ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

Παράδοση στην ΠΑ του πρώτου της Rafale… Από την Dassault με αγάπη.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το ιστολόγιο Ζεύς Ελαύνων εν μέσω πανηγυρισμών- έχει την εξής ανησυχία: Μήπως τα Rafale εμπνεύσουν αντί της λογικής υπεροχής και -μη αναγκαίο- εφησυχασμό με άμεσες συνέπειες στο πρόγραμμα των φρεγατών. Δηλαδή το να υποτιμηθούν οι ανάγκες στη θάλασσα ένεκα της αεροπορικής υπεροχής. Εννοώ μια εσφαλμένη επιχειρησιακή λογική, μπορεί και από προδοσίες, που θα λέει ότι "αφού έχουμε αεροπορική υπεροχή, δεν φοβόμαστε κανέναν, και με Μίμη μια χαρά είμαστε". Διότι τα αεροπλάνα δεν πετάνε για έναν μήνα στον χώρο ευθύνης τους, τα πλοία επιχειρούν κανονικότατα. Η αεροπορική υπεροχή και η ναυτική υπέροχη πάνε μαζί. Το ίδιο και η χερσαία. Στην Ελλάδα εύκολα πειθόμαστε ότι με γιατροσόφια κερδίζουμε πολέμους.

 Ο κ. Eric TRAPPIER, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation, υποδέχθηκε σήμερα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της Dassault Aviation στο Istres της Γαλλίας τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, για την τελετή παράδοσης του πρώτου Rafale της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).

Η πρώτη αυτή παράδοση πραγματοποιείται με επιτυχία μόλις έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης για την απόκτηση 18 Rafale. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος, το οποίο μαζί με τα επόμενα πέντε που προέρχονται από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα χρησιμεύσουν για την εκπαίδευση των πιλότων και των τεχνικών της ΠΑ στη Γαλλία, πριν μεταφερθούν στην αεροπορική βάση της ΤΑΝΑΓΡΑΣ.

Μια πρώτη ομάδα πιλότων της ΠΑ, οι οποίοι εκπαιδεύονται εδώ και αρκετούς μήνες από τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία, θα μεταβούν μαζί με 50 τεχνικούς στο Κέντρο Εκπαίδευσης του Rafale στο Mérignac, στη Γαλλία, για να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

Με το Rafale η ΠΑ θα αποκτήσει ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων τελευταίας γενιάς, το οποίο θα επιτρέψει στην Ελληνική Δημοκρατία να διασφαλίσει τη γεωστρατηγική της θέση, διατηρώντας ταυτόχρονα την πλήρη κυριαρχία της. Η παράδοση του πρώτου Rafale αποτελεί σαφή απόδειξη της βούλησης της Γαλλίας να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συμμετέχει ενεργά στη διατήρηση της κυριαρχίας της χώρας.

Παράλληλα, καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα της συνεργασίας μεταξύ της Dassault Aviation και της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, μέσα από μια σταθερή εταιρική σχέση που μετρά περισσότερα από 45 χρόνια.
«Μετά το Mirage F1 το 1974, το Mirage 2000 το 1985 και το Mirage 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Rafale να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το Rafale είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την ΠΑ και θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Rafale στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Eric TRAPPIER, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dassault Aviation.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ DASSAULT AVIATION 

Έχοντας παραδώσει περισσότερα από 10.000 στρατιωτικά και πολιτικά αεροσκάφη (εκ των οποίων 2.500 Falcon) σε περισσότερες από 90 χώρες τα τελευταία 100 χρόνια, η Dassault Aviation διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της πώλησης και της υποστήριξης όλων των τύπων αεροσκαφών, από το μαχητικό αεροσκάφος Rafale ως την οικογένεια των επιχειρηματικών αεροσκαφών υψηλής ποιότητας Falcon, τα μη επανδρωμένα στρατιωτικά αεροσκάφη και τα διαστημικά συστήματα. Το 2020, ο κύκλος εργασιών της Dassault Aviation ανήλθε σε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος αριθμεί 12.440 συνεργάτες.

 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: