ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Θα 'ρθει η μέρα που θα πατσίσουμε με αυτούς και για σένα...

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ ;

Ποτέ δεν κατανόησα την παρόρμηση σου. Αντίθετα κατάφερε και με εκνεύρισε.
Αν ήμουν διοικητής σου σε έναν άλλον κόσμο θα σε είχα κατσαδιάσει .Τι έκανες ρε;; Θα σου λεγα. Πήγες έτσι άκλαυτος χωρίς πρώτα να φας κάποιον;; Και τώρα πρέπει το δικό σου σκορ να το επωμιστούν οι υπόλοιποι;;
 
Τι σε εκπαίδευσα;; Να μην φοβάσαι μην σε φάνε, αλλά μην πας τζάμπα από ανοησία σου. Καλύτερα να έπαιρνες ένα αυτόματο και ας έτρωγες δυό - τρείς πριν σε ρίξουν, να χε και νόημα η αυτοκτονία και η ανοησία σου.
 
Ίσως, θα μου λεγε... Μα το έκανα γιατί έτσι ένιωθα, για να εμπνεύσω... 
 
Τα κατάφερες χαζέ... ενέπνευσες τον γκρίζο λύκο δεκαετίες τώρα και μας πάει τρένο, που όχι μόνο σε πιστόλιασε αλλά κανείς δεν του κανε και κάτι γιατί του έδωσες δικαιολογία να το κάνει.
Σίγουρα θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία αλλά θέλει μυαλό και κάποιες φορές πονηριά χαζέ.
 
Ναι αλλά έγινα τραγούδι θα μου πει. 
 
Είναι αλήθεια... έγινες!
Βάλε ποτό να πιούμε τώρα. Κέρνα και τσιγάρο.
Εβίβα ρε κομάντο. Θαρσείν χρή.
Θα 'ρθει η μέρα που θα πατσίσουμε με αυτούς και για σένα...

4 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...



Τί μού θύμισες τώρα, μεγάθυμε Λυκάστορ!

Νύχτα μαύρη γεμάτη πτώματα και αίμα. Ο Αχιλλεύς απών. Οι Τρώες αντεπιτίθενται νικηφόρα και κλείνουν τους Έλληνες στριμωγμένους στα πλοία. Αποστέλλουν τον Δόλωνα κατασκοπεύσειν τί μέλλουν πράξειν οι Αχαιοί. Αποδοχή ήττας και καταντροπιασμένος απόπλους των πλοίων ή ού; Οδυσσεύς και Διομήδης ως ζεύγος αγρίων λύκων επιχειρούν το ίδιο πορευόμενοι εν μέσω πτωμάτων προς το στρατόπεδο των Τρώων. Αντιλαμβάνονται και συλλαμβάνουν τον Δόλωνα. Αποσπούν τα μυστικά του εχθρού. Ο έντρομος Δόλων ελπίζει ότι θα τη γλιτώσει τουλάχιστον λόγω λύτρων καθ' ότι πάμπλουτος. Σκύβει προσπέφτοντας και ικετεύοντας.

Ο Διομήδης ξέρει την δουλειά.
Περιγράφει επικώς ο εγκυρότερος και γλαφυρότερος πολεμικός ανταποκριτής των αιώνων:

(Κ 455)

.... ό(Διομήδης) αυχένα μέσσον έλασσε
φασγάνω αίξας, από δ' άμφω κέρσε τένοντε'
φθεγγομένου δ' άρα του γε κάρη κονίησιν εμίχθη.

(του οποίου Δόλωνος ο Διομήδης τον αυχένα εφορμήσας διεπέρασε
δια του ξίφους εις το μέσον και απέκοψε μετακινώντας το
τους δυο τένοντες. Έβγαζε φθόγγους ικεσίας ακόμα η κεφαλή του
κυλώντας στην σκόνη!)

Έτσι...
Έτσι Θα χυθή συσσωρευμένο πολύ
και το αίμα του προαιώνιου εχθρού.
Ουδέν συγχωρητικόν χριστιανικόν έλεος.




ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ειναι βραδυ ακριβως πριν 27 χρονια καθομαι στην πλατεια Ελευθεριας οχι της Καβαλας της Λευκωσιας ,περιμενω οπως και οι αλλοι να περασει η ωρα να μπουμε μεσα,μιλαω με τον φιλο μου και χασκογελαμε και ξαφνικα χτυπανε οι σειρηνες.
Εχουμε παγωσει και κοιταζομαστε μεταξυ μας οι φανταροι οι Ελλαδιτες δηλαδη οι υπολοποι σαν υπνωτισμενοι κατευθεινονται σε ενα σημειο τα παντα εχουν σταματησει τα αυτοκινητα οι φωνες η μουσικη ...μονο τα βηματα ακουγονται και αυτα ελαφρα και τοτε καταλαβαμε στιγμιαια και για λιγο τι σημαινει Κυπρος και τι σημαινει Ελλαδα.
Εκεινο το βραδυ γυρισαμε με ενα κομπο στο λαιμο ο λοχαγος που ειχα εκανε ενα σχολιο πριν λιγες μερες οτι ακομη και ο πιο ανιστορητος και ασχετος νιωθει αυτο τον κομπο αυτες τις μερες οταν βρεθει εκει.
Τα προδωσαμε τα αδερφια μας και αυτο μονο με αιμα ξεπλενεται.
Καλη νυχτα σε ολους.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό Λύκαστρε.
Καλά θα είναι βέβαια πριν πατσίσουμε με αυτά τα σπέρματα της Έχιδνας να καταλάβουμε και τι μας λένε συνεχώς οι σύγχρονοι διαλόσποροί τους και όχι να αδιαφορούμε.
Ο Αρχισυμμορίτης που σήκωσε την Έχιδνα στον πύργο ελέγχου του αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δεν το έκανε τυχαία. Το σύμβολο των Οσμανλίδων μας παρουσίασε κάτι σαν τις Ερμές των προπάππων του. Πριν απ' αυτό το σύμβολο όμως όλοι προσκυνούν την ημισέληνο, το ιερότατο σύμβολό τους από την εποχή του Μέμνονος και του Αγαμέμνονος. Σίγουρα " θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία αλλά θέλει μυαλό και κάποιες φορές πονηριά χαζέ" . Οι Έλληνες καμαρώνουν ακόμα για τον Κέκροπα και οι "μυημένοι" ξεναγοί πληροφορούν τους τουρίστες ότι ήταν και αυτόχθων, τρομάρα τους. Και όλο το Ελληνότσουρμο ενδιαφέρεται μόνο για το "Do you like mamazel the Greece"
Οι Έλληνες καμαρώνουν για την επένδυση του Ελληνικού, αδιαφορούν όμως για το σύμβολο του Τριλίθου που θα δεσπόζει εκεί. Ποιοί είχαν το Τρίλιθο γιά σύμβολο και από κάτω ένα παράφρονα με μισό μουστάκι; Σίγουρα " θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία αλλά θέλει μυαλό και κάποιες φορές πονηριά χαζέ" Έλληνα πατριώτη, που αν γνώριζες ότι πατριώτης σημαίνει δούλος δεν θα ψήφιζες Οφιοκέφαλους λάτρεις του Πανός.

Σήμερα θα το επαναλάβω αυτό εκατό φορές. Μακάρι να το κάνουν και όλοι οι Έλληνες.
Βλέπω επανέρχεσαι Λύκαστρε...
Καλή δύναμη.

ΑΡΡ. είπε...



Στην Ιωνική μας Σμύρνη θα υψώσωμεν
νέον Παρθενώνα
και μέσα εις την Κωνσταντινούπολιν
νέαν Πλατωνικήν Σχολήν.

Νόμος και Θέτις, λόγοι αρχής.
Θα θριαμβεύσει όποιος διαθέτει
την αρχαιοτέραν ιστορίαν ψυχής.

(Ωδάρχης)