ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Η Naval Group σχεδιάζει παγκόσμιο κέντρο ναυτικής καινοτομίας στην Ελλάδα

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Δεν μας αρέσει; Θα έχει ram; Θα έχει ecw; Strales; Λίγοι δεν είναι οι πύραυλοι για επιθέσεις κορεσμού; Τι να τους κάνω τους Αστερ30; Δεν ζητάει αεράμυνα περιοχής το ΠΝ. Μητς…. γκουχου γκουχου

Η Naval Group, συναντά, βιομηχανικούς, ακαδημαϊκούς, εταίρους έρευνας και Startups, στη διάρκεια των “R&D Partners‘ Days”που πραγματοποιεί σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης.

Η γαλλική Naval Group, στις 22 και 23 Ιουνίου 2021, πραγματοποίησε  στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, την εκδήλωση  “R&D Partners’Days”. Στη διάρκεια της, εκδήλωσης με θέμα τις πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης αλλά και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Ελλάδα, η Naval Group, πραγματοποίησε συναντήσεις με βιομηχανικούς και επιχειρηματικούς εταίρους από την ελληνική αγορά. Μια δεύτερη αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με διοργάνωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης στις 24 Ιουνίου 2021.

Η Naval Group έχει παρουσία στην Ελλάδα από το 2008 και ως μια από τις υποψήφιες εταιρείες για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ελληνική βιομηχανική συμμετοχή στο πρόγραμμα ναυπήγησης των φρεγατών FDI με στόχο την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων για την ελληνική βιομηχανία, τη διατήρηση πολλών  εκατοντάδων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων οικονομικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση κύριος στόχος της Naval Group είναι η περαιτέρω ενίσχυση του αποτυπώματος της στη χώρα, μέσω συνεργασιών με βιομηχανικούς ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς εταίρους. Πέραν του προγράμματος φρεγατών, η Naval Group στοχεύει  στην περαιτέρω υποστήριξη για την ανάπτυξη των ελληνικών αμυντικών ναυτικών δυνατοτήτων, μέσω προγραμμάτων R&D από κοινού με ελληνικές βιομηχανίες, ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικά ινστιτούτα σε τομείς τεχνολογίας αιχμής όπως η παραγωγή ειδικών προσθέτων και συστημάτων, η προληπτική συντήρηση, τα drones και τα συστήματα ναυτικών αποστολών.
Βέβαια στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι φρεγάτες της Naval Group οι οποίες ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής, όντως πλήρως ψηφιακές και μέρος ευρύτερων αμυντικών συστημάτων σε ξηρά αέρα και θάλασσα.

Σε πρόσφατη εκδήλωση στη Γαλλική Πρεσβεία,ο Global CEO της Naval Group P. Er.Pommellet είχε δηλώσει: «Κύρια φιλοδοξία μας είναι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα ώστε να καταστεί ένα παγκόσμιο κέντρο ναυτικής καινοτομίας. Οι R&D Partners Days αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για συναντήσεις με ήδη υπάρχοντες αλλά και μελλοντικούς συνεργάτες, για επαφές και συζητήσεις για τρέχοντα αλλά και μελλοντικά προγράμματα σε τομείς αιχμής όπως η παραγωγή προσθέτων, η προληπτική συντήρηση, τα drones και τα συστήματα ναυτικών αποστολών.»

Στη διάρκεια της εκδήλωσης της Αθήνας, στις 22 Ιουνίου, η Naval Group πραγματοποίησε κατ ιδίαν συναντήσεις με ένα σημαντικό αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων και Startups όπως οι Theon Systems, TERRA SPATIUM, FEAC Engineering, Adamant Composites, Realiscape, EAB κ.α. όπως επίσης με εταίρους από τον ακαδημαϊκό χώρο, για συζητήσεις –μεταξύ άλλων- για drones, πρωτοποριακά υλικά, τεχνολογίες για ναυπηγεία του μέλλοντος, ανάπτυξη περιβαλλοντικών δράσεων και προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας στον ναυτικό τομέα.

Αντίστοιχη εκδήλωση, στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης στις 24 Ιουνίου, όπου το ITE θα πραγματοποιήσει εργαστήρια για περαιτέρω επεξεργασία σε θέματα ρομποτικής και drones (UxV) με τους ειδικούς της Naval Group και εκπροσώπους Γαλλικών Ακαδημαϊκών Φορέων (ENSTA Bretagne and ENIB) για τη δημιουργία μακροπρόθεσμων σχέσεων συνεργασίας.

Η Naval Group έχει ήδη υπογράψει συνεργασίες με τρία από τα κυριότερα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Ελλάδας: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το ITE.

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: