ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Γιατί μας δίνουν F-35 και Patriot αλλά όχι SM-2.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ας πούμε κάποια πράγματα διότι κάποιοι μπερδεύονται και λένε .." μας δίνουν F-35 και Patriot αλλά όχι SM-2" και νομίζουν ότι είναι το ίδιο. Καταρχήν F35 ακόμα δεν έχουμε και η γνώμη του ιστολογίου είναι και να μην πάρουμε καθώς θα σημάνει την καταστροφή της ΠΑ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Ας δεχτούμε, όμως, ότι μας αποδεσμεύεται. Τα F35 που θα πάρουμε δεν είναι όπλα που στρέφονται ενάντια στην Τουρκία, εκτός αν κάποιος είναι τόσο αφελής ώστε να πιστεύει ότι θα διακινδυνεύσει ο κατασκευαστής το στίγμα του αεροσκάφους για έναν πόλεμο μεταξύ συμμάχων που θα διαλύσει την ΝΑ πτέρυγα της συμμαχίας.

Tα F-35 αφορούν αποκλειστικά την ανάσχεση της Ρωσίας και θα προσμετρηθούν στα συνολικά του τύπου που σταθμεύουν στην Αν. Ευρώπη. Τα patriot, τώρα, είναι καθαρά αμυντικά όπλα, περιορισμένων σχετικά δυνατοτήτων και δόθηκαν προκειμένου να κατευναστούν οι φοβίες μας απέναντι στους ολοένα αυξανόμενους αριθμούς αεροσκαφών των γειτόνων. Τέλος,οι sm2,σε αντίθεση με τα προηγούμενα, είναι επιθετικά όπλα που δημιουργούν επιπροσθέτως άρνηση περιοχής σε εμβέλεια πολύ μεγαλύτερη αυτής της εθνικής κυριαρχίας (Αιγαίο) και αλλάζουν τις ισορροπίες.


 

Μια χαρά λοιπόν μπορεί κάποιος να αποδεσμεύει F-35 αλλά όχι sm2, γιατί το θέμα με την αποδέσμευση δεν είναι μόνο η τεχνολογία (που έτσι κι αλλιώς στου F-35 δεν θα υπάρχει πρόσβαση) αλλά και η πιθανή χρήση του όπλου από τον χρήστη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: