ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Άρση μονιμότητας από το «παράθυρο»

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Όπως έχουμε ήδη γράψει προ πολλού, φτάνει το ντόμινο και στους δημοσίους υπαλλήλους, αφού σύνθλιψε το ιδιωτικό τομέα, Δεν είναι μόνο οικονομικός ο λόγος που αφορά την κάλυψη των μισθών τους, είναι η Δ Βιομηχανική Επανάσταση που θα το επιβάλλει καθώς την δουλειά τους θα την κάνουν σε λίγο κατά το πλείστον ηλεκτρονικές πλατφόρμες με λίγους και αναγκαίους χειριστές. Προς το παρόν συνθλίβει τους τραπεζικούς υπαλλήλους Το είχαμε προβλέψει εδώ και καιρό ότι θα γίνει, αλλά πίστευαν επειδή συνεργάζονταν με το θηρίο εκείνο θα τους λυπόταν. Ένιωθαν ασφαλείς...Το μέγάλο crash test ήδη συντελείται με την εμβολιαστική αυτή υστερία αλλά και παράνοια . Ειδικά με τα ανελεύθερα μέτρα και πρακτικές . Αυτή θα δώσει τα ακριβή ποσοστά υποχωρητικότητας, αντίδρασης, αντίστασης σε αυτούς που πρέπει αφού οι καταγραφές των αντιδράσεων του κάθε πολίτη γίνονται ονομαστικά . Το 70% που επιθυμούν είναι το ποσοστό υποχωρητικότητας ακόμα και υπό έντονη και ασφυκτική πίεση που θα τους δώσει το πράσινο φως και τον τρόπο που θα επιτύχουν το επόμενο σχέδιο τους....θεωρώ ήδη ότι το 70% αυτό το έχουν ήδη στο τσεπάκι Πιθανόν να ανέβει και 10 μονάδες παραπάνω. Με ένα 70-80% σε μια κοινωνία που πιθανόν θα παραδοθεί εύκολα ή δύσκολα περνάς τα πάντα που θέλεις. Αν έδινε κάποιος τα δεδομένα σε καλούς αναλυτές, πως ο κόσμος πήγε να εμβολιαστεί δηλαδή αριθμός σε σχέση με χρόνο αντίδρασης από την 1-1-2021 που άνοιξαν οι πλατφόρμες θα είναι σε θέση να σας εκτιμήσουν με μικρή απόκλιση λάθους και πως θα ψηφίσουν . Η  δε παρατεταμένη σιωπή έως και ανυπαρξία της αντιπολίτευσης δεν είναι μόνο από ευθυνοφοβία της αλλά αυξάνει με την στάση της και την σκοπούμενη πίεση μέσω ενός no way out για τον πολίτη.

Το καθεστώς του Κυριάκου Μητσοτάκη αποφεύγει την πολιτική διαδικασία του δημοκρατικού διαλόγου, επειδή και την αγνοεί και δεν θεωρεί ικανή την κοινωνία να σταθεί απέναντι στους νεοφιλελεύθερους «αρίστους». Γι’ αυτόν τον λόγο, η κυβέρνηση προσπαθεί με κουτοπόνηρο τρόπο, χρησιμοποιώντας την πανδημία σαν προπέτασμα καπνού, να εφαρμόσει τις πολιτικές που επιθυμεί. 

Μία από αυτές τις πολιτικές είναι η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων – κάτι που ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται, μια και έχουν αλλάξει οι συμβατικές υποχρεώσεις πολλών εκ των στελεχών του δημόσιου τομέα.

Οι ανεμβολίαστοι θα χάνουν μισθούς, θα τίθενται σε αργία, θα μετακινούνται σε άλλες θέσεις, θα είναι πειθαρχικά ελεγκτέοι, ουσιαστικά θα τεθούν σε δυσμένεια ή και θα βγουν εκτός υπηρεσίας.

Η απομάκρυνση 54 ανεμβολίαστων πυροσβεστών από τις οκτώ ΕΜΑΚ, με διαταγή του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής, είναι η αρχή του ξεδιπλώματος του κουβαριού. Το μόνο που χρειάζεται στην κυβέρνηση είναι αρκετές ποσότητες καταστροφολογίας από τα ΜΜΕ.

Ο διαρκής βομβαρδισμός της κοινωνίας με ειδήσεις, που παρουσιάζονται με… αρμαγεδδονικά χρώματα, δημιουργεί μια αίσθηση κατάστασης πολιορκίας. Έτσι, η κυβέρνηση περνά νόμους, υπουργικές αποφάσεις, Προεδρικά Διατάγματα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σκαρφιστεί, επικαλούμενη «έκτακτες και ειδικές συνθήκες». Στις «έκτακτες» περιστάσεις, οι δράσεις της εξουσίας πρέπει να είναι ακαριαίες. Δεν μπορούν να περιμένουν να ξεκινήσουν και να τελειώσουν οι «περιττές» (για όλα τα αυταρχικά καθεστώτα) και χρονοβόρες διαδικασίες του δημοκρατικού διαλόγου.

Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί και η ομολογημένη προτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σ’ αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ράδιο Κ» της «Καθημερινής» στις 4 Ιουλίου είπε: «Θέλω να διατηρήσω τα επόμενα δύο χρόνια αυτή την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας».

Με λίγα λόγια, θέλει να περάσει το σύνολο των πολιτικών που επιθυμεί ως «κατεπείγουσες», επικαλούμενος την πανδημία ή οτιδήποτε άλλο βρει πρόχειρο.

Για αρχή, λοιπόν, αίρει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων από το παράθυρο, με το πρόσχημα της συμμόρφωσης στη διαταγή περί εμβολιασμού. Και τώρα που έκανε την αρχή, έπεται συνέχεια.

Πηγή: newsbreak.gr

 

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , δυστυχώς και εγώ αυτήν την εντύπωση έχω , ότι τα στατιστικά είναι σε αριθμούς που τους βολεύουν στο σχέδιο για το μέλλον . Δεν υπάρχει αντίδραση ούτε από το δημόσιο στην έκταση που θα έπρεπε , εξάλλου όλα τα κομματόσκυλα είναι τρυπημένα και περήφανα . Μια τυχαία λίστα δολοφονημένων εδώ : https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2021/07/45.html , να προσθέσω μια ανακοπή στις Αρχάνες την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα που δεν αναφέρθηκε πουθενά , μια αδερφή ενός φίλου στην Αθήνα με αναφυλακτικό σοκ και μεταφορά στο νοσοκομείο 31 χρονών που παίρνει φάρμακα 3-4 βδομάδες τώρα με μόνιμα εξανθήματα κάθε πρωί και άλλη μια θεία ενός φίλου εμβολιασμένη 2 μηνών που της βρήκαν μικρό ογκίδιο στον πνεύμονα την Παρασκευή ξαφνικά γιατί πήγε στο νοσοκομείο για πρόβλημα με πίεση . Μην ξεχάσω ξάδερφος άλλου γνωστού που ετοιμάζεται για την τρίτη δόση γιατί ήταν από τους πρώτους με ηπατικά στα τάρταρα . Αντιπολίτευση δεν υπάρχει στην Ελλάδα , έχουμε ένα κόμμα του κολλεγίου Αθηνών και για αυτό δεν βγάζουν κιχ. Αν έβγαζε κάποιος στην φόρα τα στατιστικά θα τρομάζαμε , αλλά θέλει απροσκύνητους δημοσίους υπαλλήλους . Όποιος δεν έχει διαβάσει το δόγμα τους σοκ της Naomi Klein και το εξομολογήσεις ενός οικονομικού δολοφόνου καλό είναι να τα διαβάσει . Η μαφία (κυβέρνηση ) θα γίνει πιο άγρια τώρα όπως λες .

ΑΡΡ. είπε...



Από την μεταπολίτευσι (1974 κ.ε.) εις την Ελλάδα ειδικά
εφαρμόζεται ένας άτυπον, δίκην Κούβας, αποικιοκρατικόν κομμουνιστικόν
σύστημα γαλάζιας, πρασίνης και ροζ αποχρώσεως, πλην κατά βάθος βαθέος ερυθρού.
Ο αποβλακωμένος των τουρκοσειρών, των δανείων και των ρουσφετιών νεοέλλην το ανακαλύπτει ολίγον κατ' ολίγον αυτό αλλά ώσπερ ο δρυτόμος του Αισώπου
¨τα ίχνη του λέοντος και ουχί τον λέοντα¨ της κακοδαιονίας του, και ως αρχήν της θεραπείας του, κάθε φορά αναζητών.