ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Μηταράκης: Θα κλείσουμε τις δομές και ο καθένας ας βρει τρόπο να ζήσει.

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έκλεισαν οι κάνουλες....¨Οσοι κονόμησαν, κονόμησαν! Γιατί ο χρηματοδότης μάς τελείωσε πάει ! Ότι γίνεται στις ΗΠΑ σήμερα, ετοιμαστείτε να γίνει εδώ αύριο. Το έχουμε ξαναγράψει...με βίαιο τρόπο θα καθαρίσει η χώρα των Ελλήνων. Καιρός ήταν. Τα όπλα είναι η μοναδική λύση για να προφυλάξουμε τις οικογένειές μας...διότι θα αρχίσει το πετσόκομα. Καλό θα ήταν να αρχίσει η οπλοδιανομή....διότι εδώ τους ταΐζουν και τους δίνουν σπίτια και πάλι κλέβουν και βιαιοπραγούν...φανταστείτε όταν δεν θα έχουν ένα ευρώ για φαγητό τι θα γίνει.!!
Η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει λουκέτο στις 60 από τις συνολικά 92 προσφυγικές δομές, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Open και παράλληλα επιβεβαίωσε με τρόπο μάλλον κυνικό πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο που να συνοδεύει αυτήν την απόφαση. «Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του», είπε χαρακτηριστικά.«Στοχεύουμε να κλείσουμε 60 δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, από τις 92 που λειτουργούν και αφορούν σε ξενοδοχεία τα οποία είναι ένας τρόπος φιλοξενίας ιδιαίτερα ακριβός σε σχέση με άλλες εναλλακτικές» είπε αναλυτικότερα ο Ν. Μηταράκης και συμπλήρωσε ότι πιθανόν να χρειαστούν «ελάχιστες νέες δομές ανοιχτού τύπου» αντί για ξενοδοχεία.
Και στην ερώτηση του δημοσιογράφου, πως θα το κάνει αυτό ο Ν. Μηταράκης απάντησε: «Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει την ευθύνη να συντηρήσει τον εαυτό του. Πρέπει να βρει τη δικιά του κατοικία, να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά εργασίας και να μπορέσει να υποστηρίξει τον εαυτό του όπως κάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες».

 Υπενθυμίζεται ότι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ανθρωπιστικής βοήθειας, μη κυβερνητικές οργανώσεις, κόμματα, φορείς εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τις κυβερνητικές επιλογές, ενώ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ καλεί την Ελλάδα να ενεργοποιήσει ένα δίχτυ ασφαλείας και ευκαιρίες ένταξης για τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες. Όπως τονίζει: «Το να αναγκάζονται οι άνθρωποι να αποχωρήσουν από τη στέγασή τους χωρίς να υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας, ούτε μέτρα για να εξασφαλιστεί η αυτάρκειά τους μπορεί να οδηγήσει πολλούς στη φτώχεια και την αστεγία. Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες που πλήττονται άμεσα δεν έχουν ένα σταθερό εισόδημα, υπάρχουν πολλές οικογένειες με παιδιά σε σχολική ηλικία, μονογονεϊκές οικογένειες, επιζήσαντες και επιζήσασες βίας καθώς και άλλες περιπτώσεις ανθρώπων με ιδιαίτερες ανάγκες. Η συνεχιζόμενη πανδημία του COVID-19 και τα μέτρα για τη μείωση της εξάπλωσής της έχουν δημιουργήσει επιπλέον προκλήσεις, περιορίζοντας τη δυνατότητα των ανθρώπων να μετακινηθούν και να βρουν εργασία ή στέγη».

ΠΗΓΗ



7 σχόλια:

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΛΟΔΙΑΝΟΜΗ? ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΟ?
ΕΙΔΑΛΩΣ ΠΩΣ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ( Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ) ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ?ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ , ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ( ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΩ ΤΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ , ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ ΑΘΛΗΜΑ) ?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΣ : ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΛΟΔΙΑΝΟΜΗ? ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ - ΣΤΡΑΤΟ?

Kαλησπέρα Νίκο....γνωρίζουμε ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας δεν θα ήθελε επ'ουδενί λόγο να οπλιστεί ο Έλληνας πολίτης. Και το σύστημα δεν θέλει ο Έλληνας να κατέχει νόμιμα όπλα.Και αυτό διότι φοβάται μια ένοπλη εξέγερση εναντίων του.!!
Όμως θα έρθει η στιγμή που η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ θα απειληθεί και θα έχουμε αιματηρά γεγονότα με τους λαθραίους εντός της πατρίδας μας.Αφού η πολιτεία αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να προστατέψει τον πολίτη με τους θεσμικούς του μηχανισμούς (Αστυνομία-Δικαιοσύνη), αυτός έχει το δικαίωμα να προστατέψει τον εαυτό του αυτόκλητα.

Εκτός αυτού...μια οπλισμένη ομάδα πολιτών θα μπορούσε πολύ άνετα να φυλάει τα νώτα της Αστυνομίας . Θα έπρεπε να υπάρχει μάθημα οπλογνωσίας στην διδακτέα ύλη των Λυκείων για τους Έλληνες.Στο μέλλον θα δούμε ότι το δικαίωμα κατοχής όπλου αλλά και χρημάτων θα το έχει μόνο η Ελίτ της Ν.Τ.Π και αυτό γιατί το ΔΙΚΑΙΩΜΑ της οπλοφορίας και της κατοχής χρημάτων σου δίνει ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Μόνο οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΛΑΟΙ έχουν όπλα.!!Πώς θα είναι ετοιμοπόλεμο το γένος των Ελλήνων δίχως όπλα και δίχως γνώση του όπλου;;

Παρ ότι το δικαίωμα οπλοκατοχής είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, έν τούτοις στην Ελλάδα ο κανόνας είναι να μην έχει κανείς το δικαίωμα να κατέχει όπλο(βλ ιδιαίτερα άρθρα 7,8,10 του Ν 2168/1003 καθώς και πληθώρα απαγορευτικών υπουργικών αποφάσεων). Η απώτερη αιτία είναι πως μόνο ένας άοπλος λαός είναι απόλυτα δορυάλωτος και υπόδουλος στους στυγνούς κοσμοεξουσιαστές που απομυζούν και ελέγχουν την χώρα και όχι ο κίνδυνος διασάλευσης της έννομης τάξης.

Θεωρώ την οπλοφορία ως το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα αυτών που έχουν όλα τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (όχι των ξένων και αλλοδαπών) και είναι αυτή που ξεχωρίζει(η οπλοφορία)τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΗ από τον ΔΟΥΛΟ.!

Δημήτρης είπε...

Είναι καλό να θυμόμαστε ότι -σε περίοδο κρίσης- όλα τα νόμιμα όπλα κατάσχονται.Η προετοιμασία ποτέ δε βλάπτει.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ : Είναι καλό να θυμόμαστε ότι -σε περίοδο κρίσης- όλα τα νόμιμα όπλα κατάσχονται.

Ανάλογα την κρίση..όταν θα σφάζουν οι λαθραίοι όποιον βρούν μπροστά τους, ποιος θα έρθει να σου ζητήσει για να σου πάρει το ΝΟΜΙΜΟ όπλο που έχεις;; Μήπως η Αστυνομία;; Η ίδια η Αστυνομία γνωρίζει πολύ καλά ότι σε συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας τα όπλα που έχουν οι κάτοικοι ξεπερνούν τις 30.000 ...αλλά από αυτά μόνο τα μισά είναι δηλωμένα νόμιμα. Κάνουν όμως την πάπια και δεν μιλάνε...διότι όταν θα έρθει η στιγμή , αυτοί οι πολίτες που έχουν αυτά τα όπλα θα φυλάξουν και τις δικές τους οικογένειες.!!

Που πρώτα θα πάει η Αστυνομία;; Οι λαθραίοι μουσουλμάνοι είναι ...εκατομμύρια.!!

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ( ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ) Ο ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΠΛΟ ΝΟΜΙΜΑ?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Νίκο....το να κατέχει κάποιος ένα όπλο, είναι μια ευθύνη για την χρήση του και την φύλαξή του! Αυτός που κατέχει όπλο πρέπει να ξέρει πως, πότε και που θα το χρησιμοποιήσει. Η αγορά μιας λειόκανης καραμπίνας, με άδεια κατοχής, είναι μια καλή λύση για την άμυνα στο σπίτι, εφόσον γίνουν οι νομότυπες διαδικασίες για την αγορά και την κατοχή της καραμπίνας.
Οι καραμπίνες αυτές, είναι συνήθως 12cal. (διαμετρημάτων), αν και τελευταία συνηθίζεται και η αγορά των 36cal. (που είναι μικρότερο διαμέτρημα). Το μειονέκτημα των 12cal. είναι η δυνατή ανάκρουση που κάνει το όπλο δύσκολο στον έλεγχο, όμως πλεονεκτεί έναντι του 36cal σε αναχαιτιστική δύναμη (είναι πιο βαριές οι γομώσεις του).
Αν σε δυσκολέψει μια καραμπίνα των 12cal, δοκίμασε με μια των 36 cal. Προσωπικά θεωρώ καλύτερη λύση, μια καραμπίνα τύπου χράπα-χρούπα, διότι είναι φθηνή, αξιόπιστη, δεν παθαίνει εύκολα εμπλοκές, είναι ισχυρότερη επειδή δεν ξοδεύεται ενέργεια για την επανόπλιση από τις πιέσεις, ενώ οι κάννες τους είναι πιο κατάλληλες για χρήση μονόβολων φυσιγγίων.

Σε κατάσταση πολέμου ή αναταραχών που θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσεις την καραμπίνα σε τακτικές μάχης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι πρόκειται για όπλο μικρής απόστασης, που δεν έχει ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε μέσες και μεγάλες αποστάσεις. Εκεί πρέπει να μάθεις τακτικές γρήγορης επαναγέμισης και γρήγορης σκόπευσης (ενστικτοδεικτικής βολής), από διάφορες στάσεις.

Μια χράπα-χρούπα την αγοράζει κανείς με 330-350 ευρώ, μπορείς να αγοράσεις μια καινούργια αμερικάνικη ή ιταλική (π.χ. Maverick-Mossberg, Beretta, κτλ). Βέβαια κάποιοι λένε ότι καλά θα ήταν εκτός απο τα δηλωμένα όπλα , να έχουμε και τα αδήλωτα...αλλά αυτό δημόσια δεν μπορώ να το πω ξεκάθαρα.!! Ο νοών νοήτω.!!

ΝΙΚΟΣ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
ΑΠΛΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΟΧΗΣ ? ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ? ΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ( Η ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ)?

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΩ, ΝΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΩ ΜΕ ΑΥΤΗΝ?

ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ( ΑΠΟΣΤΑΣΗ?) https://www.skroutz.gr/s/20421926/Mossberg-Maverick-88-Security.html
ΑΓΟΡΑ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ΑΠΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ?

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ 12 ΑΡΙ ΚΑΙ 36 ΑΡΙ ΟΠΛΟ? ΤΟ 12 ΑΡΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΟ G3 ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ(ΠΡΙΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΠΟΛΥ)?

ΤΟ ΕΙΧΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕ ΠΡΟΕΒΗΣΑ ΣΕ ΑΓΟΡΑ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ 3 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑΣ
Α) ΚΥΝΗΓΙ , ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Β)ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑ
Γ)ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΡΙΤΟΥ-ΩΝ , ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΟΥ
ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ?