ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.

Γράφει ο Λύκαστρος :

Ένα κράτος που θέλει να επιζήσει και να επιβιώσει το έθνος που το στηρίζει θα πρέπει να γνωρίζει πως όλα τα δεδομένα περί στρατιωτικής ισχύος που ίσχυαν μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνα, έχουν αλλάξει.! Για να μπορέσεις να ασκήσεις προβολή ισχύος δια στρατιωτικών μέσων , δεν πρέπει να επαναπαύεσαι στα όσα γνωρίζεις και έχεις. Αντίθετα πρέπει να δημιουργήσεις μια ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ .!! Αυτό θα έπρεπε να ήταν ήδη γνωστό -από την βραδιά των Ιμίων και μετά- σε όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά στελέχη της τότε και σημερινής ηγεσίας , και θα έπρεπε να είχαν κατανοήσει την ανάγκη για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου πολεμικής μηχανής, η οποία θα πρέπει να εκπληρεί τους εξείς στόχους :


Α) Να στοιχίζει λίγα χρήματα στην απόκτηση, την συντήρηση της και την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων. Δηλαδή όπως έχω πει σε κάποια άτομα, στόχος μας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός "φθηνού πολέμου" . Με άλλα λόγια να μπορούμε να κάνουμε πόλεμο , ακόμα και σε μεγάλη κλίμακα χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομία μας.!!

Β) Να μην έχουμε το πρόβλημα των ανθρώπινων απωλειών. Η λύση στο πρόβλημα αυτό είναι η απομάκρυνση του ανθρώπου από το προσκήνιο της πολεμικής διαδικασίας , μέσω ρομποτικών συστημάτων, συστημάτων τηλεπαρουσίας,  με την χρήση εικονικής πραγματικότητας , καθώς και με την εκτεταμένη χρήση πυρομαχικών προσβολής εκ του ασφαλούς. Με δύο λόγια στόχος μας θα πρέπει να είναι το πέρασμα στον "πόλεμο ερήμην των ανθρώπων".

Γ) Να μπορούμε να προσβάλλουμε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται ο εχθρός μας, σε όλον τον κόσμο. Ξεκινώντας πρωτίστως απο το εσωτερικό της χώρας του.

Δ) Να μπορούμε να καταβάλλουμε τον αντίπαλο όχι χάρη στην άμεση ισχύ όπως είναι η μέχρι τώρα κλασσική προσέγγιση ....αλλά σε κάποια άλλη παράμετρο άγνωστη στον εχθρό. Στόχος μας πρέπει να είναι να δημιουργήσουμε μια πολεμική μηχανή μικρού και ευέλικτου μεγέθους , που να μπορεί να συντρίψει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ. Την λύση στην απαίτηση αυτή μπορεί να μας την δώσει το πρωτοποριακό δόγμα του " πληροφοριοκεντρικού πολέμου".

Ε) Αν και δεν πιστεύω πλέον ότι τα πυρηνικά όπλα παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην αποτροπή ενός πολέμου , εντούτοις θεωρώ ότι πρέπει να αναπτύξουμε μια οικογένεια οπλικών συστημάτων ικανών να αδρανοποιήσουν ένα πυρηνικό οπλοστάσιο . Η Τουρκία προσπαθεί να γίνει πυρηνική δύναμη. Επίσης σιγά σιγά και αθόρυβα να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας αντιβαλλιστικής ασπίδας προστασίας γύρω από όλη την χώρα μας. Χωρίς τυμπανοκρουσίες ...και λόγια στον τύπο.

Ζ) Να αναπτύξουμε οπλικά συστήματα ικανά να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ , ώστε να μπορούμε να χτυπάμε τον εχθρό  από μέρη που δεν θα το περιμένει.! Οι "ασύμμετρες" αυτές επιθέσεις να μπορούν να είναι ιδιαίτερα διακριτικές και αναίμακτες , επιτρέποντας έτσι την ΥΠΟΤΑΓΗ του αντιπάλου και το πέρασμα σε μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ κατάσταση πολύ πιο γρήγορα από ότι οι "κλασσικού τύπου" ενέργειες. Βασικά σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τα όπλα κυβερνοπολέμου.

Ε) Και τέλος...να επιδιώξουμε την ανάπτυξη οπλικών συστημάτων που θα φέρουν την νίκη στις δυνάμεις μας, στην πατρίδα μας...έτσι ώστε οι πολίτες της χώρας μας που θα βλέπουν τις επιχειρήσεις το βράδυ από τις τηλεοράσεις τους , να μπορούν να κοιμούνται χωρίς να βλέπουν άσχημα όνειρα.

11 σχόλια:

kakos04 είπε...

Συμφωνώ σε όσα γράφεις , δεν ξέρω σε τι βαθμό ασχολούνται δικοί μας άνθρωποι εδώ με αυτό το είδος πολέμου , παρόλο που θα έπρεπε και θα μπορούσαμε με τα λεφτά που διασπαθίζουν . Και πέρα από τον πόλεμο , η 4η βιομηχανική επανάσταση θα έχει επίδραση παντού , λίγοι έχουν καταλάβει ότι άμα θέλουν οι κυβερνήσεις πολλά μπορούν να αλλάξουν θετικά μιλώντας για εμάς εδώ . Ακόμα και τώρα με σωστή χρήση της τεχνολογίας θα μπορούσαν άμεσα οι περισσότεροι στην Ελλάδα με αυτοματισμούς κτλ να δουλεύουν μόνο 3 μέρες την εβδομάδα σε πολλές δουλειές . Κατόπιν τις υπόλοιπες μέρες να μορφώνονται, χόμπι , να κάνουμε σοβαρή εφεδρεία κ πολλά άλλα όσοι θέλουν να εξελίσσονται , και όχι μόνο στις καφετέριες . Δείτε και αυτό http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=9F1A43A850F257359835BABE16B6EF6B & http://gen.lib.rus.ec/book/index.php?md5=F1A88BB978A54651657872C9264CB91E .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Νικόλα πολλά θα μπορούσαμε να κάνουμε εδώ...αλλά δεν το θέλουν.!! Η σελίδα που έστειλες δεν μου ανοίγει.!! Μπορείς σε παρακαλώ να στείλεις πάλι το λίνκ;;

kakos04 είπε...

Καλημέρα , είναι 2 διευθύνσεις, δυο βιβλία. Τώρα τα δοκίμασα, μήπως το έγραψες όλο μονοκόμματο? Και για αυτό δεν ανοίγει?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Τα ανοίγω χωριστά....ξέρω ότι είναι δύο ...αλλά δεν μου ανοίγει κανένα τους.

kakos04 είπε...

Και εγώ την πρώτη φορά έψαχνα λίγη ώρα. Πατάς στην εικόνα, πάει στο επόμενο παράθυρο , σου βγάζει πάνω από το νέο εξώφυλλο ένα πλήκτρο get . Πατάς και κατέβηκε. Εγώ έχω ublock k noscript plug-in στο firefox , αλλά πιστεύω στο ίδιο σημείο θα στα βγάζει αν δεν έχεις τίποτα σε flashblock εγκατεστημένο. Αλλιώς θα τα ανεβάσω στο Firefox send να τα πάρεις. Δες τώρα αν κατεβαίνουν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Not Found

The requested URL /book/index.php was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Αυτό μου βγάζει φίλε Νικόλα.Και άλλαξα και server....Φταίει ίσως τα block που έχω.

kakos04 είπε...

ανέβασα μερικά βιβλία, ισχύουν για 7 ημέρες ή 50 λήψεις , password : qwerty .καλή ανάγνωση . O Misha Glenny ήταν MI6 NOC στη γιουγκοσλαβία έκανε αναγνώριση . Πρόσθεσα μερικά από τα βιβλία του.κάπου έχω περισσότερα.
https://send.firefox.com/download/8f6d85984b674e5a/#zQxofc64TmY3xc9ImF81vw

password : qwerty

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανες να τα στείλεις. Αποθηκεύω τα βιβλία τώρα....για να τα διαβάσω με την ησυχία μου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Έχεις διαβάσει το βιβλίο του Misha Glenny:

"The Fall of Yugoslavia: The Third Balkan War"

Αν όχι εδώ μπορείς να το διαβάσεις.
https://lawdigitalcommons.bc.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1277&context=twlj

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για τα γεγονότα και την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, εξαιρετική πηγή και αναλυτικότατη στο εύρος της έρευνας και τα συμπεράσματά της, ήταν η έκθεση του Netherlands Institute for War Documentation (NIOD) για την Σρεμπρένιτσα κατόπιν εντολής της Ολλανδικής κυβέρνησης...βέβαια ο καθένας τα γράφει απο την δική του "οπτιτκή γωνία".

Και εδώ η έκθεση :

http://publications.niod.knaw.nl/publications/srebrenicareportniod_en.pdf

kakos04 είπε...

Ωραία, θα δω και την ολλανδική αναφορά , μόλις ξεκλεψω λίγο χρόνο . Ευχαριστώ