ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Μια Ελλάδα έρμαιο του “κομματικού κατιμά”, των άχρηστων σφουγγοκωλάριων

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Το έχουμε ξαναπεί εδώ υπάρχει μια ψυχοπαθογένεια , μια σαπίλα ,υπάρχει μια εμμονή της "ελληνικής" ελίτ στην Ελλάδα η οποία πιστεύει τα τελευταία 30-40 χρόνια ότι κάνοντας συνέχεια τα ίδια λάθη , στο τέλος θα επιτύχει τους στόχους της. Δεν βλέπουν όμως από τα λάθη τους τι έχει υποστεί ο ελληνικός λαός , πόσες ήττες , πόσες γεωπολιτικές καταστροφές και οικονομικές καταστροφές έχουμε πάθει. Ένα είναι το ηθικόν δίδαγμα που προκύπτει αβίαστα από την άθλια οικονομική και πολιτική διαχείριση στο Δυτικότροπο  Κρατιστάν: «Θα τα παίρνουμε από αυτούς που δουλεύουν και θα τα δίνουμε σε αυτούς που μας ψηφίζουν.» .Αν δεν καταργηθεί αυτό το ΤΕΡΑΣ μην περιμένετε καμμία αλλαγή. και πρόοδο σε αυτόν τον τόπο.

Είναι κοινός τόπος ότι στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχεί η ρητορική (με όλα τα συνεπακόλουθα) του “κατιμά”. Ο “κατιμάς” που όλα τα κόμματα έχουν εκθρέψει τα τελευταία χρόνια, κυρίως στα social media, από εφεδρικός λόγος που ήταν έχει γίνει μετωπικός και κυρίαρχος. Όλο και πιο πολύ όλο και πιο συχνά τα κόμματα (πλην ελαχίστων) υιοθετούν την ορολογία του “κατιμά” τους και εκφράζονται με αυτήν.

Σχολιάζει ο ΣΤΑΘΗΣ (Σταυρόπουλος)
ΠΗΓΗ: SLpress

Τούτο ήταν αναπόφευκτο στο βαθμό που τα κόμματα μέσα στο πλαίσιο ενός υποτελούς συστήματος, δεν παράγουν πολιτική και στρατηγική, αλλά διαγκωνίζονται στο ψεύδος, την υποκρισία και την αναλγησία. Αυτό όμως δεν συνιστά (μόνον) ηθική κατάπτωση, αλλά είναι αναπόδραστο αποτέλεσμα της διαχείρισης των αλλεπάλληλων κρίσεων, όταν τα κυρίαρχα κόμματα δεν είναι παρά απλοί εντολοδόχοι.

Αυτός ο “κατιμάς”, που στο πλαίσιο αυτής της παρακμής έχει γίνει κυρίαρχος στην έκφραση των κομμάτων, γίνεται κυρίαρχος και σε μεγάλο μέρος του κεντρικού Τύπου. Τα απομεινάρια του οποίου, υποταγμένα στην παθολογία των κομμάτων, την ενισχύουν. Ένας καθωσπρέπει “κατιμάς” που συναγωνίζεται τον ανόθευτο.

Η σχέση πλέον των κομμάτων με τον κατιμά τους, είναι η σχέση του αυγού με την κότα. Ή, αν προτιμάτε, του φιδιού με το αυγό του. Καθότι ο φαιόχρωμος και μελανόφρων αυτός “κατιμάς” προβαίνει συστηματικά σε “δολοφονίες χαρακτήρων”, σε ύβρεις, ανθρωποφαγία και παν τι άλλο ειδεχθές και απεχθές.

Συχνά αυτός ο “κατιμάς” θυμίζει τα S.A.(Τάγμα Εφόδου)! Λέει δηλαδή πράγματα που το κόμμα δεν “θέλει” να πει, ενώ όλο και πιο συχνά το κόμμα λέει αυτά που θέλει να λέει ο “κατιμάς”. Αυτό το (εντεινόμενο) φαινόμενο αφορά όλα τα κόμματα, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όλου του ιδεολογικού φάσματος.

Είναι ένα φαινόμενο που έλκει την καταγωγή του στην υποχώρηση και την αναδίπλωση της Αριστεράς, μετά την πτώση της ΕΣΣΔ. Στην πρώτη περίοδο της παγκοσμιοποίησης. Αλλά, αν αυτό ήταν το κυρίως φαινόμενο τότε, στην περίοδο που ακολούθησε, θύμα του νεοφιλελευθερισμού πλέον ήταν κυρίως ο φιλελευθερισμός. Πρόκειται για μια καθαρή δολοφονία. Ευδιάκριτη και αποενοχοποιημένη. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ


4 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Τελευταία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ..Τους τελευταίους 5 μήνες δεν υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος στην Κίνα από κορονοιο, και έχουν συνολικά 86.000 κρούσματα από τα οποία 4600 νεκρούς με 1, 35 δισεκατομμύριο κόσμο. Το ίδιο διάστημα στο ελλαδιστάν έχουμε 128.000 κρούσματα με 3900 νεκρούς. Α ρε πόρνη Κίρκη...

ΑΡΡ. είπε...



Ξένα δημοσιεύματα

-------------------------------------------------------
Γκρίζοι Λύκοι και Γαλάζιοι γερμανοτουρκοπροσκυνημένοι.

Ψήφισαν υπέρ των Γκρίζων Λύκων στο ευρω(γερμανο)βούλιο.
ΝΔ:μειμαρακης Βαγγέλης, Κυμπουροπουλος Στέλιος, Βοζεμπεργκ Ελιζα(Ελληνίδα ευρωβουλευτήςπου κάνει κρα εκ του μακρόθεν😂😂), Κεφαλογιαννης Μανώλης, Ασημακοπουλου Άννα, Κυρτσος Γεώργιος.
Συριζα: Παπα(σπιτο)δημουλης Δημήτρης, Κουντουρα Έλενα, Γεωργουλης Αλέξανδρος, Κοκαλης Πέτρος(βλέπε κομμουνιστικό μακεδονικό παιδομάζωμα...)
Κιναλ: Καϊλη Εύα, Ανδρουλάκης Νίκος..
ΚΚΕ: Παπαδάκης Κώστας, Νικολάου Λευτέρης..
Ανεξάρτητοι βουλευτες: Ζαγορακης θεοδωρος(τρομάρα του ήταν και αρχηγός με το εθνοσημο).
Οι τρεις που ΚΑΤΑψηφισαν είναι από:
Ανεξάρτητοι βουλευτές :Ιωάννης Λαγος..
Ελληνική Λύση: Φράγκος Εμμανουήλ..
Χρυσή αυγή: Κωνσταντίνου Αθανάσιος..

----------------------------------------------------------------------------


ΑΚΟΥ ΤΑ ΣΑΝΟΨΗΟΦΟΡΕ

Kατα τα αλλα θα ερθουν Ραφαλ και θα αλλαξει κατι και θα εχουμε ''υπεροχη''.Αν ηταν ετσι οι σοβαρες χωρες θα πηγαιναν σαν τους εδω να παιρνουν καθε 20ετια μια μοιρα αεροπλανα (2005-2023 θα εχει μια νεα μοιρα και οπλα καθε 30ετια.
Η τουρκια φτιαχνει τοσα οπλα και εχει συστηματα που θα δωσουν τρομερη ισχυ οπως 6 νεα υποβρυχια,1000 νεα αρματα ,εκατονταδες αυτοκινουμενα πυροβολα απο νοτια κορεα που θα κανουν τρομερη ζημια με τα πυρομαχικα εμβελειας 100χλμ χτυπωντας βασεις που πριν εμοιαζε δυσκολο και επρεπε να χτυπηθουν απο αεροπλανα οποτε και υπηρχε πιθανοτητα αναχαιτησης.
Ομως οπως παει μονη της η Ελλάδα δεν θα χρειαστει καν να κανουν πολεμο. Οι ιδιοι αλλωστε οι Τουρκοι καποτε δηλωσαν ,''δεν χρειαζεται να κανουμε πολεμο ,θα τους γεμισουμε μεταναστες'' και το καναν και εμεις ο ταχα πατριωτικος λαος το δεχομαστε μια χαρα. Πληθυσμιακα οταν οι αλλοι θα ειναι 90 εκατ εχοντας ατελειωτες εφεδρειες εμεις θα ειμαστε το 2040 το πολυ 9 εκατ με 4-5 εκατ μουσουλμανους ,αλβανους και οτι αλλο ,να τους ταιζουμε.
Δεν θα χρειαστει να κανουν και πολλα.
Αυτο που ειναι υπερβολικα ενοχλητικο, ειναι το συνεχες ψεμμα που διαπεμπεται απο ολες τις μεριες οτι παμε τελεια και ειμαστε δυνατοι με καποια αεροπλανα...
Ας δουν οι ''γνωστες'' ποσες μεραρχιες παρατασουμε πλεον λογω υπογεννητικοτητας και μετα μιλαμε για τα 18 ραφαλ που ''θα φερουν την αλλαγη''. Μονο ειναι οι 5 μεραρχιες μισθοφορων που ειναι ετοιμοι να ζωθουν εκρηκτικα και εχουν πολυετη εμπειρια στον πολεμο να φερουν στον Έβρο ,μαζι με αλλες 15 που μπορουν να στρατολογησουν.
Άντε γεια και κοψτε τα ψεμματα. Γίναμε ήδη τουρκικός δορυφόρος. Ούτε μια μέρα κατασκόπους σε εμπόλεμη ζώνη (Ρόδος) δεν μπορουμε να φυλακίσουμε. Όι τούρκοι ζητάνε και τα ρέστα γιατί ξέρουν σε τι ξεπουλημένους απευθύνονται.
Πόσους μήνες στον Έβρο οι δικοί μας συλληφθέντες στρατιώτες έκαναν να γυρίσουν πίσω; Πόση εθνική ξεφτίλα και ταπεινώσεις και πόσο ραγιαδισμό και προδοσία χωράει αυτή η πατρίδα πια;





ΜΙΧΑΛΗΣ είπε...

@ ΑΡΡ. :

Φίλε Συνέλληνα, οξείες και διεισδυτικές οι επισημάνσεις σου.

Ποιός Έλλην με κοινή λογική και στοιχειώδη πατριωτισμό μπορεί να διαφωνήσει μαζί σου ;;

Δυστυχώς η αλήθεια πονάει.

Και - ακόμα χειρότερα - εμείς τα λέμε κι εμείς τα ακούμε.

Προσωπικώς έχω ασχοληθεί με το Ελληνοκεντρικό κίνημα από τα φοιτητικά μου χρόνια.

Το καλύτερο που μπόρεσα να κάνω ήταν να επηρεάσω κάποιους κοντινούς μου ανθρώπους.

Η κυριαρχία του νεοραγιαδισμού είναι τόσο συντριπτική σε συλλογικό επίπεδο, ώστε πραγματικά μας πνίγει.

Προσωπικώς έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι η ίδια η ύπαρξη της Ελλάδος ως κρατικής οντότητος οφείλεται μάλλον σε κάποια "άνωθεν" εύνοια ή προστασία...

Δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω το ότι εξακολουθούμε να υπάρχουμε με τόσους προδότες που μας περιβάλλουν και κυριαρχούν εφ'ημών.

Ίσως η γεωενεργειακή ασπίδα που δημιούργησαν οι πρόγονοί μας πριν από 12.000 χρόνια πάνω από την Αιγηίδα να μας παρέχει - ακόμα - κάποια προστασία, αλλά για πόσο θα κρατήσει αυτό ;;

Τόσοι πολλοί οι Εφιάλτες και τόσο λίγοι οι Λεωνίδες !!

ΑΡΡ. είπε...


Αγαπητέ συνέλλην, α-δελφέ Μιχαήλιε.

Το θέμα δεν είναι απλά το ελλ. κράτος και έθνος. Αυτό είναι μάλλον ήσσονος σημασίας. Εδώ πρωτεύει και πρόκειται για την διαχείρισι ενός τεραστίου και καταπληκτικού, κατακλυσμιαίου κυριολεκτικώς, όγκου-θησαυρού πνευματικού, γνώσεων και πληροφοριών, ιστορικών γεγονότων, αρχαιολογικών ευρημάτων, ελληνικής γλώσσης και γραμματείας και, και, και… και η οποία διαχείρισις αυτού του ελληνικού όγκου , συν τω χρόνω και λόγω της ανθρωπίνης επιστημονικής προόδου, όχι μόνον δεν καθίσταται ευκολωτέρα αλλά τούναντίον γίνεται μειζόνως δυσχερής και εις βαθμόν που υπερβαίνει τα κοινά ανθρώπινα μέτρα και δυνάμεις. Το θαυμαστότερον δε επί του προκειμένου είναι ότι αυτός ο όγκος είναι κατά, ούτως ειπείν, θείαν Πρόνοιαν συμβατός και διαχειρίσιμος, πλήρως και θετικώς, μόνον με ελληνοήθεις και ελληνομαθείς εγκεφάλους και μάλιστα καλλιεργημένους αποκλειστικά εις τον προνομιακώς πνευματοφόρον αυτόν ελλ. γεωφυσικόν χώρον και ατμοσφαιρικόν κλίμα όπου άλλωστε και παρήχθη.
Ήδη και από κατακτήσεως των ελληνικών πόλεων υπό της Ρώμης έως σήμερα, ήτοι επί 21 περίπου συναπτούς αιώνας, το κακόν επικρατεί εις τον κόσμον ευρισκόμενον σήμερον εις τον Κολοφώνα της δόξης του. Αντιθέτως δε, εκ διαμέτρου, το ελλ. έθνος υπέστη συστηματικάς μέχρι και σήμερον γενοκτονικάς, θρησκευτικάς και οικονομικάς διώξεις, ολοέν πληθυσμιακώς συρρικνούμενον, πράγμα που σημαίνει ότι ευρίσκεται εις την δικαίαν και έντιμον, την σωστήν πλευράν της ιστορίας. Από νεωτέρας δε συστάσεώς του, ειδικότερον, ως κράτους υφίσταται προκρούστειον και περιτομής μεταχείρισιν τόσον έξωθεν, υπό ξένην όν πολιτικήν και πνευματικήν κηδεμονίαν παράγουσαν ξενομανείς και τυχοδιώκτας αντί ελευθέρων, φιλοσόφων και πατριωτών, όσον και έσωθεν υπό μιας διακριτικά όσον και πάγια (δογματικά) διεθνιστικής και ανθελληνικής (ήτοι εχθρικής ως προς την προχριστιανικήν ελλ. πολιτισμικήν παρακαταθήκην του) θρησκείας που δυστυχώς υποσκάπτει ύπουλα το εθνικόν, ευλογεί δε το δουλικόν και αγελαίον φρόνημα .
Το, ως σήμερον έχει, ελλ. κράτος πάντως, δεν συμφέρει παντάπασιν τας ξένας προστάτιδας δυνάμεις του αφανισθήναι. Αποτελεί γαρ λόγω της ξενοκρατικώς επιβεβλημένης δομικής και οργανωτικής του ανεπάρκειας την καλυτέραν δυσφήμισιν της ελληνικότητος, την λίαν απαραίτητον δια την τόνωσιν του εγωισμού των σφετεριστών του κλέους αυτού εθνών. Ο αφανισμός εξάλλου του ελλ. κράτους θα συνεπαρέσυρε και θα τους στερούσε και τους αναντικαταστάτους ελληνογενιτσάρους συνεργάτας των, ήτοι τα απαραίτητα γηγενή ανθρώπινα εργαλεία τους που εργάζονται και αξιοποιούν προδοτικά προς όφελός των τα όσα παρέχει ο πλούτος και το πνεύμα αυτού του ιερού ελληνικού χώρου ώστε να παρουσιάζονται και αυτονομιμοποιούνται υπερηφανευόμενοι τα έθνη αυτά ως οι φυσικοί διάδοχοι, κληρονόμοι και συνεχισταί της κολοσσιαίας και ανεκτιμήτου αυτής ελλ. πολιτισμικής παραδόσεως και ονόματος.
Και θα διερωτηθή ίσως κανείς; Τί απέγιναν και τί πράττουσι οι ολίγοι εναπομείναντες, οι εκάστοτε θερμοπυλομάχοι μάρτυρες του ασβέστου μεγαλείου και λάμψεως του ονόματος της ελλ. φυλής - υιού του θεού της ελευθερίας και αληθείας και του δι’ αυτής δημιουργού του πανελληνικού παγκοσμίου πολιτισμού;
Απάντησις: Ότι φυσικά πράττουσι και οι θεοί πατέρες και σύμμαχοι αυτής.
Αναμένουσι γαρ την Μεγάλην αυτών Ώραν γυμναζόμενοι υπομένοντες και προετοιμαζόμενοι. Ώραν ήτις πιθανόν συμπίπτει προς την ¨ενδοοικογενειακήν¨ ανταγωνιστικήν και αυτοκαταστροφικήν σύρραξιν των τυράννων ημών, τηι συμπράξει βεβαίως και ανωτέρων κοσμικών νόμων και φυσικών δυνάμεων. Διότι ως και οι εχθροί και διαχρονικοί γενοκτόνοι ημών γνωμικολογούσι λέγοντες, το της θείας δίκης παραδεχόμενοι τελικόν λόγον: Ουκ έστι μείζον κακόν και τιμωρία του κερδίσαι τινα εις χρόνον πολύν και μετά κόπου τα πάντα και εντός ολίγου απωλέσαι δια παντός αυτά τα πάντα.