ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

9 και σήμερα να αρχίσει το πραγματικό γλέντι .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Εσείς οι Δημοκρατικοί.. ξέρετε οι αντιτραμπιστές... μην ανακοινώνετε πολλές κυρώσεις στην Τουρκία...και την πάρουν τα δάκρυα 🙂 . 9 και σήμερα να αρχίσει το πραγματικό γλέντι .


O επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 είναι έτοιμα να ενεργοποιηθούν, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από την Άγκυρα επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο 24TV.
«Οι S-400 είναι έτοιμοι προς χρήση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα αποφασίσουν πότε θα υπάρξει τέτοια αναγκαιότητα», δήλωσε ο Ντεμίρ σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις του αμυντικού τομέα συνεχίζουν να εργάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος που αφορά την κατασκευή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, παρά την απόφαση της Ουάσιγκτον να τις αποκλείσει από το πρόγραμμα αυτό.
 
Η Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας επιβεβαίωσε στο TASS την είδηση αυτή. «Πράγματι (ο Ισμαήλ Ντεμίρ) έκανε αυτή την δήλωση σήμερα στην Άγκυρα», ήταν η δήλωση που έγινε εκ μέρους της Διεύθυνσης Αμυντικής βιομηχανίας.   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Όσο  αδυνατούν κάποιοι να σκεφτούν σαν τον Τούρκο ή τον Ρώσο ή τον Κινέζο και προσπαθούν να τους αντιμετωπίσουν και να τους μεταφράζουν με δυτικό τρόπο σκέψης θα αυταπατώνται συνεχώς και θα εκπλήσσονται. Ο πολύς Μακρόν στο Καραμπάχ, που νόμιζε ότι γλύφοντας τον Ρώσο θα πάρει μερίδιο από τον έλεγχο του αζέρικου φυσικού  αερίου είδατε  τι έπαθε. Και όχι μόνο ο Τούρκος απ' ότι διαβάζω συνεχίζει να θέλει να κάνει μπίζνες στις αφρικάνικες αποικίες του αλλά του κατσικώνεται και ο Ρώσος με ναυτική βάση στο Σουδάν... Που είναι ο Μανωλάκης τώρα που απειλούσε τον Τούρκο;; Που νόμιζε ότι θα μπορέσει να κάνει παιχνιδάκια με γελοιογραφίες του Ηebo ;;;
 
Τι νομίζετε ότι είναι ο Τούρκος ;; Ένα γουσουφάκι είναι της Κίνας και της Ρωσίας. 
Ένα εμπάργκο είναι από τον Πούτιν και ένα μπλοκάρισμα στις κινέζικες τράπεζες από τους Κινέζους και τετέλεσθαι Αν ο ταγίπ γυρίσει στην αγκαλιά των ΗΠΑ ξέρει ότι θα έχει την τύχη του Σαντάμ και ο Γκιουλέν περιμένει. Ήρθε η ώρα που ο Πούτιν θα θέσει το αυτονόητο ως τελεσίγραφο αυτή την στιγμή. Αν θέλεις Ταγίπ να μείνεις Ευρασία εκτός από τις ενταξιακές στην ΕΕ που ήδη δυναμίτισες τελείωνε και με το ΝΑΤΟ αλλιώς ο θεός να σε λυπηθεί είτε από την ανατολή είτε από την δύση.
Είναι δυνατόν ο Πούτιν και οι Ιρανοί να αφήσουν τον Ερντι να κάνει αυτά που ονειρεύεται;; Οι μόνες δουλειές που θα τον αφήσουν να κάνει είναι μόνο οι βρωμοδουλειές τους.
 
Η μετά Τραμπ εποχή θα επιφέρει πολιτικές της Ρωσίας ειδικά στην εποχή Ομπάμα και Κλίντον και αυτή την φορά ο Ρώσος δεν είναι μόνος του...και πιθανόν η ίδια η Ρωσία να επιθυμεί ένα ψυχροπολεμικό κλίμα που θα την βοηθήσει να απομονώσει τελείως τις ΗΠΑ από τους Ευρωπαίους συμμάχους της και να την εξωθήσει και από δυτικά του Ευφράτη. Ο Ρώσος είναι ένας ψυχρόαιμος σκακιστής της πολιτικής .Τίποτα δεν λέει και κάνει εν θερμώ και αν πριν δεν το έχει μελετήσει και σχεδιάσει με τους ομοίους και δοκιμασμένους πλέον μετά από τόσα χρόνια στενούς του συνεργάτες.
 
Όσο για τους S-400  αυτοί οι πύραυλοι είναι και αμυντικοί και επιθετικοί και ο Τούρκος δεν έχει τα λογισμικά. Άρα ποιος τα έχει στην πραγματικότητα και θα τα χρησιμοποιήσει σαν αντιπυραυλική ομπρέλα στο Αιγαίο και την Α Μεσόγειο απέναντι στους σερίφηδες Δημοκρατικούς;; Είναι δυνατόν ο Πούτιν να πούλαγε το σύνολο του οπλικού συστήματος των S-400 στον Τούρκο όσο είναι στο ΝΑΤΟ;; Μα για άμυνα του τα έδωσε να λοκάρουν ότι κινείται νατοικό στις παραπάνω περιοχές. Καλό το θεατράκι για αγορά S-400 που θα επιφέρουν κυρώσεις από πλευράς Δημοκρατικών και την αφορμή να βγει η Τουρκία από το ΝΑΤΟ με πιθανότητα να διαλυθεί ή μπροστά σε αυτό το σενάριο να υποχωρήσουν οι Αμερικάνοι και να συνθηκολογήσουν συνεχίζοντας να κάνουν μια τρύπα στο νερό όπως σήμερα.
 
Τον έχει κανείς για χαζό τον Πούτιν να αφήσει τον ασταθή Ταγίπ να τα κάνει γιόλο στο Αιγαίο ή στην Α Μεσόγειο την στιγμή που συμφέροντα πλέον και στις δύο θάλασσες έχει ο σύμμαχος του Κινέζος;;
Μια φορά έφερε ο Κινέζος αεροπλανοφόρο το 2015 στην Α Μεσόγειο τότε που ο Ερντι έκανε μαγκιές με το Μπαρμπάρος στα οικόπεδα της Κύπρου με φόβο ανάφλεξης. Το μήνυμα ήταν σαφές και ο ταγίπ ξεκουμπίστηκε στην Αττάλεια μετά από αυτό.
Μέτα τις οικονομικές συμφωνίες Τουρκίας - Κίνας που ουσιαστικά εξαγόρασε η δεύτερη την πρώτη για να την σώσει και την αγορά της Μερσίνα από το Κατάρ σε συνδυασμό με το λιμάνι του Πειραιά το Αιγαίο αύριο θα γίνει κινέζικη υπόθεση . Η κίνα θα φτάσει περπατώντας και ειρηνικά στα παράλια της Μ. Ασίας να ανοίξει μπίζνες. Το Σουέζ και ο Κόλπος θα πρέπει να είναι ανοιχτά και ασφαλή (εδώ μπαίνει ο Πούτιν στο Σουδάν σε συνδυασμό με το Ιράν στην απέναντι όχθη) και το Αιγαίο μια ειρηνική και ασφαλή θάλασσα που θα συνδέει Πειραιά με τα Παράλια.
 
Η πραγματική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου δεν είναι με τον Τούρκο όπως αφήνουν να εννοηθεί εκτός και αν πάρει φωτιά η περιοχή μεταξύ δύσης και ανατολής και τότε διαμοιραστεί στην μέση αλλά αυτό το σενάριο με την Κίνα να έχει πατήσει Ευρώπη λιγάκι δύσκολο. Οι  Άραβες έχουν το δικό τους στόχο όσο για το Ισραήλ δεν πιάνεται φίλος κανενός και κοιτά πάντα τα συμφέροντα του και αν αυτά είναι π.χ να περάσει τον αγωγό του από την Τουρκία εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα δεν το χει σε τίποτα να ξεχάσει τους μέχρι σήμερα συμμάχους του.
 
Υ.Γ Η δε τοποθέτηση της Μαρία Ζαχάροβα στην Ελλάδα τον Ιούνιο 2020 και με βάση το βιογραφικό της δεν έγινε για την Τραμπ εποχή αλλά για την μετά Τραμπ εποχή και θα το δείτε. Για αυτό σας λέω ο παππούς και η Καμάλα θα τα βρούν σκούρα . Θα είναι πολλά τα θέματα που θα πρέπει να διαχειριστούν και έσω και έξω και αν κρίνει κανείς ιστορικά στατιστικά και σε επίπεδο προφίλ των σημερινών τους πολιτικών (που δεν είναι και η αφρόκρεμα πολιτικών προσωπικοτήτων) άστα Σκούρα τα πράγματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: