ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Λοιπόν κύριοι το Πολεμικό Ναυτικό δεν είναι 20χρονη κορασίδα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μια που έρχεται η Ανθούλα (Φλοράνς Παρλί) αύριο για την υπογραφή της σύμβασης για την αγορά των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale , και επειδή πιστεύω ότι οι Γάλλοι θα επανέλθουν με καλύτερη προσφορά , ας πούμε κάποια πραγματάκια.

Λοιπόν κύριοι το Πολεμικό Ναυτικό  δεν είναι 20χρονη κορασίδα. Είναι τα πλοία, τα πληρώματα, οι ναύσταθμοι, το προσωπικό, η ηγεσία. Είναι κυρίως η μακραίωνη πολεμική του ιστορία και το σημαντικότερο κομμάτι της πατρίδας. Το κέντρο βάρους του Ελληνισμού, οι θάλασσες μας και τα νησιά μας. Η δε ηγεσία του οφείλει να απέχει ακόμα παραπάνω από χαρακτηριστικά 20χρονης κορασίδας. Άνθρωποι ηλικίας των πατεράδων ή των παππούδων μας, που έχουν φάει τη θάλασσα με το κουτάλι, από οικογένειες με παράδοση, που φορούν τη στολή και έχουν την ευθύνη διοίκησης ενός οργανισμού όπως το ΠΝ που το έθνος περιβάλλει με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του (και ετοιμάζεται στηρίξει με τεράστιες οικονομικές θυσίες) οφείλει να μην είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αφελής.

Όταν λοιπόν η ηγεσία του ΠΝ ανοίγει την πόρτα των Mmsc έστω και υπό προϋποθέσεις, είναι είτε αφελής είτε πρόθυμη.Γιατί η απόφαση "mmsc μόνο με Arleigh Burke" έχει τα εξής χαρακτηριστικά. 1)Χαρακτηριστικά ευχολογίου που αγνοεί την πραγματικότητα των οροφών και των αναγκών ενός πιεσμένου επιχειρησιακά και πολιτικά USN 

2)Επίσης χαρακτηριστικά ευχολογίου που φαίνεται να προεξοφλεί την ουσιαστική μεταστροφή της πάγιας μέχρι σήμερα Αμερικανικής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής. (Με ποια άραγε λογική και αρμοδιότητα ένα ΑΝΣ ζητώντας AB ουσιαστικά προεξοφλεί τα ανωτέρω;;;)

3) Ταυτόχρονα χαρακτήρα υποβιβασμού της αξίας των επιχειρησιακών απαιτήσεων / χαρακτηριστικών/επιδόσεων των πλοίων. Χωρίς αναθεώρηση των Μεα-πε και Μγεα προς τα κάτω δεν θα μπορούσαν τα mmsc να είναι υποψήφια μιας και με το καλημέρα υπολείπονται τουλάχιστον 6 πρώην απαράβατων όρων.

Κατέστησε λοιπόν όπως είναι προφανές η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού τον εαυτό της, αλλά κυρίως το ίδιο το ΠΝ, όμηρο ενός "υπό προϋποθέσεις" που εκφεύγει των αρμοδιοτήτων της (και του γνωστικού της πεδίου), ενώ ταυτόχρονα υπονόμευε την αξία του μοναδικού παράγοντα στο οποίο έχει ουσιαστικά λόγο και αρμοδιότητα, το οποίο είναι η επιχειρησιακή καταλληλότητα των νέων φρεγατών. Συγνώμη όμως κύριοι του ΑΝΣ. Δεν είστε η Μπεκατώρου να σας ψιθυρίσουν "Έλα στο δωμάτιο μου. Θα σου δώσω κ Arleigh Burke". Να ανέβεις στο δωμάτιο, να φύγουν τα Arleigh Burke και να απομείνεις μόνη με τον δράκουλα. Η ηγεσία του ΠΝ όφειλε όπως έχω ξαναπεί να προσέλθει στην νέα διαδικασία με την σεμνότητα και την ταπεινότητα που επιφέρει στους ανθρώπους η ήττα. Γιατί τέτοια ήταν η προηγούμενη διαδικασία που καθυστέρησε την πορεία ανάταξης του ΠΝ κατά έτος με μοναδικό αποτέλεσμα την ενίσχυση της ΠΑ με μοίρα αεροσκαφών. 

Ταυτόχρονα σαν άνδρες όταν βρεθούμε στο δωμάτιο με τον δράκουλα δεν είναι καν δικαιολογία ότι μας έταξε ΑΒ, ναυπηγεία, και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ειδικά αν το παπάρι που μας επιφυλάσσει δεν είναι για εμάς αλλά για την οικογένεια μας ή για ότι έχουμε πιο ιερό. Στην κατάσταση λοιπόν που έφερε το εαυτό της η ηγεσία του ΠΝ δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχει κατανόηση. Δεν υπάρχει Me Too. Υπάρχει μόνο Τσο Λο. Αγώνας και ξύλο με νύχια και με δόντια. Έτσι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ακόμα και αν φάμε το παπάρι σε μια κατάσταση που οι ίδιοι δημιουργήσαμε, να το φάμε παλικαρίσια. Αρκεί να μην το φάνε οι δικοί μας άνθρωποι ..η πατρίδα.!! Και στην τελική υπάρχουν και οι...παραιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: