ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΛΒΙΟΣ ΟΣΤΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΣΧΕ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ: ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ.

Bruno Brauer, κρατούμενος μετά τον πόλεμο στις φυλακές Αβέρωφ. Ο υψηλόβαθμος ναζί, με αίτηση του στο υπουργείο Αμύνης, ζητούσε να τον υπερασπιστεί στη δίκη του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης! Προφανώς ένας “αντιστασιακός”, όπως ήθελε να εμφανίσει τον εαυτό του ο πρώην πρωθυπουργός, δεν θα είχε την “τιμή” να τον επιλέξει ένας τέτοιος χιτλερικός δολοφόνος. Ο Brauer ήταν διοικητής Κρήτης των ναζί από τον Νοέμβριο του 1942 και για 2 σχεδόν χρόνια. Στις 25 Μαρτίου του 1944 απελευθέρωσε από τις φυλακές 100 κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

O Μητσοτάκης συνάντησε τις επόμενες ημέρες τον Γερμανό διοικητή και τον ευχαρίστησε για την απελευθέρωσή του. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιστορικό Μπήβορ, ο Γερμανός αξιωματικός τού απάντησε, “Νεαρέ μου, σε ελευθέρωσα επειδή από ό,τι άκουσα μια μέρα θα διαδραματίσεις σημαντικό ρόλο στα πράγματα της πατρίδας σου” (Antony Beevor, Κρήτη. Η μάχη και η αντίσταση, μτφρ. Παναγιώτης Μακρίδης, εκδ. Γκοβόστης, Αθήνα 2004, σελ. 388-389).

Μετα το τέλος του πολέμου ο Brauer συνελήφθη στην Ελλάδα και παρέμεινε στις φυλακές. Κατηγορήθηκε για τη δολοφονία 3.000 Κρητικών, για φοβερά περιστατικά λεηλασιών, καταστροφών και βασανιστηρίων. Ο Brauer καταδικάστηκε σε θάνατο στις 9 Δεκεμβρίου 1946 και εκτελέστηκε στις 20 Μαΐου 1947.
ΖΗΤΗΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ....
 
“Κατόπιν υποβληθείσης ημίν σχετικής αιτήσεως μέσω του Δ/του των Φυλακών Αβέρωφ, του κρατουμένου Γερμανού στρατηγού Brauer παρακαλούμεν όπως ερωτηθή ο αυτόθι δικηγόρος κ. Μητσοτάκης εάν επιθυμή ν’ αναλάβη την υπεράσπισιν του ειρημένου κατηγορουμένου συμφώνως τη εκφρασθείση επιθυμία του, και γνωρίσητε τω Υπουργείω σχετικώς όσον το δυνατόν ταχύτερον.
Εντολή Υπουργού
Ο Γεν. Γραμματεύς
Α. Αναστασόπουλος”
 
Φυσικά ο Κων. Μητσοτάκης τότε δεν είχε πλέον κανένα λόγο να τον υπερασπιστεί. Αυτά πολλοί τα ξέρουν από πρώτο χέρι από μαρτυρίες ανθρώπων πού γλύτωσαν το εκτελεστικό απόσπασμα πού εκεί πρότεινε ο μπαμπάς Μητσοτάκης με την κουκούλα ποιόν να εκτελέσουν. Οι άνθρωποι αυτοί δεν υπάρχουν σήμερα αφού ήταν πριν 20 χρόνια πάνω από 80 και 85 χρονών. Πολλοί τα γνωρίζουν ακόμα εκεί στα Χανιά τα γεγονότα αυτά, αφού ή ιστορία πήγε στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους. 
 
Υπάρχουν πολλά υποχείρια στην πολιτική. Αυτός είναι εγγύηση. Ξεπληρώνει τα πάντα. Δικαστές πού γίνονται πρόεδροι, πρώην βουλευτές που γίνονται υπουργοί, παλιοί υπεύθυνοι για την υγεία ξανά υπεύθυνοι για την υγεία. Όλοι όσοι βοήθησαν στο παρελθόν να κερδίσουμε τους το αναγνωρίζουμε. Έχει ένα ακόμη χρέος προς την Siemens να δω πως θα το ξεπληρώσει;
Καλή δύναμη σε όλους. Έρχεται μνημονιάρα 15δις .
 
Υ.Γ  ΠΟΙΟΣ ΤΕΡΗΣ ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ .... ΓΝΗΣΙΟΣ ΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ !!
 
 

1 σχόλιο:

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

Εάν δεν ζητούσε υπεράσπιση εκ του επιτιμου ίσως να ζούσε ακόμη ο δολοφόνος.
Όχι ότι του άξιζε να ζήσει.Εχασε το προνόμιο αυτό και δεν ζήτησε εξιλέωση αλλα υπεράσπιση.
Και από νεαρο βαμπίρ μάλιστα.
Που πας ρε καραμητρο....
Τι να πεις...
Η ιστορία έχει παράδοξα και ανεξήγητα.
Ο θάνατος σου- ζωή μου.
Αυτή η φαρα είναι σκοταδισμός. Ρουφουν την ικμαδα των ζωντανών.
Δεν μπορούν να δημιουργήσουν κάτι θετικό.
Μο νο καταστροφές και μιζέρια.

Δεν θα τους περάσει.