ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021

Οι ψευδαισθήσεις των ελληνικών ελίτ για το Αιγαίο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Σύμφωνα με τον κύριο Αποστολόπουλο το μόνο που συγκρατεί την "ελληνική" ελίτ από το να δώσει τα πάντα είναι μήπως ξεσηκωθεί η "πλέμπα" και τους πάρει φαλάγγι. Λάθος....τίποτε δεν συγκρατεί την πούστικη ελίτ από τα να δώσει τα πάντα. Διότι  ήδη έχουν δώσει ένα σωρό.!! Την Κύπρο, τα Ίμια, την Μακεδονία, κομμάτι της ΑΟΖ στην Αίγυπτο, κυριαρχικό δικαίωμα στην Ιταλία, την Β. Ήπειρο, το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, του Πειραιά κ.λπ. και ένα σωρό άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός.

Γράφει ο Αποστολόπουλος Απόστολος :

Θα είχαν εντελώς σαπίσει, μετά από εξήντα γύρους, οι διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία αν δεν υπήρχε προδιάθεση από διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις να ενδώσουν στις πιέσεις ξένων και εγχώριων παραγόντων και, επιτέλους, "οι Μήδοι θα διαβούνε", όπως έλεγε ο Καβάφης. Το μόνο που συγκρατεί κάθε φορά τους κυβερνώντες στην Αθήνα είναι ο τρόμος μήπως η "πλέμπα" ξεσηκωθεί και τους πάρει φαλάγγι. Αν και καμιά φορά φτάνει μονάχα ένας για να κάνει τη δουλειά, όπως είχε γίνει στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Γι’ αυτό, πριν έρθουν τα πάνω-κάτω, δεν είναι απίθανο να γίνουν εκλογές νωρίς-νωρίς την άνοιξη και πάντως πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με την Τουρκία. Ώστε, σκέπτονται, με πρόσφατη εντολή, να κλείσουν άφοβα συμφωνία με την Τουρκία. Λάθος! Στοιχειώδες λάθος! Με άλλα κριτήρια ψηφίζει ο κόσμος κυβέρνηση και για άλλους λόγους θα διαδηλώνει εναντίον της, ακόμα και την επομένη των εκλογών, αν κρίνει ότι αυτή παραδίδει τα ιερά και τα όσια.

Η λαϊκή αντίληψη ότι δεν θα γίνει τίποτα επειδή (δεν) το θέλουν οι Αμερικάνοι δεν είναι εντελώς αβάσιμη. Ο Ερντογάν και οι προηγούμενοι στην Άγκυρα δεν ανέλαβαν ποτέ δράση, χωρίς άδεια των ΗΠΑ, με κορυφαίο παράδειγμα την εισβολή στην Κύπρο. Αυτή η αντίληψη υποκρύπτει την επιθυμία να ξορκίσει ό,τι μπορεί να ταράξει την ησυχία μας "κι ας καεί και το παλιάμπελο". Το Κυπριακό είναι διεθνές ζήτημα και οι ΗΠΑ είναι ο υπερκείμενος καθοριστικός παράγων, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ωστόσο:

Πρώτον, όλος ο πολιτικός κόσμος της Τουρκίας έχει τις ίδιες επεκτατικές βλέψεις. Την εισβολή στην Κύπρο δεν την έκανε ο Ερντογάν. Οι ΗΠΑ, με υποβολέα τον Κίσινγκερ, έστρωσαν το χαλί, αλλά την εισβολή την διέπραξαν οι Τούρκοι.

Δεύτερον, Οι ΗΠΑ είχαν άφθονο χρόνο να επέμβουν και να λύσουν και το Κυπριακό και το πρόβλημα στο Αιγαίο. Επέτρεψαν την εισβολή/κατοχή, αλλά δεν την νομιμοποιούν. Διαιωνίζεται ένα αμφιλεγόμενο καθεστώς που αποδυναμώνει και τους τρεις συμβαλλόμενους Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο. Και δίνει αφορμή για έκρηξη του τριγώνου, όταν κριθεί χρήσιμο. Τα κοιτάσματα είναι σημαντικά, αλλά το οικονομικό σκέλος είναι υποδεέστερο. Προέχει η στρατηγική κυριαρχίας στην περιοχή από τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια ως τη Ρωσία.

Ασύμφορη αναταραχή

Τρίτον, στο Αιγαίο η κυριαρχία της Ελλάδας είναι απόλυτη, βασισμένη σε Διεθνείς Συνθήκες, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης. Σε καμία Μεγάλη Δύναμη δεν αρέσει μια μικρή και αδύναμη χώρα, όπως η Ελλάδα (ένα προτεκτοράτο, για την ακρίβεια), να ελέγχει ένα ευαίσθητο χώρο σε μια τόσο κρίσιμη περιοχή. Για να κρατήσει η Ελλάδα τον έλεγχο στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να παλέψει με νύχια και με δόντια με οδηγό στην ύστατη ανάγκη το "υπόδειγμα Σαμψών". Έτσι ώστε να προκληθεί ασύμφορη αναταραχή στην περιοχή με αποτέλεσμα:

  • Η Δύση να σκεφτεί ότι μπορεί να χάσει τον απόλυτο και σταθερό έλεγχο που ασκεί μεταπολεμικά στην περιοχή.
  • Να καταρρεύσει ο μύθος περί φοβερών και τρομερών τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, οπότε η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ θα ήταν για τα μπάζα. Διότι το μόνο αβέβαιο σε μια ελληνοτουρκική σύγκρουση είναι ότι η Τουρκία θα βγει νικήτρια.
  • Τέλος θα "τέλειωνε" και η στρατηγική των ΗΠΑ (Ομπάμα) να μετατραπούν τα κράτη της περιοχής σε "σκόνη", σε χώρους ανίκανους να αυτοκυβερνηθούν, όπως π.χ. η Λιβύη. Ο Τραμπ αντιστρατεύθηκε και έχασε. Η Ελλάδα είναι υποψήφια για μια τέτοια τύχη, μια κονιορτοποιημένη οντότητα, χειρότερα από προτεκτοράτο.

Ψευδαισθήσεις των ελίτ

Οι ελίτ νομίζουν ότι θα κρατήσουν τα κεκτημένα ξεπουλώντας τη χώρα. Είναι μακριά νυχτωμένες. Επειδή μετά από ριζική ανατροπή, από μια πανωλεθρία, έρχονται νέοι που αντικαθιστούν τους παλιούς για να χειριστούν, σαν "σωτήρες" τα πράγματα. Να αλλάξουν όλα, ώστε να μείνουν όπως ήταν. Η ελληνική ελίτ δεν κατάλαβε ότι μόνο αν διατηρούσε τη σχετική ισχύ που είχε θα συνέχιζε να έχει την ανάλογη υποστήριξη του συμμαχικού (αμερικανικού) παράγοντα ακόμα και μετά την εισβολή-κατοχή της Κύπρου. Ήταν χρήσιμη στις ΗΠΑ ως φόβητρο στις τουρκικές φιλοδοξίες.

Τέταρτον, στις Πρέσπες δεν παραχωρήσαμε κάτι "απτό" δικό μας και άμεσα επικίνδυνο για την υπόστασή μας. Ακόμα και έτσι, όμως, η γοητεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του εξανεμίστηκε, κράτησε όσο "το τέταρτο δημοσιότητας" που μπορεί να έχει ο κάθε τυχεράκιας.

Πέμπτον, κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα μέτρα για τον κορονοϊό, (καραντίνα κλπ) και η προσπάθεια επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού (παρά τις παρενέργειες) θα κρατήσουν ώσπου οι παγκοσμιοποιητές να πετύχουν τους σκοπούς τους. Και η "υπόθεση Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειος" τόσο θα κρατήσει, όσο να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Έκτον και τελευταίο, οι Ρώσοι με χαρά τους θα έβλεπαν μια ελληνοτουρκική σύγκρουση που θα έπληττε βαριά το ΝΑΤΟ, χωρίς οι ίδιοι να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση φροντίζει, τουλάχιστον στα πρώτα λόγια της, να κρατάει ισορροπία με την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας του Ερντογάν. Ας κρατούσαν και οι Ρώσοι, έμπρακτα, μια τέτοια ισορροπία αντί να προσπαθούν να ρίξουν στην αρένα ζιζάνια. Αναγνωρίζουν π.χ. το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12μίλια, αλλά σιωπούν για την αντίδρασή τους αν η Τουρκία μας επιτεθεί.

Στην πολιτική κάθε πράγμα πρέπει να λέγεται και να γίνεται στην ώρα του. Αυτές οι ώρες είναι πραγματικά κρίσιμες. Οι ισχυροί της περιοχής, μεταξύ τους και η Τουρκία ως αδύναμος αλλά κρίσιμος κρίκος, είναι ώριμες να πάρουν αποφάσεις για τα πολλά επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι γλείφοντας και έρποντας δεν έχει τίποτα να κερδίσει.

ΠΗΓΗ


 

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , ναι τα έχουν δώσει τα πάντα , αυτά που αναφέρεις και πολλά άλλα . Δεν ξέρω αν ξεχνά εσκεμμένως ο αρθρογράφος ότι τα Σκόπια είναι στο συρτάρι με το όνομα για μελλοντικούς σχεδιασμούς και αν καταφέρει και μας ξεδοντιάσει μερικώς η Τουρκία , τότε θα βάλουν μπροστά το επόμενο στάδιο Μακεδόνιας-Θράκης-Ηπείρου με τους λάθρο-μετανάστες και τις γέννες τους , και πολλοί Έλληνες με λίγο δέλεαρ χρηματικό θα κάνουν τα στραβά μάτια στις περιοχές τους αν τους υποσχεθούν μέλλον , μια που δεν καταλαβαίνουν ότι για αυτό το λόγο τους ερήμωσαν πριν τις περιοχές τους από κόσμο . Αυτά που κάνουν οι δικοί μας δεν είναι ούτε καν σκόπιμα λάθη , είναι εσκεμμένη εξυπηρέτηση του εχθρού . Το θέμα είναι ότι αν περιμένουμε να ξυπνήσουν και άλλοι θα είμαστε σε δυσμενέστερη θέση . Το μόνο που φοβούνται οι ελίτ και δικαίως πλέον είναι ότι με την διάλυση της Ελλάδας , σε μια 5ετια θα τους πάρουν πίσω ότι θα τους έχουν δώσει σε λεφτά και παροχές + τις καταθέσεις τους παγκοσμίως . Όλα τα λεφτά τους είναι έξω , θα τους λένε απόδειξε μου ότι τα έχεις νόμιμα.....χχχ . Και εδώ ή νέα αποικιοκρατίς θα τους κάνει μετά το ίδιο .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Το μόνο που φοβούνται οι ελίτ και δικαίως πλέον είναι ότι με την διάλυση της Ελλάδας , σε μια 5ετια θα τους πάρουν πίσω ότι θα τους έχουν δώσει σε λεφτά και παροχές + τις καταθέσεις τους παγκοσμίως . Όλα τα λεφτά τους είναι έξω , θα τους λένε απόδειξε μου ότι τα έχεις νόμιμα.....χχχ . Και εδώ ή νέα αποικιοκρατίς θα τους κάνει μετά το ίδιο

Kαλημέρα Νικόλα...συνήθως οι περισσότεροι αρθρογράφοι είτε "ξεχνάνε" να πούνε κάποια πράγματα , είτε δεν θέλουν να τα πουν διότι φοβούνται, είτε γιατί είναι του συστήματος. Όταν παραχωρείς όνομα(Μακεδονία), όταν παραχωρείς ΑΟΖ νερό και αέρα...στο τέλος είναι σίγουρο ότι θα δώσεις και ΕΔΑΦΟΣ.!

Ναι οι παλιοαλήτες το μόνο που φοβούνται είναι μην τους αρπάξουν τα κλεμμένα που έχουν αποταμιεύσει σε τράπεζες του εξωτερικού. Που είναι πανεύκολα και να βρεθούν αλλά και να τα πάρουμε πίσω με μια Εθνοκεντρική κυβέρνηση. Και μιλάμε για πολλά τρις φίλε Νικόλα. Είναι όμως και κάτι άλλα παλιόπαιδο ατίθασα που θα τους κάνουν μια χαψιά.

https://prnt.sc/xuyj7d