ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το δεύτερο ματς που λέγαμε ΕΔΩ εξελίσσεται μέχρι στιγμής ως εξής :
Το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα κράτη (εκτός των ΗΠΑ) ετοιμάζουν τραπεζικά κρυπτονομίσματα.
Όμως αυτή η μετάβαση δεν είναι καθόλου απλή.
Κατ αρχάς δεν έχει απολύτως καμία σημασία το σε ποια μορφή είναι το χρήμα (χάρτινη, Internet banking, σε τοξικά ομόλογα ή ψηφιακό τεχνολογίας blockchain) για να επιβιώσει σε μια κρίση όπου αναγκαστικά θα μηδενίζουν τα δάνεια, όχι μόνο τα κρατικά, πριν σκάσει η φούσκα των παραγωγων, 21 φορές το παγκόσμιο ΑΕΠ σήμερα!
 
Αυτό που έχει σημασία είναι το πως παράγεται το χρήμα πρωτογενώς. Από δάνεια και οι Ινδίες e-ρουπιες λέει. Αυτό που κερδίζουν είναι ότι έτσι το χρήμα μπορεί να κυκλοφορήσει εξωτραπεζικά, ανάμεσα σε ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ο κεντρικός Τραπεζίτης να ξέρει πράγματα που σήμερα του είναι αδιανόητα. Κυκλοφοριακή ταχύτητα, κλπ.
Όμως κάθε κρυπτονόμισμα που εκδίδεται από μια ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα, υποσκάπτει την ίδια την ύπαρξη της! Αν το χρήμα κυκλοφορεί εκτός του κυκλώματος της, τότε χάνει πελάτες για να τους δανείσει. Και έτσι αυτοκτονεί! Οι Κεντρικές τράπεζες, που συντονίζουν μόνο αυτές τις εκδόσεις, βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο. Αυτό το γνωρίζουν οι πολυεθνικές και, απουσία κράτους, σπεύδουν να καλύψουν ήδη το κενό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: