ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ένα μπράβο στην ΕΦ Κύπρου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ένα μπράβο στην ΕΦ . Έτη φωτός από εμάς. Στρατεύσιμοι που πρόκειται να παρουσιαστούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης της Εθνικής Φρουράς από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου έχουν από χθες δυνατότητα παραλαβής των υλικών κατάταξης. Οποιαδήποτε σύγκριση με τα άρβυλα του ΕΣ περιττή. 

Και έχω κάποιους εδώ να λένε ,  ότι άρβυλα  που δεν βάφονται με camel υπηρεσίας, δεν είναι άρβυλα! Αγνοούν όμως αυτοί οι κύριοι ότι ο ΕΣ θα αναλάβει το βάρος μια σύρραξης.! Και θα  έχει ανά ώρα όσες απώλειες θα έχουν οι άλλοι κλάδοι στο σύνολο. Ταπεινά υπομένει γνωρίζοντας ότι θα κάνει τη δουλειά/καθήκον του ακόμα και με πέτρες στο χέρι.

Ο ΕΣ πρέπει να γιατρέψει τις πληγές του, να αλλάξει την δομή του, να εκπαιδεύσει τα στελέχη του από τον βαθμό του (σχη) και κάτω. Να γυμνάζει όλα τα στελέχη του από τον ΑΓΕΣ και κάτω. Να κλείσει επιτελεία και γραφεία, να προσλάβει ιδιώτες για δουλειές μη πολεμικές.

Να εκπαιδεύσει όσον το δυνατόν καλύτερα και αποδοτικότερα ακόμα και ψυχικά τους εφέδρους του. Να συμμετέχει σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό σε επίπεδο τάγματος, ή μοίρας ή επιλαρχίας, για να αποκτήσει τριβή με το αντικείμενο. Χρειάζεται υποστήριξη από αέρα και σύγχρονο εξοπλισμό. Οι παραμεθόριες περιοχές είναι για την άμυνα ότι ο προφυλακτήρας για ένα αυτοκίνητο. Οι απλοί φαντάροι χρειάζονται εκπαίδευση μάχης και σύγχρονο εξοπλισμό. Άρβυλα και κράνη σχεδίασης του 1940 δεν κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: