ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021

Η ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ ΤΑΣΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Παίρνει ο καθηγητής Χιόνης το κομπιούτερακι του, κάνει αθροίσεις και βρίσκει, πολύ σωστά, ομοιότητες στην ιστορία της δεκαετίας 2010-19 με αυτή που ήδη ξεκίνησε..δεν τα λέω εγώ ο Χιόνης τα λέει. Από το 23 τα σπασμένα της κρίσης του Covid19, υπολογίζει, δημιουργούν πρόσθετες υποχρεώσεις αποπληρωμής δημοσίων χρεών στο 15% του ΑΕΠ, πάνω από αυτές στο ήδη ρυθμισμένο μας δημόσιο χρέος!

Και καταλήγει, σύμφωνα με όσα λένε τα manuals των οικονομικών του προηγούμενου αιώνα, που διδάσκονται και στον 21ο στα Πανεπιστήμια:
Τα κρατικά χρέη δεν διαγράφονται ποτέ! Είτε επαναρυθμίζονται με νέα χρέη είτε ανταλλασονται, μέσω προγραμμάτων λιτότητας, με εθνική κυριαρχία. Τούτων λεχθέντων, θα κληθούν όλοι να σταματήσουν να κοιτάζουν ανέμελα την Γιαδικάρογλου που κοιτάζει την Πετροβασιλη και να πουν τώρα τι πρέπει να κάνουμε.
 
Το Γκουβερνιστάν, δια της αποδοχής των ανέμελων προβλέψεων του σχεδίου Πισαριδη και δια της εξ ίσου ανέμελης παραγωγής νέων χρεών, μέσω συρρίκνωσης και του ΑΕΠ, έχει ήδη λάβει θέση.
Δώσε τα όλα, λέει, τι τα θέλουμε;; Κοιτάσματα, δικαιώματα, αγωγούς, νοσοκομεία, αρχαία, όλα! Θα έρθει μετά ένα κορονοϊοπακέτο να το μοιράσουμε σε όσους έχουν επιβιώσει, (νταξ κάτι δικούς μας αλλά τι να κάνουμε, η φύση γουστάρει τις ανισότητες) , και μετά αυτοί, οι άριστοι, θα τα κάνουν Πράσινη Ανάπτυξη και Ψηφιακή Σύγκληση να φάνε και οι κότες.
Φυσικά το κοινωνικό κόστος, η νέα μετανάστευση μυαλών, η εξαθλίωση των συνταξιούχων και η εξαύλωση της μεσαίας τάξης που προκαλείται, θεωρούνται δι αυτού του σχεδίου ως λογικές "παράπλευρες απώλειες". Σαφέστατο!  
 
Στον αντίποδα, το αντισχεδιο λέει να παίξουμε λίγο από την "Κόρη μου την Σοσιαλιστρια" διατηρώντας το ίδιο καστ με εκείνο του Ξύλου που πέφτει από τον Παράδεισο.
Θα κάνουμε, λέει, χρηστή διαχείριση και σωστότερη κατανομή των κοινοτικών πακέτων, πιο πράσινες επενδύσεις από τα λεφτά που θα μας δώσουν και το εργοστάσιο του μπαμπά δεν θα κλείσει! Αρκεί να έχουμε να πετάμε πέτρες, τα δικαιώματα, και μόνο αυτά θα φέρουν την λύση, λέει.  
 
Φυσικά και εδώ υποκρύπτεται ότι και τα κορονοϊοπακετα, που φτάνουν δεν φτάνουν στο μισό που χρειάζονται για να γίνουν σε καμία δεκαετία ανάπτυξη μέσω κάποιου Green Deal, δεν τα δίνουν έτσι. Σχεδόν τα μισά προϋποθέτουν μνημόνια! Άσε που δεν δίνουν και φράγκο για το εργοστάσιο και για το πόσοι θα δουλεύουν σε αυτό, τα κοιτάσματα αερίου εδώ πιο κάτω τους ενδιαφέρουν να υποθηκεύσουν. Από την εποχή της Βουγιουκλάκη...
Και έτσι επιστρέφουμε πάλι στην Γιαδικάρογλου και στην Πετροβασιλη που θα κοιτάνε πάνω κάτω μια από τα ίδια με νέα πιστόλια στον κρόταφο. 
 
Υπάρχει κάτι άλλο να κάνουμε για να μην παιχτεί πάλι ένα replay δεκαετίας σαν τις ελληνικές ταινίες στην TV;;
 
Νομίζω ναι.
Η επιστροφή σε δραχμές, φοίνικες ή γρόσια is not an option για να βρούμε φράγκα και για να ξεχρεώνουμε και να γίνουν ανάπτυξη για τους πολλούς, χωρίς νέες υποθήκες. Και αυτά τα νομίσματα παράγονται μόνο από δάνεια, όπως το ευρώ, και οδηγούν στην ίδια και χειρότερη τρύπα.
Μπορούμε όμως ΣΉΜΕΡΑ να εκδώσουμε... πάγια! Ψηφιακά και ανταλλάξιμα για να συναλλασσόμαστε μεταξύ μας και με τον μπακάλη, και αντικρυσμένα με κάποιους δείκτες της πραγματικής οικονομίας.
Ηδη the state of Hawaii (ουπς ...Δεν τα λέω εγώ, ο Στηβ Μάργκαρετ του 5-0 τα λέει) προετοιμάζεται για να κάνει κάτι αντίστοιχο για να αναπτυχθεί, αντιγράφοντας το ήδη πετυχημένο παράδειγμα της Εσθονίας, της ζώνης του ευρώ, ξέρετε. 
 
Εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο, χωρίς πλέον πρόβλημα λόγω της νέας κατάστασης στα γεωπολιτικά που φέρνει η κατάρρευση των νεοφιλελέ δογμάτων της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης, σε τουλάχιστον δύο-τρεις τομείς :
Αντικρίζοντας τα χρειαζούμενα ψηφιακά μέσα-πάγια με την ίδια την εργασία , πληρώνοντας με αυτά την μεταρρύθμιση του περιορισμού των εργάσιμων ωρών έως και το μισό χωρίς μειώσεις αποδοχών πχ.
 
Ή, αν δεν πει πάλι κανένας Σταθακης "μα αυτά δεν γίνονται" εκδίδοντας τέτοια μέσα, τόσα όσα με την ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ (για να μην μαϊμουδεύονται και οι επιδοτήσεις της "πράσινης ενέργειας" με νοθείες από ηλεκτρισμό εισαγωγής από τα πυρηνικά της Βουλγαρίας...) Αντιγράφοντας αυτό που κάνουν από το 18 στα ΗΑΕ (εκεί έναντι των kWh πετρελαίου που εξάγουν).
Και αν είμαστε και μάγκες, βγάζουμε και τίποτα ψηφιακά πάγια τεχνολογίας blockchain να επενδύουν "οι αγορές" που σήμερα αγοράζουν (γιατί άραγε;;) κρυπτονομίσματα από τον σωρό. Αντικρισμενα με την σημερινή αξία από γνωστά εξορυξιμα είδη, λέω εγώ. Πχ με Μέταλλα, σπάνιες γαίες ή υδρογονάνθρακες, χωρίς να χρειάζεται να τα εξορύξουμε τώρα ή να υποθηκεύσουμε τίποτα από αυτά ή να τα πουλάμε τζάμπα για να ξεχρεώσουμε τα σπασμένα των προηγούμενων δεκαετιών της νεοφιλελε διαχείρισης. Ξέρετε, αυτής που απ όπου πέρασε άφησε πίσω της νέα χρέη και μεγαλύτερες ανισότητες.
 
Και κλέφτες, θα μου πεις, θες να γίνουν τότε οι Τράπεζες, που σήμερα σκούζουν βλέποντας τα επερχόμενα, λέγοντας "μα αυτά δεν είναι χρήμα, μόνο το δικό μας το αεράτο είναι";;
 
Όχι περισσότερο κλέφτες από ότι σήμερα δεν θα γίνουν , όσο δεν κοιτάμε τι κάνουν χαζεύοντας την Γιαδικιαρογλου. Αυτή η ιδεολογική τάση της δεν είναι πλέον απαραίτητη!  
 
 Τι δεν καταλαβαίνεις ;; Η ζωή μας όλη ένας Ελληνικός Κινηματογράφος είναι.!
 


 3 σχόλια:

Μμ. είπε...¨Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ¨

(Τάδε έφη ΧΑΝΙΒΑΛ, Χολυγουδιανός άγιος μαρτυρήσας εξακτινωτικώς
εις άπαντας τους λαϊκούς κινηματογράφους μετά πολλών εισιτηρίων την παρελθούσαν δεκαετίαν).

Χρήστος είπε...

Και αύριο με υγεία..https://youtu.be/dAagFKdsSNs

Μμ. είπε...
Υ.Γ.

Και Η ΚΛΟΠΗ ΝΟΜΟΣ.