ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Γεωπολιτικές κινήσεις στην σκακιέρα των Βαλκανίων και Αν.Μεσογείου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Γεωπολιτικές κινήσεις στην σκακιέρα των Βαλκανίων και Αν.Μεσογείου.

Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσόβου και με την σειρά της η Σερβία θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Β. Κύπρου. Καλά πάει και αυτό ως προς την Κύπρο όπως ακριβώς τα είχαμε προβλέψει από Νοέμβριο ότι θα πάνε. Μιλημένα και συμφωνημένα όλα φαίνονται, και ο κύπριος σιγοντάρει.

Έχουμε πει ότι αν η Β. Κύπρος ανεξαρτητοποιηθεί πράγμα που θέλουν οι Τούρκοι τότε :
 
α) Ή στέλνουν στρατό για την αμυντική της προστασία όπως εμείς στα Σκόπια οπότε όποιος φυλά ξένη χώρα ουσιαστικά την εξουσιάζει ή 
β) Ο ίδιος ο Ακαρ επικαλούμενος την φτώχεια της νέας χώρας ζητά και προσαρτάται στην Τουρκία αλά Κριμαία. Η Τουρκία έτσι με τους 2 αυτούς τρόπους κατεβαίνει μεσόγειο και ζητά νόμιμα μερδικό από την κυπριακή ΑΟΖ.! 

Και επίσης σας λέμε ότι με όλα αυτά που γίνονται , ότι είμαστε τον επίλογο του έργου που ξεκίνησε το 1974. Οι  Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ είναι οι κατάλληλοι να το τελειώσουν . Ο ξανθός δεν τσίμπαγε με τίποτα σε αυτό . Ο Πούτιν θα γελά . Θα νιώθει με τα γιουσοφάκια τους Τούρκους πιο ασφαλής έτσι στις βάσεις του στην Συρία . Τους γλεντά κανονικά τον Μπάιντεν και τους λοιπούς. 
 
Και  ως πιθανότητα όταν τελειώσει μα αυτόν τον τρόπο η ιστορία της Κύπρου και η Τουρκία επίσημα ενταχθεί στην ευρασία θα τεθεί ζήτημα συνόρων μεταξύ Ευρασίας και Δύσης και το Αιγαίο ως φυσικό πλέον σύνορο μαζί με την Θράκη θα διαμοιραστεί στην μέση . Μην απορήσετε αν σε μερικά χρόνια δείτε ένα νέο υβριδικό κράτος στον Έβρο αποτελούμενο από τμήμα της ανατολική και δυτικής Θράκης που μόνο σκοπό θα έχει την διαχείριση των αγωγών . Ως τώρα αυτό το ενδεχόμενο ούτε το συζητά ο ταγίπ αύριο όμως αυτός θα φύγει.
 
Και να δούμε και αν θα παραμείνει και η Κρήτη  στην Ελλάδα και δεν αυτονομηθεί ξαφνικά σε μια μέρα και γίνει μια νέα Κύπρος.

Σχετικό ΕΔΩ.

2 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Για να ασχοληθούν με την Β.Ήπειρο και την αυτονομία της θα πρέπει να ανακαλυφθεί ότι έχει χρυσό ή αέριο ή πετρέλαιο. Αλλά και αν παιχθεί αυτό το σενάριο η Ελλάδα με τα χάλια που έχει σήμερα και τα λαμόγια που την κυβερνούν δεν θα ωφεληθεί καθόλου.

ΑΡΡ. είπε...


Βάλε και τους ΝΑΤΟ-σιδηροδρόμους Καβάλα, Αλεξ/πολι - Βαλτική, Λυκάστορ ευγενές, και δένει άριστα τόσο το γλύκισμα όσο και το ψηφιδωτό (παζλ). Λήγει, έστω και τυπικά, η συνθήκη Λωζάνης, χμ, όλα καλά.
Και εις το βάθος, (όπου γαρ διέρχονται αγωγοί), κατακερματισμοί αντιπαραγωγικών κρατών.
Άλλωστε κράτη όπως η από συστάσεώς της Αθηναιοκεντρική Ελλάς και η μειονοτογενοκτονική Τουρκία αλλά και Ισραήλ, δι' άλλους λόγους αυτό, κατατάσσονται εις τα αντιπαραγωγικά κράτη, κατά τον χαζαροπατριάρχη και νεοταξικό προφήτη εσχατόγηρον ερπετοΚίσσυ...
Οπότε θεωρητέα αυτά ως αποτυχημένα και ως εκ τούτου διαλυτέα και, ει δυνατόν, ανακατασκευάσιμα. Επειδή τα κράτη διαιρούνται πρώτον εις επιτυχημένα-ηγεμονικά-αυτοκρατορικά δεύτερον εις αντιπαραγωγικά-προβληματικά-αποτυχημένα και τρίτον εις ασήμαντα, ουραγούς και παρελκόμενα των δύο πρώτων κατηγοριών.