ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ του Σαββάτου

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ του Σαββάτου.

Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους με φωτεινά σήματα (!), στην μπάντα των 200-400 nm, δηλαδή με laser, έχοντας αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των γειτόνων τους με φωτεινά σήματα για να προειδοποιήσουν για σοβαρές τους αλλαγές (ιοι, μεταλλάξεις, stress κλπ). 
 
Σε αυτό το σύστημα το ιεραρχικό νευρικό σύστημα που καταλήγει στον εγκέφαλο η το ανοσοποιητικό σύστημα δεν παίζουν απολύτως κανένα ρόλο.
 
Τα αναγνωρίζαμε πάντα αυτά τα σήματα αθροιστικά ως την άλω στις φωτογραφικές πλάκες (τα φωτοστέφανα των αγίων στις εκκλησιαστικές εικόνες ή η λάμψη μιας ερωτευμένης γυναίκας που την ομορφαίνει). Αλλά δεν δίναμε και πολύ σημασία. 
 
Σε αυτό το αυτοοργανούμενο οριζόντιο σύστημα διαβίβασης πληροφοριών, παρόμοιο με αυτό που οραματίστηκαν οι εφευρέτες του internet, επεισέρχεται όμως πάντα και "θόρυβος" από το περιβάλλον των κυττάρων (ακτινοβολίες, χημεία, κλπ), υπερφορτίζοντας το συχνά με πιο πολύ πληροφορία απ' όση χωράνε αυτά τα κανάλια επικοινωνίας. Και έχουμε μάλλον έτσι και την δημιουργία μεταλλάξεων, νεοπλασιών ή αυτοάνοσων, ως το αποτέλεσμα της ερμηνείας "ψευδών ειδήσεων" (θόρυβος) που "τρελαίνουν" τα γειτονικά κύτταρα. 
 
Με αυτή την βασική παρατήρηση, που σήμερα έχει γίνει κλάδος της βιολογίας, μπήκαν κάποιοι πριν 40 χρόνια στην έρευνα της μαθηματικής αποτύπωσης τέτοιων βιολογικών φαινομένων/συστημάτων σε αυτό το πολύπλοκο σύστημα επικοινωνίας, που δικαιώνει τον ...Καστοριάδη.
 
Τα πρώτα αποτελέσματά της τους έστρεψαν γρήγορα στην πληροφορική, από τύχη. Πιστεύω στα ίδια  στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια της ανθρώπινης διανόησης ότι πρέπει να οργανώσει κάθε λογής συστήματα με τον ίδιο τρόπο που οργανώνουν και τα κύτταρα την "κοινωνική" τους συμβίωση, με τις τεχνολογίες που λέγονται blockchain. Διορθώνοντας, σε πρώτη φάση, την τρέχουσα έκδοση 2 του Internet στην 3η του εκδοχή, όπου αχρηστεύονται τα σημερινά ιεραρχικά του καρκινώματα, 5-6 bigtech εταιρίες, αυτές που μας οδηγούν προς μια άγρια τεχνοφεουδαρχια
 
Με την καλημέρα μου στους κανονικούς ανθρώπους αντί άλλης ευχής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν και δεν σκαμπάζω από κβαντική, σκέφτηκα ότι θα σας ενδιαφέρει το άρθρο

http://enaasteri.blogspot.com/2023/07/blog-post.html
ξενοδόχωφ