ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Η ασάφεια των Αμερικάνων για αυτούς είναι απλά ένα πολιτικό ζήτημα, για εμάς είναι ένα ζήτημα που μπορεί να καταστεί θανατηφόρο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η LoA των πυραύλων των F-35 και F-16 θα έπρεπε ήδη να είχε συμβασιοποιηθεί. Η ασάφεια των Αμερικάνων για αυτούς είναι απλά ένα πολιτικό ζήτημα, για εμάς είναι ένα ζήτημα που μπορεί να καταστεί θανατηφόρο. Εάν μας τα δίνουν σε διαμόρφωση AWACS τσιμπάμε Global eye σε χαμηλότερη τιμή.

Να το πούμε απλά , να το καταλάβουν όλοι. Εγώ προσωπικά δεν τους συμπαθώ τους Αμερικανούς λόγω κυπριακού και γκριζάρισμα στο Αιγαίο. Δεν είναι όλη η ευθύνη δικιά τους . Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι δικό μας, αλλά αυτοί έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί ως η μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη που δεν τράβηξε το λουρί της Τουρκίας. 

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα μπορεί πολύ εύκολα να απεγκλωβιστεί απ' όλα αυτό αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και αρκεί να γίνει μια δημόσια δήλωση απ' τον πρωθυπουργό. Μπορεί να βγει και να πει πως κατανοούμε την δύσκολη περίσταση στην οποία βρίσκεται το αμερικανικό πολιτικό σύστημα και για αυτό δεν θέλουμε να πιέσουμε άλλο τις καταστάσεις. Είναι μια απόφαση που θα την πάρουν μόνοι τους. 

Από εκεί και πέρα εμείς τιμήσαμε την συμμαχία μαζί τους δίνοντας Αλεξανδρούπολη, Σούδα, Καβάλα κλπ και θα συνεχίσουμε να την τιμούμε, τώρα είναι η σειρά τους. Απλά από εδώ και στο εξής και έως ότου η Αμερική λάβει εσωτερικά τις αποφάσεις της και για το ποια θα είναι η σχέση της με την Ελλάδα, η χώρα μας θα αγοράσει ευρωπαϊκά συστήματα παραμένοντας και πάλι στον πυρήνα του ΝΑΤΟ.

Απ' την στιγμή που δεν είναι έτοιμοι να αποχωριστούν την Τουρκία δεν χρειάζεται καν να μιλήσουμε. Τους λέμε ότι θα είμαστε δίπλα τους σε επίπεδο λογιστικής υποστήριξης, παροχής βάσεων κλπ αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να εξασφαλίσουμε την ελευθερία και την κυριαρχία της χώρας μας. Οι Αμερικανοί κέρδισαν σε έδαφος, σε βάσεις και σαν αντάλλαγμα θα αναγκαστούν να μας επιτρέψουν αγορές από Ευρωπαίους. Το θέμα είναι δικό τους, όχι δικό μας. 

Η φώτο και η είδηση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: