ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ας ελπίσουμε να δούμε pushback.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει; Είναι καιρός να καταπατήσουμε νόμους που δεν μας συμφέρουν σαν κράτος. Το πολύ πολύ να μας τα κάνει πλανήτες η κόρη του $όρος. Θα γίνει 1,2, 3 φορές θα το πάρουν απόφαση. Θα μαθευτεί στην πιάτσα και φινιτο.

Εάν οπισθοχωρήσουμε θα δώσουμε λάθος σήμα και θα ακολουθήσουν κι άλλα. Το να λαμβάνονται αποφάσεις βάσει "ηθικής" είναι καταστροφικό. Όταν σε παίζουν εκτός νόμου, τότε απαντάς εκτός πλαισίου. Ας ελπίσουμε να δούμε pushback.

Δεν σας φαίνεται όμως περίεργο που πάλι έχουμε ίδιο συμβάν ΞΑΝΑ στην ΠΥΛΟ;;; Γιατί ρε παίδες πάλι κάτω από την Πύλο;;

Και κάποιοι θέλουν και αμυντικό σύμφωνο με τους Ιταλούς. Λες και δεν μας έφτανε η επίθεση τους μαζί με τα στρατεύματα των ναζί. Λες και δεν μας έφτανε η συστράτευση τους με τους Αλβανούς. Πότε θα μάθουμε;; Θέλετε και ιταλικές κορβέτες για να φάνε καλά κάποιοι;;

Σας το λέγαμε παλιότερα ότι, αν δεν υπήρχαν οι Μογγόλοι, ο μεγαλύτερος εχθρός μας θα ήταν οι Ιταλοί. Η Μεγάλη Ιδέα, υπήρξε ανέκαθεν το αντίπαλον δέος του Μάρε Νόστρουμ*. Στη σημερινή εποχή, ο ελληνικός εθνικισμός είναι ο αντίπαλος του ιταλικού εθνικισμού. Δύο εθνικισμοί καταδικασμένοι να συγκρουστούν εν καιρώ.Μην ξεχνάτε το τορπιλισμό της Έλλης...από ποιους έγινε;; Μα φυσικά από τους μακαρονάδες.

*  Η έκφραση Mare Nostrum (η θάλασσά μας) προέρχεται από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όπου στην ουσία είχαν καταλάβει όλα τα εδάφη γύρω από την Μεσόγειο η οποία είχε γίνει "Ρωμαϊκή λίμνη". Είναι  το ιταλικό αντίστοιχο της «Γαλάζιας Πατρίδας». Ο ιταλικός εθνικισμός φιλοδοξούσε και φιλοδοξεί, να ξανακάνει την Μεσόγειο ιταλική θάλασσα.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και στην Μικρασιατική καταστροφή πρωταγωνιστές οι φρατέλλι, και ενετοκρατία σε Αιγαίο-Ιόνιο,και πριν απο 1 μήνα η ΕΝΙ να λέει "όχι Ηστμέντ, αλλά αγωγός μέσω Τουρκίας"
Βαφανκούλο
Ξενοδοχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Πολύ σωστά φίλε Ξενοδόχε. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Ιταλοί έχουν σαν γενάρχη των Αινεία.!! Τον Ασιάτη Τρώα που κατέφυγε στην Ιταλία μαζί με αυτούς που τον ακολουθούσαν και δημιούργησαν εκεί το νέο τους Κόκκινο Μήλο. Τούρκοι και Ιταλοί έχουν πολλά συγγενικά στοιχεία που τους ενώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ιταλοί ένα πράγμα φοβούνται: να φτάσει ο Ελληνισμός απέναντι από το τακούνι και να κάνει μετάσταση στις παλιές του κτήσεις. Γι' αυτό δύσκολα θα λυτρωθεί η Βόρειος Ήπειρος. Δεν το θεωρώ ρεαλιστικό -πριν έναν αιώνα ίσως να ίσχυε- αλλά είναι το δόγμα τους. Αν υπήρχε ορθοδοξία στην Κάτω Ιταλία θα ήταν πιθανό, αλλά -είτε το θέλουμε είτε όχι- ελληνική συνείδηση άνευ ορθοδοξίας δεν υφίσταται.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Αν υπήρχε ορθοδοξία στην Κάτω Ιταλία θα ήταν πιθανό, αλλά -είτε το θέλουμε είτε όχι- ελληνική συνείδηση άνευ ορθοδοξίας δεν υφίσταται. "

Τι μου λέτε τώρα ότι ο Ελληνισμός υφίσταται λόγο ορθοδοξίας;;;;!!! Μα ο Ελληνισμός σαν έννοια και σαν βιολογική υπόσταση είναι ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ της όποιας θρησκείας και μάλιστα της ορδοθοξίας που υπάρχει μόνο τα τελαυταία 2000 χρόνια...ενώ ο Ελληνισμός είναι ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΣ και πάνω από 100.000 χρόνια για να μην πω πολύ περισσότερο.

ΠΩΣ επιβιώσαμε όλες αυτές τις χιλιετίες τους αιώνες ;; Μήπως λόγο θρησκείας;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ...λόγο ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ. Η ορθοδοξία σήμερα είναι αύριο δεν είναι....σαν θρησκεία τόσο αυτή όσο και οι άλλες βρίσκονται στα τελευταία τους.!! Όλοι νομίζουν ότι είναι το ορθό δόγμα...αλλά πλανιούνται όλοι τους οικτρά.

ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...και όχι το τι θρησκεία έχουμε.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Γι' αυτό δύσκολα θα λυτρωθεί η Βόρειος Ήπειρος."

Την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ το 1940 με κόπους βάσανα και ΑΙΜΑ Ελλήνων, και τι έκαναν;; Την έδωσαν πίσω στους Αλβανούς. Δεν θα κατηγορήσω τους ξένους...αλλά τα τότε πολιτικά λαμόγια των Αθηνών που θα έπρεπε να ξεσηκώσουν τον τόπο με τις φωνές , τις απειλές και τα αντίμετρα τους. Μήπως έκαναν τίποτε;; Όχι φυσικά...διότι όπως πολλές φορές έχω γράψει...Ο ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ.

Μήπως έκανε τίποτε τότε η "πολύτιμη" ορθοδοξία σας;;;; ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ...όπως ΔΕΝ κάνει απολύτως τίποτε και στις μέρες μας με την νέα απέλαση των ΒΑΡΒΑΡΩΝ. Μήπως καλέσανε σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ;; ΟΧΙ φυσικά...Μήπως βγήκαν να κατηγορήσουν ΑΝΟΙΧΤΑ αυτήν την νέα λαθροεισβολή των νεώτερων Βασιβουζούκων μουσουλμάνων;; ΟΧΙ φυσικά.

Τότε τι σκατά ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ;;;;ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Μμ είπε...



¨Ο χριστιανισμός είναι κομμουνισμός με θεό και κομμουνισμός χριστιανισμός χωρίς θεό.¨ (Δ. Κιτσίκης.) Και από το ίδιο περιούσιο εργοστάσιο θα συμπληρώναμε εμείς. Πικρή η αλήθεια αλλά αλήθεια.

Τουρκόφιλος Μαοϊστής, ο ανωτέρω, εξέχων διο και τετιμημένος ελληνόφωνος ανθέλλην ως διεθνολόγος μπούρδας, καθηγητής Οτάβας Καναδά κ.λ.π., κ.λ.π. ομόθυμος του Οζάλ του Παρτριάρχου. Κάτι περισσότερο θα ξέρει αυτός από μεσα...

Υγ.

Ρωμηέ μου, δεν σώζεσαι με τίποτα, όσο κι αν χώνεις το χώνεις το κεφάλι σου σαν στρουθοκάμηλος στην άμμο της ¨Ορθοδοξίας¨ σου για να μην αντιμετωπίζης σαν άνδρας την εθνική αλήθεια. ¨θέλει η πόρνη κρυβήναι¨ ως λέγεται ¨αλλά το χούι δεν την αφήνει.¨
Μόνο η πανάρχαια προγονική ψυχή σου, αν την επικαλεσθής, θα σε λυτρώση με αρετή ελληνική και γνώσι όπως έκανε πάντα και μέχρι τώρα. Εσύ αποφασίζεις.

¨Κόταν σπεύδει τις και ο θεός συνάπτεται.¨ (Αισχύλος.)

Άαααα πιά!


Ανώνυμος είπε...

Δεν στέκει αυτό με την ορθοδοξία ανώνυμε...
Η Β.Ηπειρος είχε απελευθερωθεί και το '12 στον Βαλκανικό, και ακόμα έχει ΕλληνοΟρθόδοξο Πατριάρχη, αλλά 2 φορές έμεινε στην Αλβανία, και τώρα τραβάει ζόρια.
Επίσης και στη Σμύρνη και την Κων/πολη και στην Αντιόχεια, και την Αλεξάνδρεια και τα Ιεροσόλυμα και στην Αφρική έχουμε πΠατριαρχεία, έλληνες όμως δεν έχουμε πιά , τους έδιωξαν/'εσφαξαν οι Τούρκοι, και ο Νάσσερ το 60.
Αντίθετα, στην Μάγκνα Γκρέτσια που φτιάχτηκε προχριστιανικά από έλληνες, ακόμα μιλάνε γκρεκάνικα, παρ'όλες τις διώξεις από τον Μουσσολίνι και μετά, και όλοι πάνω από 70 νοιώθουν έλληνες ή καλύτερα απόγονοι ελλήνων, χωρίς να υπάρχει κάποια Αρχιεπισκοπή (νομίζω).
Παρ'όλη την αγάπη και τον σεβασμό για την Ορθοδοξία, δυστυχώς, τα ανώτερα της κλιμάκια πάντα διαπλεκόμενοι υπέρ της καταστροφής των ελλήνων ήταν, παρά υπέρ μας...Ο Λεγάκης- γνωστός μεν ιστοριοδίφης, εχθρικός δε προς τον Χριστιανισμό, είχε καταγράψει τις σφαγές στο Βυζάντιο, και τις έβγαλε ίδιες σε αριθμό με αυτές των Τούρκων. Καλή η θεωρία του Ιησού, η εφαρμογή της όμως από μια δομή εξουσίας, μόνο καλό δεν παράγει για τον λαό γενικά, και τους αυτόχθονες ειδικότερα (έλληνες, μεξικάνους,περουβιανούς,,κολομβιανούς,Απάτσι,Σιού,Αβορίγινες, Εσκιμώους)
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ