ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023

Το φρούτο που τρεντάρει φέτος είναι το καρπουζάκι..........

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Το φρούτο που τρεντάρει φέτος είναι το καρπουζάκι..........

Καλό καλοκαίρι είπαμε;; Δεν είπαμε. Αν και με τον γκαντέμη που μπλέξαμε έχουμε 19 Ιουνίου σήμερα και ακόμα φοράμε μπουφάν και ζακέτες το βράδυ και κάθε μέρα βρέχει.!! Μας βλέπω να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα σαν τους Αυστραλούς στις παραλίες τρώγωντας καρπουζάκι.!!!!

Μέχρι τις εκλογές βέβαια θα σας ταΐζουν σανό και φούμαρα....οπότε μάλλον το καρπουζάκι θα το φάτε αργότερα. Την καλημέρα μου μόνο στους τρώγωντες καρπουζάκι και ουχί σανό.

Υ.Γ Για την ώρα τρώω το καρπουζάκι μου φορώντας φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα και κοιτώντας την ταξιδιωτική εκπομπή του Τάσου Δούση για την Σίφνο.!Τα λέει και ο Δούσης....τουρισμός, ένα βήμα πριν το γκρεμό.Success story σαν τα παλιά....


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ετυχε να δω τον Δούση, αν και οι επιλογές του απο τα κοινά μέρη που εχουμε επισκεφτεί, είναι σε λίγο πιό ακριβά μαγαζιά-ξενοδοχεία απ'ότι εγώ.
Ωστόσο, και έχοντας υπ'όψιν ότι η Σίφνος είναι στη 2η κλίμακα μετά από Μύκονο και Σαντορίνη, μαζί Μήλο και Πάρο, έχω διαπιστώσει και ακούσει τα εξής:
Μέχρι το Καθολικό Πάσχα είχαμε πολλές αιτήσεις για κρατήσεις από €υρω-πέους, σε σημείο να πιστεύουμε ότι θα είναι χρονιά ρεκόρ όλων των εποχών.
Όμως όταν ήρθαν το Πάσχα τους, μάλλον έφαγαν πήδο ασάλιωτο, και έτσι δεν κατεβαίνουν Αύγουστο, μιας και πρέπει να ξεγεννήσουν το 6μηνήτικο που άρπαξαν στο Αιγαίο.
Από μέσα Μα'ί'ου δεν έχω λάβει παρά μόνο ένα ημέηλ από μια τρελλοαμερικάνα η οποία ήρθε πέρυσι με το τεκνό της και άφησε σε τέτοιο χάλι το δωμάτιο 1 βδομάδα μετά, που έβγαλα φωτογραφίες για να με πιστεύουν σ'αυτά που λέω. Εννοείται ότι δεν είχα δωμάτιο ελεύθερο φέτος-Ζήτω ο Πούτιν*, τιμημένο ΚΚΕ και τα ρέστα. Μίλαγα το 3ήμερο με συνάδελφο, κι έχει καμπόσες ακυρώσεις από Γάλλους (που μαζί με τσ'Ιταλοί είναι το 60-70% των ξένων).
Πέρασε προχτές ένα ζευγάρι Ιταλών που είχα πελάτες πριν 2 χρόνια και πριν 4, Αύγουστο μήνα χ 2 δωμάτια (κουκλάρες οι κόρες του στο 2ο δίκλινο),και τους κράταγα γύρω στα 1200 τη φορά (κάθονταν πάνω από βδομάδα), και μου είπε ότι ήρθε Ιούνη, γιατί Αύγουστο θα κάτσει σπίτι να μαζέψει λεφτά για το ρεύμα του χειμώνα, αντί να πληρώσει +150% απ'ότι τώρα για τα ίδια πράγματα.
Μένει σε κάτι ενοικιαζόμενα που είχε ξαναπάει την 1η φορά που ήρθε, και δίνει 50€, ενώ πριν 4 χρόνια το ίδιο δωμάτιο, Αύγουστο μήνα το έδινε 180€ ο συνάδελφος.
Επίσης το ίδιο έμαθα και από την Κρήτη, οι ακυρώσεις πάνε σύννεφο.
Δεν έφτανε η απατεωνιά και κολλεγια της ΤUI που έχει συμφέροντα στο Τουρκετζήαν και τούρκο αντιπρόεδρα, έπεσε και η τουρκική λίρα από 30 στα 90 το 1 €, ήρθε και έδεσε το γλυκό,και όλοι πάνε στο γκείτονα.
Όλ'αυτά είναι λογικά κι αναμενόμενα, το ρεύμα από πέρυσι είναι 3 φορές πάνω σε σχέση με το 2021,τα καράβια έχουν 40 (αργό 5 ώρες) και 75-80 το γρήγορο (2,5 ώρες), τα κρεμμύδια έχουν 3€ το κιλό στο σούπερ μάρκετ, και αν θες να φάς ένα πιάτο κυρίως φαγητό κάνει 12-18€, η φέτα λαδορίγανη 6-8, η πίτσα 13-16€ και το χάμπουργκερ (κανονικό με κιμά από κρέας, όχι μακΚανσερ)γύρω στα 15-18.......
Ετσί μοιραίως, το 3ήμερο ήρθαν μόνο όσοι έχουν σπίτια για να τα φτιάξουν για το ΑιρΜπιΕνΜπί το καλοκαίρι,κ' παρ'όλο που ήρθαν 2-3000 κόσμος, το Σάββατο στις 21.00 είχε γύρω στα 50-100 άτομα να κάθονται για φαί και ποτό στα μαγαζά...Καλλά Κρασά δηλαδής, και να ζήσουμε να μας θυμόμαστε

*Πριν από χρόνια μας είχε κουβαληθεί ο ΤζώτςΜπούςΣένιορ 2 φορέςνμε το κότερο του Λάτση, προχτές είχαμε έναν ακόμα εγκληματία πολέμου, αυτή τη φορά με το παλιό του Ωνάση, τον Νομπελίστα Ειρήνης Ομπάμια
Αγωνιστικούς Ξενοδόχωφ