ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Δαίδαλος και Ίκαρος η πραγματική ιστορία πίσω από τον Μύθο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Την ιστορία με τον Δαίδαλο και τον Ίκαρο την θυμάστε φυσικά. Λοιπόν τότε η Κρήτη είχε φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο πολιτισμού όταν οι υπόλοιποι λαοί ακόμα προσπαθούσαν να ορθοποδήσουν. Υπάρχουν όμως πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει ο κάτοικος της χώρας.

Δεν γνωρίζουνε ας πούμε ότι ο Μίνωας ο 3ος (υπήρχαν άλλοι δύο πριν από αυτόν και το όνομα Μίνωας είναι τίτλος) είχε αποφασίσει να αυξήσει τις ικανότητες του στρατού του για καλύτερη προστασία του νησιού,από διάφορους που επιτίθεντο σε απομακρυσμένες περιοχές, τόσο στο ίδιο το νησί , όσο και στις αποικίες και στα εμπορικά κέντρα.

Έψαχνε λοιπόν απεγνωσμένα να βρεί προικισμένους ανθρώπους επιστήμονες τους οποίους μάζευε κοντά του , και δημιουργώντας μια μεγάλη ομάδα από τεχνίτες, επιστήμονες, και ειδικούς σε διάφορα θέματα , ανέλαβαν να αναπτύξουν κάθε τεχνική ή τεχνολογική δυνατότητα. Έφτιαξε λοιπόν την τότε ΝΑΣΑ της εποχής.

Τους παρείχε τα πάντα .'Ότι ζητούσαν το είχαν. Ο Μίνωας όμως είχε πολύ καλή συνεργασία και με τους Αιγύπτιους καθότι και κυβερνήτης δικός τους, και γνωρίζονταν προσωπικά με ιερείς που φύλαγαν την αρχαία γνώση κρυμμένη σε μυστικές διάσπαρτες βιβλιοθήκες . Έτσι του άνοιξαν οι πύλες της γνώσης και πήρε χιλιάδες χρησιμότατες πληροφορίες που της μετέφερε στην ομάδα των ειδικών που διέθετε (την δική του ΝΑΣΑ).

Σταδιακά μέλη αυτής της ομάδας πήγαιναν για μήνες ολόκληρους στην Αίγυπτο και άρχισαν να σπουδάζουν τα σχήματα, την Ιατρική, της Αεροναυπηγική, της τέχνες και έτσι σιγά σιγά η ομάδα των τεχνικών βελτιωνόταν. Άρχισαν να ανακαλύπτουν και να εφευρίσκουν ή ακόμα και να αναπαράγουν αντικείμενα που μιλήσουν , που κινούνταν, που εκτελούσαν μηχανικά εντολές και σιγά αλλά σταθερά τα περνούσαν προς χρήση του στρατού του Μίνωα.

Του κατασκεύασαν συσκευές που έβλεπαν μακριά, συσκευές που έβλεπαν μέσα στην νύχτα* , μηχανισμούς που μετρούσαν τον χρόνο, τις αποστάσεις, το βάθος του βυθού, το ύψος των σύννεφων, του βρήκαν συστήματα καταμέτρησης της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, την δημιουργία πινάκων στατιστικής καταγραφής δεκάδων τομέων και κλάδων, πράγματα που βελτίωσαν αισθητά την πρόοδο του νησιού , των αποικιών, και των εμπορικών σταθμών.

Ήταν χρήσιμα όλα αυτά , αλλά ο Μίνωας και αργότερα οι άλλοι που τον διαδέχτηκαν (με το ίδιο όνομα) , δεν ήσαν ευχαριστημένοι.Ήθελαν κάτι διαφορετικό, κάτι που να μπορεί να αυξήσει ουσιαστικά την δύναμη του στρατού και να αποτρέπει τις επιθέσεις των πειρατών και απολίτιστων Ατλαντοφοινίκων. Τότε εμφανίστηκε ο Δαίδαλος ένας πανέξυπνος και εφευρετικός τύπος που με τις πληροφορίες από την Αίγυπτο, άρχισε να φτιάχνει συσκευές που πετούσαν.!!

Στην αρχή μικρές , μετά μεγαλύτερες και συνέχισε να φτιάχνει και πολλά άλλα , όπως μηχανικούς εργάτες που έσκαβαν στα μεταλλεία, που ακολουθούσαν τους στρατιώτες σε μάχες και έμπαιναν αυτά τα μεταλλικά πλάσματα μπροστά εξολοθρεύοντας τους εχθρούς , που εξόπλιζαν τα καράβια παίρνοντας τις θέσεις των κωπηλατών , μια που ήταν ακούραστα και κωπηλατούσαν τρείς φορές ποιο γρήγορα . Μεταλλικά όντα , που κάποτε έφτασαν και να σκέπτονται ακόμα.! (η ΑΙ τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι σημερινό εφεύρημα ).

Συνεχίζεται......

* Η Night Vision της εποχής που με έχει πρήξει ο Φώντας ότι θέλει να πάρει.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ,μακάρι αν απελευθερωθούμε να φτάσουμε σε τέτοιες ικανότητες ,με ορθή χρήση πάντα . Γιατί αν τα αναπτύξουν μόνο οι Άτλαντες την κάτσαμε την βάρκα με την αρρωστημένη φαντασία .
Περιμένουμε και την συνέχεια .
ΥΓ στην Αίγυπτο ήταν αναπληρωματικές βιβλιοθήκες λειτουργικές και πριν την καταστροφή ?

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΥΓ στην Αίγυπτο ήταν αναπληρωματικές βιβλιοθήκες λειτουργικές και πριν την καταστροφή ?

Στην Αίγυπτο υπήρχαν βιβλιοθήκες υπόγειες που κράτησαν την χαμένη γνώση πριν και μετά τον Κατακλυσμό. Οι Μύθοι να θυμάσαι πάντα λένε την αλήθεια κεκαλυμμένη ή μισή.Στο απώτατο παρελθόν πριν τους 3 κατακλυσμούς υπήρξαν πάνω στην Γη πολύ παράξενα αντικείμενα. Από αυτά άλλα ήταν καλά και χρήσιμα, και άλλα καταστροφικά. Αυτοί όμως που τα δημιούργησαν επειδή ήξεραν ότι το ολέθριο γένος δεν θα τα χρησιμοποιούσε για καλό σκοπό...τα έκρυψαν.

Όλοι οι Μύθοι περιέχουν πραγματικά γεγονότα, που συνέβησαν πριν εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Για παράδειγμα ο Ησίοδος αναφέρεται σε γεγονότα που άλλα συνέβησαν στην Γη, άλλα συνέβησαν στον Ήλιο, και άλλα συνέβησαν στον Γαλαξία. Ίσως στο μέλλον να ξανα εμφανιστούν αυτά τα ιπτάμενα και παράξενα αντικείμενα (όπως οι στρόγγυλες "ασπίδες" που πετούσαν παρέα με το στράτευμα του Αλέξανδρου πάνω από την Τύρο ).Μόνο αυτοί που γνωρίζουν από ψηλά και γνωρίζουν την ορθή χρήση τους μόνο αυτοί θα μπορούν να τα ελέγξουν και να τα χρησιμοποιήσουν για σωστή χρήση και για κοινωφελείς σκοπούς για όλη την ανθρωπότητα.

Αν αυτά πέσουν στα λάθος χέρια τότε μόνο καταστροφή περιμένει την ανθρωπότητα. Γιατί νομίζεις ψάχνουν στον Τσούτσουρα συνέχεια Ισραηλινοί και Αμερικάνοι;;;

Ο ρόλος κάποιων ανθρώπων δεν είναι μόνο η μεταφορά γνώσης αλλά και η προσπάθεια να κρατηθούν οι άνθρωποι μακριά από μια νέα καταστροφή.

Την καλημέρα μου φίλε Κακέ.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα
Το παιδι θελει να βλεπει στο σκοταδι..πειραζζ?
Ετσι να μας βρουν οι Τουρκαλαδες ...ξεβρακωτους?
Περιμενω και γω την συνεχεια.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...όχι δεν πειράζει. Αλλά στις 10 κουβέντες που θα μου πει οι 8 είναι για την Night Vision!! Ε κάπου έλεος. Και να πω ότι δεν έχει, έχει αλλά θέλει και αυτήν. Την συνέχεια θα την γράψω το απογευματάκι...να ξεκουράσω λίγο το χέρι μου διότι από το πολύ γραψίδι μην με πιάσει πάλι οξεία τενοντίτιδα.

ΑΡΡ είπε...



Η ιστορία διδάσκει ότι διαχρονικώς κάθε εβραϊκό θρησκευτικό και πολιτικό αφήγημα εδημιουργήθη εκ του πονηρού δια τυραννικούς και απάνθρωπους σκοπούς, επεβλήθη δε και διετηρήθη αποκλειστικώς δια της θεσμοθετημένης εγκληματικής βίας.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρες, Αυτή την τεχνολογία έψαχναν στα Αστερούσια, Τσούτσουρο και αλλού, Γερμανοί, Αμερικάνοι κλπ.
Ιπτάμενα οχήματα, ρομπότ, κρυστάλλους παραγωγής ενέργειας, τεχνολογία καμπύλωσης του ΧΧ κλπ

ΚΙΜΩΝ