ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από το Μάτριξ την προσομοίωση κατά Πλάτωνα είναι να κάνεις επανεκκίνηση εγκεφάλου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τα έλεγε ο Πλάτων για τη Δημιουργία και τον ἀγαθό Δημιουργό, τον Ποιητὴν και Πατέρα αυτού του Κόσμου: «Ανύπαρκτα το όν υπάρχει», «ο κόσμος μας είναι ψευδής, αντίγραφο κάποιου άλλου είναι», «ψευδαίσθηση της ατάραχης αιωνιότητας ο κινούμενος Χρόνος».  [Πλατωνικό Μάτριξ]

Τα πήρε μετά ο Δανός  φυσικός  Νιλς Μπορ κάτοχος, Νόμπελ Φυσικής 1922, ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητές της θεωρητικής Φυσικής όλων των εποχών. Είναι δημιουργός της πρώτης κβαντικής θεωρίας του ατόμου και από τους θεμελιωτές της κβαντικής φυσικής, με καθοριστική συνεισφορά στην εξέλιξή της για περισσότερο από 50 χρόνια. 

Καθόσον δε το Πρωτότυπο (το αιώνιο και άφθαρτο) τυγχάνει πράγματι "όν αθάνατον", τότε ο Δημιουργός, το Αντίγραφο Σύμπαν που δημιούργησε επιχείρησε να τελειοποιήσει προσδίδοντας σε αυτό την ιδιότητα του αιώνιου και του άφθαρτου.

Δοθέντος όμως ότι ἡ φύσις τοῦ "πρωτότυπου ὀόντος" ετύγχανεν αιώνιος, και τούτη μεν η ιδιότητα στο "γεννητό αντίγραφο" αδύνατον ήταν να προσδοθεί πλήρως από τον Δημιουργό, γι’αυτό και μία ψ ε υ δ α ί σ θ η σ η έπρεπε ο Δημιουργός να επινοήσει· να δημιουργήσει μία κινούμενη π ρ ο σ ο μ ο ί ω σ η -- τρόπον τινά – της ατάραχης αιωνιότητας. 

 Δυστυχώς οι σημερινές μεταφράσεις είναι σκουπίδια. . Οι Αρχαίοι είναι αμετάφραστοι. Η Γνώση έχει χαθεί. 

Οι τελευταίοι που διάβασαν και κατάλαβαν ήταν οι σάπιοι σύνεδροι της Νίκαιας. Πάνω σε αυτό το απόσπασμα της Πλάτωνος Βίβλος "Τίμαιος" για την Δημιουργία και τον Πανάγαθο Δημιουργό ράφτηκε η Φρανγκεστάιν θρησκεία από τους σλάβους Κωνσταντίνο και Ελένη ('μέγας' και 'αγια' για την πλέμπα). Με μία διαφορά. 
 
Οι σάπιοι σύνεδροι της Νίκαιας ήξεραν τέλεια Αρχαία Ελληνικά, ήταν όμως α ν α λ φ ά β η τ ο ι τεχνολογικά και , κυρίως, ψ η φ ι α κ ά. Διάβασαν το απόσπασμα αυτό της Δημιουργίας για τον κόσμο μας ως "αντίγραφο" και "προσομοίωση" και τον χρόνο ως "ψευδαίσθηση" , και δεν έδωσαν σημασία θεωρώντας ότι ο Πλάτων λέει μ α λ α κ ί ε ς. ΜΗ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΕΝΟΙ οι μ α λ ά κ ε ς ότι ο Πλάτων τους παγίδευσε, και ότι θα έλθει το πλήρωμα του χρόνου που ο πολιτισμός μας θα επιβεβαίωνε τον Πλάτωνα. Ότι το όν ανύπαρκτα υπάρχει, ότι ο κόσμος μας αντίγραφο κάποιου άλλου είναι. Και έτσι το γένος μας περνά στον Υδροχόο. Με βία.
 
Υ.Γ Ο Πλάτων θα καταδικαζόταν σὲ θάνατο αν προχωρούσε παραπέρα.Επίσης ο Πλάτων χρησιμοποιεί σε άλλα αποσπάσματα τις λέξεις... "Πλάση"' και "πλάσμα" που οι θλιβεροί της Νίκαιας υιοθέτησαν στην ελληνική για τη Δημιουργία. Πλάση και πλάσμα στην Αρχαία Ελληνική είναι το κίβδηλο αντίγραφο, το αντίγραφο φτιαγμένο από πηλό, εξού και η λέξη. "πλαστό" στη ν. ελλ. που σημαίνει το αντίγραφο, το κίβδηλο. Άρα και κατά τη χριστιανική θεολογία (που είναι η Πλατωνική) η Πλάση είναι πλαστή, κίβδηλο αντίγραφο.

16 σχόλια:

ΑΡΡ είπε...



Πολύ σοφά.
Και κάτι άλλο είπε ο Πλάτων για το πλαστό, το ¨μη ον,¨ δια του οποίου άλλωστε παρουσιάζεται, ως και παρ' ημίν, κοσμικό κακό το οποίον εις τον αιθερικόν ¨κόσμον¨ ευλόγως δεν υφίσταται. ειπών είπε ότι είναι πολύ δυσδιάκριτο αυτό το κακό και μη εντοπίσιμο εύκολα εις την βιοποικιλότητα και ρευστότητα της Γενέσεως καθώς υιοθετεί παραπλανητικώς όλας τας μορφάς και συμπεριφοράς του καλού, διό και απαιτεί βαθυνόους καταδύσεις τας οποίας ο Σωκράτης πλατωνικώς υπαινίσσεται ομιλών μεταφορικώς περί ¨Δηλίου¨ (ήτοι απολλωνίου αιθερικής συνειδητότητος και πνευματικότητος) ¨κολυμβητού¨, πρωταθλητού τουτέστιν των πνευματικών καταδύσεων.
Και πάλι συγχαρητήρια. Αν και ακατανόητα, εάν μη και σκανδαλώδη, αυτά δια τους ¨φαιά φορούντας¨ και παντόφλας αγίων προσκυνούντας.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος Ο/Η ΑΡΡ είπε..
φιλε ξεχασες οτι εκτος του πλαστικου υποδηματος υπαρχει το καστανο η μαυρη κελεμπια και το βασικοτερο η μπαφομπαλα του Οσιου Χασισιου

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

καλημερα Λυκαστρε
ας καταθεσω την δικη μου απορια: δλδ αν κανουμε οντως ενα τετοιο reset εγκεφαλου θα κατορθωσουμε να "σπασουμε" το matrix(δλδ την εικονικη πραγματικοτητα που μας περιβαλλει)??...δλδ θα κατορθωσουμε να το ακυρωσουμε??...μα αυτο θα σημαινει οτι θα μπορουμε να κανουμε πραγματα που αντιβαινουν τους "νομους της φυσης" κ μαλιστα κατα βουληση.θα μπορουμε πχ να περπαταμε πανω στο νερο ή ακομα κ να πεταμε χωρις φτερα,να διακτινιζομαστε ή να βρισκομαστε σε πολλαπλα μερη ταυτοχρονα? κ βεβαια θα μπορεσουμε να καταργησουμε κ τον εφιαλτη του matrix που ειν ο θανατος....δεν νομιζω οτι ειναι στις δυνατοτητες του ανθρωπου κατι τετοιο κ συνεχιζοντας να μιλαω θεωρητικα,αν καποιος θα μπορουσε να κανει κατι τετοιο,ε αυτος θα ηταν ο ιδιος ο Πλατωνας,αφου αυτος εφτασε σε τετοια επιπεδα γνωσης κ τελειωσης.ειναι λοιπον εφικτο κατι τετοιο ή απλα ματαιοπονει καποιος που προσπαθει σ αυτην την κατευθυνση??.....
Θα καταθεσω λοιπον εδω την δικη μου οπτικη κ αισθηση για το θεμα.Και λεω αισθηση γιατι αυτα που θα πω ΔΕΝ αποδεικνυονται κ αρα ειναι στη σφαιρα του θεωρητικου κ αρα "ανοικτα" προς την οποιαδηποτε αμφισβητηση....Η δικη μου αισθηση λοιπον ειναι οτι: το "ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ" που "ξεκλειδωνει" το matrix ειναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ......ενα κλειδι που δεν το κουμανταρεις ομως οπως εσυ θελεις,αλλα μονο αν ΑΦΑΙΘΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ σΑυτον,πραγμα που σημαινει οτι Τον ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ κ αρα Τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ,μονο τοτε κ διαμεσω της δικης Του θελησης(αυτο το κατα χαρην που λενε) να "μπορεσεις" να περπατησεις πανω στα νερα.......κ βεβαια θα παω κατευθειαν στον συμβολισμο του πετρου που βγαινει απ το βαρκακι στη θεα του χριστου που ηδη περπαταει πανω στα νερα κ θελει κι αυτος να περπατησει κ ο ιησους του λεει:"ελθε",ελα!
Ο συμβιλισμος αυτος Λυκαστρε-για μενα παντα-ειναι φοβερος!! κ ειναι φοβερος γιατι εκει ο πετρος-ως ανθρωπος που ειναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ μονος του να κατορθωσει κατι τετοιο....ΜΟΝΟ ΕΑΝ εμπιστευτει τον εαυτο του στον Χριστο θα κατορθωσει να περπατησει πανω στα νερα......εκει ΙΣΩΣ ειναι η πεμπτουσια του "σπαω το matrix"......
Αυτα που καταθετω εδω,ειναι η προσωπικη μου αισθηση(το λεω κ παλι) γιατι δεν αποδεικνυονται πουθενα......ειναι η δικη μου οπτικη κ αντιληψη περι του πως ΙΣΩΣ μπορεσουμε να καταργησουμε το matrix....

Κ παλι καλημερα!

I.W.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θείος Πλάτων καταθέτει στην Πολιτεία τα εξής

https://www.greek-language.gr/digitalResources/ancient_greek/library/browse.html?text_id=111&page=86

Αισθητό πεδίο - Εικασία και Πίστη
Νοητό πεδίο - Επιστήμη και Νόησις
Η Πίστη είναι ανακατωμένη με το σκοτάδι που επικρατεί στον κόσμο που ζούμε (αισθητό πεδίο) και δεν μπορεί από μόνη της να μας οδηγήσει στην Αλήθεια και στον Αγαθόν
Για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδεθούμε και να ζούμε σύμφωνα με τις λειτουργίες της χρυσής τομής δηλαδή ζειν κατά φύσιν.

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...

@I.W.

΅Βουδδισμός και Ινδουισμός θεωρούν ότι ο κόσμος που ζούμε είναι αυταπάτη, ή για την ακρίβεια ένα πέπλο που έχει απλώσει η πλανεύτρα Μάγια....
Μόνη οδός αυτοπραγμάτωσης, ο διαλογισμός.
Ο Γλυκοφρύδης, στο βιβλίο του "το Φως του Παρμενίδη", παρουσιάζει το ποίημα του φιλόσοφου, στο οποίο ο ίδιος - λόγω του ενάρετου βίου του- οδηγείται πάνω από τη σφαίρα της αυταπάτης και του αποκαλύπτεται η πραγματική φύση των πράγμάτων.
Ο κ.Πέτρος Δούκας παρουσίαζε πριν 15-20χρόνια τους βασικούς φιλοσόφους ,και ανέφερε τη ρήση του Ελαιάτη "Εν το Ον" δηλ., ότι ο "Θεός" είναι το μόνο πραγματικό Ον στην πλάση, και μεις ψήγματα που χωριστήκαμε από το κύριο σώμα του , και προσπαθούμε να ξαναενωθούμε με αυτό το 'Ολον, βάσει του σκέφτεσθαι και πράττειν στη ζωή μας.
Τέλος,η νευρολογία στα πειράματα που κάνει, ανακάλυψε ότι η έντονη προσευχή και ο βαθύς διαλογισμός, παράγουν παραπάνω κύματα "Α" στον εγκέφαλο, τα κύματα τα οποία είναι αυτά που εμφανίζονται 1-2 δευτερόλεπτα πριν προβείς σε οποιαδήποτε πράξη κατόπιν σκέψεως (π.χ.ενώ έχεις ήδη σημαδέψει και πριν πατήσεις τη σκανδάλη, ενώ έχεις σημαδέψει και λίγο πριν αφήσεις την χορδή του τόξου ώστε να φύγει το βέλος ).
Σε γενικές γραμμές, τα κύματα "Α" εμφανίζονται όταν επικρατεί απόλυτη ηρεμία τόσο στο μυαλό όσο και στους παλμούς της καρδιάς, και κρατάνε ελάχιστα δευτερόλεπτα
Επίσης προσπάθησε να βρείς το ντοκυμανταίρ "ο αυτόματος εαυτός", όπου παρουσιάζεται ο τρόπος όπου το 60-70% των πράξεων και σκέψεων μας προέρχεται από το υποσυνείδητο.
Αν τα μαζέψουμε 'όλ'αυτά, ψιλοαχνοφένεται τόσο ο μηχανισμόςτης αυταπάτης που ζούμε, και 1-2 τρόποι να την υπερβουμε.
Ξενοδόχωφ

Ανώνυμος είπε...

Η πιστη βεβαια που αναφερεται ο Πλατωνας ειναι ειδικη.ειναι δλδ:
"Την πίστιν, δηλ. την εμπιστοσύνη στην άμεση αισθησική αντίληψη, τη γνώση
που αναφέρεται στα υπαρκτά αντικείμενα της πραγματικότητας και τα αισθητά
γεωμετρικά σχήματα. Σ’ αυτή την κατάσταση θα βρεθούν οι δεσμώτες, αν
αναγκαστούν να στραφούν και ν’ αντικρίσουν τα ίδια ομοιώματα και τη φωτιά."
Βεβαια πιστη δλδ εμπιστοσυνη μπορει να εχει καποιος κ στον εαυτο του,στις ικανοτητες του ή στην πιστη ακομα(δλδ εμπιστοσυνη) αναφερονται κ οι τραπεζες για την λειτουργια τους.
Νομιζω οτι η Πιστη στην οποια αναφερεται ο Πλατωνας δεν θα πρεπει να συγχεεται με την Πιστη σε θεους ή θρησκειες ή ακομα κ σε ιδεολογιες

I.W.

ΑΡΡ είπε...



¨Διδάσκαλε, επί τέλους κατώρθωσα περιπατείν επί των υδάτων!¨ ανεφώνησε περιχαρής ο μαθητής εις τον Βούδα.
Ήτο μια εξαντλητική άσκησις 40ετούς διαλογισμού. Αλλά χαλάλι.
¨Άδικος κόπος¨ τού απήντησε ατάραχα εκείνος, ¨εδύνασο χρησιμοποιήσαι μια βάρκα.¨
¨Για επανάλαβέ το.¨
Σε λίγο ο μαθητής ξαναγύρισε ντροπιασμένος.
¨Δεν μπορώ τώρα πια...¨
¨Ο θρησκευτικός ενθουσιασμός είναι το μεγαλύτερο εγωιστικό βαρίδι για τον μύστη¨ συμπλήρωσε μετά από ένα διάστημα σιωπής ο Βούδας.

* * *
Η πίστις στον θεό γίνεται διαβολική μηχανή όταν προϋποθέτει την απιστία στην ανθρώπινη φύσι και την άβουλο παραίτησί του ανθρωπίνου πνεύματος εις το χαώδες άγνωστο, εν ονόματι αυτής της δήθεν σωτηρίου θεοπιστίας.

Ω.
Το Μη ον καιροφυλακτεί παντού και ως Κέρβερος τρομοκράτης φρουρεί την Ωραία Πύλη του Όντος.

Ανώνυμος είπε...

Μην εμπιστεύεστε και τόσο πολύ την κβαντική θεώρηση, έχει θεοποιήσει την αρχή της υπέρθεσης: μια γραμμική μερική διαφορική όπως του Schroedinger έχει την ιδιότητα της υπέρθεσης των λύσεων, δηλαδή το άθροισμα δύο λύσεων είναι κι αυτό λύση της εξίσωσης.
Όμως με την ερμηνεία της Κοπεγχάχης αυτές οι άπειρες λύσεις έχουν πλέον οντολογική ύπαρξη ενώ δεν παύουν να είναι απλά ένα ακόμη “curve fitting”.
(Δεν μπορώ να γράψω περισσότερα σε ένα σχόλιο.)


Πάμε τώρα στον Πλάτωνα:
*Εδώ έχουμε την οντολογική επέκταση της μαθηματικής έννοιας της απεικονίσεως.
Επομένως κι εδώ υπάρχει μια υπερεκτίμηση.
Για τον Πλάτωνα όμως κρατάω μια επιφύλαξη καθότι τα αρχαία κείμενα δεν είναι διαθέσιμα σε εμάς.

Αλλά για τον Bohr όχι!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Όμως με την ερμηνεία της Κοπεγχάχης αυτές οι άπειρες λύσεις έχουν πλέον οντολογική ύπαρξη ενώ δεν παύουν να είναι απλά ένα ακόμη “curve fitting”."

Άσε την "προσαρμογή καμπύλης" και μάθε πως να τελειοποιήσεις το Αιθέριο Σώμα σου. Είναι το μόνο που μπορεί και ξεφεύγει από το Μάτριξ. Δηλαδή να ζήση αφ’ εαυτού του χωρίς να έχει την ανάγκην του χονδροειδούς σώματος. Αυτό σημαίνει δύο τινά, πρώτον, ότι έχει αναπτύξει πλέον το «τροφικόν όργανον» και μπορεί να διατρέφεται, τουτέστιν να λαμβάνει ενέργεια, αφ’ εαυτού του, και δεύτερον, ότι έχει αποκτήσει μίαν σταθερά δομή, η οποία δεν κινδυνεύει να διαλυθή!

Ας πούμε κάτι σαν ένα «Θερμικό εσώρουχο»..που κολλά στο σώμα.

Η θαυμαστή σκέψη των Παρμενίδη και Αναξαγόρα. Αυτά είναι εκπληκτικής μαγείας γνώση που δυστυχώς όσο την ερευνούμε τόσο διαπιστώνουμε το μέγεθος της άγνοιας μας. Επίσης αν μπούμε και στην θεωρία των αντίστροφων παράλληλων συμπάντων καταλαβαίνεις.. Ότι είναι ζωντανό εδώ μπορεί σε ένα παράλληλο σύμπαν να είναι νεκρό κλπ κλπ απλά βαρέσαμε τιλτ. Ο τείχος της θεωρίας είναι ορατός.

Και το ερώτημα είναι...Πως τα έμαθαν αυτά οι αρχαίοι; Ποιός τους δίδαξε έστω την αρχική γνώση για να φτάσουν σε αυτό το σημείο ;

Υ.Γ Μην ξεχνάς τη Μαγεία. Τη Μαγεία με την οποία η ψυχή κινεί το Σύμπαν σύμφωνα με τον Πλάτωνα.Θεμέλιο του αισθητού σύμπαντος οι σχέσεις τής συμπάθειας, δηλαδή οι θεμελιώδεις Νόμοι τής Μαγείας που συνθέτουν την πραγματικότητα που με τις αδύναμες αισθήσεις μας αντιλαμβανόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ στα του βουδδισμου κ ινδουισμου φιλε ξενοδοχωφ......το πεπλο ομως του απατηλου κοσμου δεν ξέρω ποιος το έχει απλώσει τελικά(χαχα)...για τα βιντεακια που λες ναι ξέρω.εχω δει αρκετά.ενα μάλιστα που έχω φάει τον κόσμο να το ξαναβρώ,αλλά δεν το βρισκω,έχει σαν θέμα έναν που εξετάζεται στο να κάνει αριστερό η δεξιό κλικ κατά ελευθέρα βούληση,ενώ ο εγκέφαλος του εξετάζεται υπό real time MRI scan.το αποτέλεσμα είναι ότι αυτός που εξετάζει την μαγνητική εγκεφάλου του υποκειμένου που εκτελεί την δοκιμασία αριστερό η δεξιό κλικ να γνωρίζει κάποια δευτερόλεπτα πιο πριν το αν το υποκείμενο θα πατήσει αριστερό η δεξιό κλικ ΠΡΙΝ αυτός το πατησει!!!! Δλδ διαβάζοντας την MRI ήταν σε θέση να προγνώσει την επιλογή που θα έκανε ο εξεταζόμενος,δευτερολεπτα ΠΡΙΝ αυτός την κάνει.......

I.W.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση προς ΑΡΡ:
Γιατί ο βούδας μιλησε στον μαθητή περί "θρησκευτικού ενθουσιασμου"?? Αφού ο μαθητής ότι έκανε το έκανε μόνος του.μετα από τόσα χρόνια διαλογισμού κ προσωπικής-ατομικής προσπάθειας κατάφερε να περπατήσει στα νερά.ενθουσιασμο ναι σίγουρα είχε,αλλά "θρησκευτικό ενθουσιασμο"??
Επίσης Αρρ,όταν λες για το:"Η πίστις στον θεό γίνεται διαβολική μηχανή όταν προϋποθέτει την απιστία στην ανθρώπινη φύσι",θα μπορούσες να προσδιορίσεις-σε παρακαλω-το είδος της απιστιας? Εννοείς το γεγονός της θεωρησης εκ μερους των θρησκειων οτι όλες σχεδόν τις φυσιολογικές λειτουργίες τις ονομάζουν αμαρτιες? Ή μήπως εννοείς την τελική αυταπάρνηση προκειμένου να οδηγηθεί ο "πιστος" σε παραδεισους κλπ??
Και τέλος,ποιος τελικά είναι ο διαβολος??
......βέβαια όλα αυτά δεν είναι ερώτηση προς ΑΡΡ,αλλά ερωτήσεις προς ΑΡΡ.....ΑΡΡ ΑΝ θέλεις κ ΑΝ έχεις χρόνο,θα το εκτιμούσα πολύ

I.W.

ΑΡΡ είπε...






I.W.


Φίλε, Δεν είμαι παντογνώστης, απλός στοχαστής είμαι γηράσκων αεί διδασκόμενος. Και θα σου απαντήσω κατά δύναμιν και εξ όσων ελαχίστων διαισθάνομαι και νομίζω ότι κατά κάποιο βαθμό ξέρω.
Εννοώ την απόλυτο και ακώλυτο όσο και φυσική κενότητα-ταπεινότητα-καθαρότητα που ο μη θρησκευτικά νάρκισσος μύστης δέον επιδιώκειν (διότι ο εξασκών τας πνευματικάς του ικανότητας δια επιδεικτικούς, υλικούς σκοπούς, διότι ανήκει σε κάποιο κόμμα ή σέκτα, είναι υποσυνείδητα θρησκευτικός τύπος, ένας ενθουσιώδης νάρκισσος του μεταφυσικού γι αυτό και πληγώνεται θανάσιμα όταν διαψεύδεται από την πραγματικότητα και αντιδρά τόσο καταστροφικά όσο και αυτοκαταστροφικά.) Και αυτό ίνα κατοικήσωσι εντός του οι καθαραί ουράνιοι συλλογισμοί προς εκτέλεσι του πνευματικού του έργου και προορισμού. Είναι η απλή καθημερινή φιλοσοφική λειτουργία και διαδρομή του έμφρονος, ελευθέρου και αδόλου νου που δεν επικαλείται καμιά θρησκευτική αυθεντία, θρησκευτικό σωτηριολογικό δόγμα, σημεία και θαύματα ούτε θεωρεί απαραίτητο την θρησκευτική τυπολατρία. Διότι άλλως η πνευματική πορεία παρεκκλίνει του αγαθού σκοπού της και αποβαίνει μια πρακτική ¨καταπληκτικής¨ μαύρης μαγείας ήτοι αλιείας ψυχών. Είναι η πονηρά ατραπός, μια άλλη, κατά τον Νίτσε, εκδοχή αναγωγής του ταπεινού και ζωώδους ανθρωπίνου ενστίκτου ¨θέλησις για δύναμι¨ εις το μεταφυσικόν. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο τόσο δια τον μύστη όσο και δια τους πιστούς του. Διότι υπάρχουν και ακάθαρτα όσο και ισχυρότερα του κοινού ανθρώπου πνευματικά στοιχεία εις τον υπουράνιον κόσμον που επιδιώκουν μόνιμο στέγη, κατοχή και τροφή στις ανόητες και χαμένες ψυχές.
Ουδείς δε άλλος ενθουσιασμός δεν αποθηριώνει και αναδεικνύει τα πιο βάρβαρα ένστικτα της ανθρωπίνης ψυχής όσο ο θρησκευτικός (όρα εβραιομονοθεϊσμός.) Διό και οι πιο απάνθρωποι και καταστρεπτικοί πόλεμοι είναι πάντα οι θρησκευτικοί. Στην προεβραιοχριστιανική αρχαιότητα όμως δεν υπήρχαν θρησκευτικοί πόλεμοι. Δεν είναι παράξενο;
Άς θυμηθώμεν και το νιτσεϊκόν ¨ ο αληθής μαθητής οφείλει φονεύσαι τον διδάσκαλον ίνα σωθή η διδασκαλία.¨
Και το οίον παυλικώς: Τι ωφελήσει τον άνθρωπο εάν πιστεύη εις ένα θεό που θέλει τον άνθρωπο μέσω της πίστεως αυτής δούλο και άβουλο εργαλείο του, άνθρωπο δηλαδή παρητημένον, απονευρωμένον, νεκροζώντανον; Δεν είναι θεοπιστία αυτή αλλά μαύρη μαγεία, διαβολική (= διεστραμμένη) μαγγανεία, ψυχοτεχνική καθυποταγής και ελέγχου ψυχών και των σωμάτων από σκοτεινάς δυνάμεις Ή όχι;
Και τέλος τί ωφελήσει τον άνθρωπον εάν κατακτήσει όλας τας θαλάσσας και απωλέση όλους τους λιμένας; Τον ουρανό και χάση την γη από όπου ξεκίνησε;
¨Θνητά φρόνει¨, ¨μέτρον¨ και ¨μηδέν άγαν¨ εκήρυττον οι δελφικοί σοφοί. ¨Εν το γένος ( η κατά ψυχήν καταγωγή) θεών και ανδρών¨ είπεν και ο δελφικός Πίνδαρος. αλλά η θέσις και αποστολή εκάστου διαφορετική διότι οι μεν θεοί, πρώην άνθρωποι και αυτοί, επράτωσαν διαχρονικώς και επιτυχώς την εξελικτικήν των αποστολήν και ¨κατεστερώθησαν,¨ κατοικούν δηλαδή αθάνατοι εις τον Όλυμπον, το άριστον κλίμα-παράδεισον, το φυσικό πρότυπον Ον, τον αιθερικόν πόλον των συμπάντων, όπου βιώνουν την άπειρον και άχρονον πνευματικήν σοφίαν και ευδαιμονίαν και από όπου βοηθούν όσο επιτρέπει η φυσική νομοτέλεια και εις την, όποτε κλονιζομένην, κοσμικήν και ανθρωπίνην ευταξίαν ίνα μη βυθισθή η δημιουργία των εις το χάος, (βλ. και Πλάτων Πολιτικός Β΄ ¨ο μύθος των ποιμένων βασιλέων.¨) Ημείς δε θνητοί όντες έχομεν πολλάς τάξεις και εξετάσεις περατώσαι ακόμα. Οπότε τα κεφάλια τα πεινά μέσα και σκυφτά εις τα μαθήματά μας.
Ότι μιμηθήναι και ομοιωθήναι τοις θεοίς η μοίρα μας και όχι το αυτοίς εξισωθήναι, όπερ αμήχανον και μανικόν.






Ανώνυμος είπε...

θα σας πω μια ιστορία από Βουδδιστικο Μοναστήρι στην Τα'υ'λάνδη.......
Μας έχει μαζέψει ο δάσκαλος, και μας λέει διάφορες ιστορίες και παραδόσεις.Αναφέρεται σε έναν εξαίρετο μοναχό, ο οποίος κατάφερε να ίπταται με αποτέλεσμα να φτάνει το ταβάνι.Κάποια στιγμή για να το δει ο δάσκαλος του, όταν έφτανε στο ταβάνι, έγραφε κάποιο κείμενο, για να το αποδείξει.
Το ακούει κάποιος από τος συμμαθητές μου, και ρωτάει
-Αν εξασκήσω αρκετά τον διαλογισμό, θα καταφέρω και γω να πετάω;
Και απαντά ο δάσκαλος
-Γιατί έχεις τόσο χαμηλές προσδοκίες, δεν θέλεις το πλήρες όφελος;;
-Δηλαδή δάσκαλε;
-Ο διαλογισμός έχει ως τελικό και κύριο στόχο τη απελευθέρωση απο την Μάγια, την Πλάνη.Ακόμα και αν πετάς, ακόμα και αν δεν χρειάζεσαι φαγητό, ύπνο, ξεκούεαση, γιατρό , νερό ή ότι άλλο, όσο υπεράνθρωπος και να γίνεις,δεν είναι αυτός ο σκοπός του διαλογισμού.
Η κατάληξη των κόπων και ο τελικός σκοπός, είναι η αφύπνιση και το σπάσιμο του κύκλου των μετενσαρκώσεων κάτι που θα σε κάνει τέλειο και πλήρες ον.Όλα τα άλλα είναι καλά, αλλά υποδεέστερα και ανούσια.Και όταν στοχεύεις σε κατώτερα πράγματα, χάνεις τον χρόνο σου, ή ακόμα χειρότερα, προσκολλάσαι σε αυτά, και έτσι πάλι χάνεις τον στόχο, και παραμένεις στον αέναο κύκλο της ζωής.



Δηλαδή, καλή φάση το να περπατάς στο νερό, ειδικά με τη θερμοκρασία που έχει στο Αιγαίο, ή μ ε τα εισιτήρια των καραβιών.
Πουλάς και μούρη σε κανά κομενάκι, και αν είναι ανεμβολίαστο το βατεύεις κιόλας. Αλλά, ατ δη εντ οφ δε ντέυ που λένε , πρόοδο για την ολοκλήρωση σου ως ύπαρξη , δεν έχεις κάνει μην σου πω ότι αυξάνεις τον εγωισμό και τις προσκολλήσεις, και πάς και μισό βήμα πίσω.......
Το ίδιο πρόβλημα ΄χουν οι Ινδου'ι'στές γιόγκι.
Αν ανέβουν επίπεδο, συχνά γίνονται εγωιστές, και αντί να φωτιστούν, γίνονται κακορίζικοι ζογκλέρ.Σκοπός της γιόγκα δεν είναι να γίνεις Κομανέντσι. αλλά να ελέγχεις τόσο απόλυτα το σώμα σου, που να μπορείς να "χαθείς" σε βαθύ διαλογισμό, χωρίς να πρέπει να διακόψεις για φαί και τσιγάρο, έτσι ώστε το μυαλό σου να ρεμήσει και εστιάσει αρκετά ώστε ν'αρχίσει να στροφάρει σε άλλη διάσταση, αυτή που είναι λίγο πιό κοντά στο Τέλειο, το Εν/Ον, σαε αυτά που απεκαλύφθησαν στον Παρμενίδη, και τα έγραψε στο "περί Φύσηως".Και αναφέρω μόνο αυτόμ , γιατί - μαζί με τον Πλάτωνα- έγραψαν τόσο ξεκάθαρα ότι ζούμε μια αυταπάτη.
Στον Βουδδισμό κ τον Ινδουισμό, αυτή η αυταπάτη έχει δημιουργηθεί από την Μάρα, ονομάζεται Μάγια , και φτιάχτηκε για να μας παιδεύει απομακρύνοντας μας από το Ολον, το Ον το Εν τον Θεό 'η 'όπως αλλι'ώς έχει χαρακτηριστεί η Ανώτατη Υπαρξη ή κατάσταση που εμπεριέχει τα πάντα, είναι αχρονος αυυθύπαρκτη, άφθαρτη και τέλεια.Και η Μάρα την έφτιαξε από διαστροφή και ζήλεια, γιατί ο άνθρωπος είναι το ανώτατο υλικό ον στονδρόμο προς το Ον, μπορεί- σύμφωνα με τον Βούδδα να φτάσει στην ολοκλήρωση, ή να αλλάξει μορφή, και από υλικό να γίνει πνευματικό(άυλο) ον, ατελές μεν αλλά να βήμα πιό κοντά στον Υπέρτατο προορισμό.
Καζαντζα....εεεεεεεεεεεε γράψε λάθος,
Ξενοδόχωφ

Μμ είπε...



Εξ όσων συμπεραίνω αναγνώσας εκ των ανωτέρω εξαιρέτων σχολιαστών ο άνθρωπος είναι εν δυνάμει θεός, καταδικασμένος και ευλογημένος ομώς ίνα γίνη και εν ενεργεία θεός όσο χρόνο και σωματοποιήσεις κι αν ήθελε απαιτηθή προς τούτο.
Μάλιστα. (Σπουδαίο μάθημα ¨ο μύθος του Σισύφου.¨)
Και πάλι συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Να ευχαριστησω τον ΑΡΡ για την διαθεση κ για τον χρονο που διεθεσε να απαντησει.
Και ναι ΑΡΡ ησουν απολυτα σαφης κ εγινες κατανοητος με την επεξηγηση που παρεθεσες.Σιγουρα το να αφοσιωθει ο μαθητης στην πραγματωση ενος αθλου,με στοχο "τον αθλο για τον αθλο" ενεχει τους κινδυνους που ανεφερες.Υπο αυτο το πρισμα κ βεβαια εχουμε θεληση για δυναμη κ μαλιστα στο μεταφυσικο.Τι γινεται ομως οταν η προθεση για καποιον "υπερανθρωπο" αθλο ειναι προιον εκτακτης κ επιτακτικης αναγκης?Ισως σ αυτη την περιπτωση τα πραγματα να ειναι λιγο διαφορετικα(θα αναφερθω παρακατω).
Συμφωνω επισης με τα θεματα των θρησκειων γενικοτερα,καθως ειναι προιοντα ανθρωπινης παρεμβασης κ κοπτοραπτικης.Στοχος της εξουσιας,η οποια ηταν κ ειναι παντα ο γενικος δερβεναγας,ηταν να "φτιαξει" ενα βολικο στορυ σε θεματα θρησκειας,ωστε πανω σ αυτο να ομογενοποιησει(κ αρα να κουμανταρει πιο ευκολα) τους λαους που εξουσιαζει.Το αποτελεσμα για τον απλο ανθρωπο ειναι τραγικο:δημιουργησαν δουλους,πολυ μακραν απο αυτο που λεμε ελευθερος ανθρωπος,ο οποιος ειναι επικινδυνος για ολα τα συστηματα εξουσιας.....
....Την καταληξη την βλεπουμε στις μερες μας....παμε για ολικο φουντο...ηδη βλεπω τον περισσοτερο κοσμο να μην αντιδρα καν στις ηδη τεραστιες εκπτωσεις που εχουμε υποστει σε θεματα ελευθεριας.Τι σημαινει αυτο? Δυστυχως κανεις δεν εχει την αισθηση οτι του στερησαν κατι....αρα δεν ειχε ποτε του εστω ψηγμα ελευθεριας.....δεν αισθανθηκαν ποτε ελευθεροι,ωστε να αισθανθουν τωρα οτι τους την στερουν........
Σε λιγο καιρο θα παμε σε ολικο "κλειδωμα" κ ολοκληρωτικο δεσιμο "χειροποδαρα",με την ολοκληρωση της ψηφιοποιησης,της ηλεκτορονικης ταυτοτητας κ την καταργηση των μετρητων(αν τελικα γινει)...κ εδω θα αναφερθω στην αποκαλυψη του Ιωαννη.φανταζομαι ολοι ξερετε το γνωστο: "Κ ποιει παντες..."

"και ποιει παντας τους μικρους και τους μεγαλους και τους πλουσιους και τους πτωχους και τους ελευθερους και τους δουλους ινα δωση αυτοις χαραγμα επι της χειρος αυτων της δεξιας η επι των μετωπων αυτων
και ινα μη τις δυνηται αγορασαι η πωλησαι ει μη ο εχων το χαραγμα η το ονομα του θηριου η τον αριθμον του ονοματος αυτου"

Και το ερωτημα ειναι βεβαια ανοικτο προς ολους οσους εχουν διαθεση κ θελουν να ασχοληθουν: εχουν τα παραπανω σχεση με την εποχη μας??Την δικη μου τοποθετηση την εχετε ηδη: για μενα σαφως κ εχουν.δεν με ενδιαφερει τι ειναι τελικα το περιφημο "χαραγμα",αλλα εγω αισθανομαι οτι εχουμε μπει ηδη στη φαση του καταναγκασμου (και ποιει παντες),με αποκορυφωμα την ηλεκτρονικη ταυτοτητα με παραλληλη καταργηση μετρητων.....καλα αυτα δεν χρειαζεται καμια αποκαλυψη να μας πει οτι αν γινουν ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.....

I.W.

ΑΡΡ είπε...



Εδραία έσο, στήθι και αεί μένε,
ω αθάνατος ψυχή,
σεμνή δωρική και απέριττος.

Ιερόν μαντείον Απολλωνείων στοχασμών,
Πινδαρικον κλέος των Συρακουσών
και της αρχαίας Κρήτης.

Ω.