ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Βλέπετε δεν περισσεύει χώρος για άλλους κουβάδες. Ο επόμενος θα είναι στην κωλοχαράδρα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Υπάρχουν ακόμα πένες που γράφουν ότι χάσαμε πλώρες, πολλές πλώρες, με την αγορά των FDI. Εδώ απ' ότι βλέπετε κοντεύουν να κρεμάσουν κουβά μέχρι και στο καυλί τους. Βλέπετε δεν περισσεύει χώρος για άλλους κουβάδες. Ο επόμενος θα είναι στην κωλοχαράδρα.

Τώρα κλαίγονται ότι δήθεν τελείωσαν τα κονδύλια για το ναυτικό και κλαψ κλαψ θα μείνουμε χωρίς πλώρες, αποκρύπτοντας ταυτοχρόνως την πολιτική επιλογή της προμήθειας των F-35 το 2028, χωρίς καλά καλά να έχει ενσωματωθεί το Rafale. 

Μάλιστα ποντάρω πως θα διαπιστώσετε λίαν συντόμως,ότι τα F-35 πέραν του ότι θα είναι της υποδεέστερης και προβληματικής έκδοσης, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με την ψύξη του αεροσκάφους, TR-3, δεν θα περιλαμβάνονται ούτε όπλα κρούσης στην LoA, μιας και για να κρατηθεί το κόστος πρέπει είτε να αφαιρέσεις μονάδες και να τις πας από 24 -> 20 -> 18, είτε να "σκαρφιστούν" την απουσία stand off πυραύλων (JASSM-ER), αντιπλοϊκών πυραύλων (JSM) και πυραύλων αντιραντάρ (AARGM-ER). 

Θα σας πούνε πως θα τα αγοράσουν σε δεύτερο χρόνο, μην τσιγκλίσουμε κι άλλο την Τουρκία τώρα που θα διαπραγματευθούμε τι απ' όλα τα κεκτημένα των προγόνων μας θα απεμπολίσουνε. Αρκετά τους πικράναμε τους Τούρκους με τα Rafale και τις FDI. 

Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά θα δώσουμε και 400+ mil για 3 mq9 drone, ενώ η Ελβετία αγόρασε 6 Hermes 900 με 250 mil  και θα δώσουμε και 300 mil για 70 AAV7 μεταχειρισμένα που έχουν στο βιογραφικό τους πνιγμούς Αμερικανών μέσα και μπορούν να δράσουν μέχρι sea state 3 και να κινηθούν με 10 κόμβους, ενώ θα έχουν γίνει αντιληπτά από οπλισμένα UAV και loitering της Τουρκίας. Δηλαδή μόνο και μόνο εάν ακυρώναμε τις 2 τελευταίες αγορές θα είχαμε 700 mil για μία ακόμα fdi χωρίς τον φόρτο πυραύλων και πυρομαχικών και χωρίς την FOS. 

Πως να έχεις λοιπόν ΠΝ όταν εξαφανίζονται κονδύλια για πλάκα;; Γι' αυτό τον λόγο έγιναν οι FDI από 4 -> 3+1 -> 3 και στο ίδιο ακριβώς μοτίβο ακολουθούν και οι κορβέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: