ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

ΘΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θερινό ηλιοστάσιο σήμερα, η μικρότερη νύχτα του χρόνου για μερικούς, η επίσημη πρώτη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο. Για κάποιους άλλους η μεγαλύτερη ημέρα.
 
Ταυτόχρονα, σε χώρες σαν την Αυστραλία, στο νότιο ημισφαίριο ο «Χειμώνας Έρχεται», όπως λέει το Game of Thrones. Ως αθεράπευτα Συμπαντικός τύπος, οφείλω να την επισημάνω και ως μια καλή αφορμή για μια καλημέρα.Ελπίζω όχι ως την έναρξη μιας πορείας προς μια πιο σκοτεινή εποχή, αλλά στο αντίθετο της. Στο χέρι μας είναι.
 
Να πούμε εδώ με αφορμή την ημέρα ότι στην Ιλιάδα και πίσω από τον Αχιλλέα εκφράζεται αποκλειστικά ο Αγνός Ηλιοκεντρικός Έλλην . Η Γαλλική διανόηση, με κορυφαίο τον Charles François Dupuis, έχει κάνει θαύματα ερευνώντας το θέμα του Αχιλλέως Ηλίου . Ο Charles Francois Dupuis (1742-1809) στο βιβλίο του "Ερμηνεία του Μύθου του ΗΛΙΟΥ που λατρεύτηκε με το όνομα του Χριστού" μας λέει ότι όλες οι μονοθεϊστικές θρησκείες πάνω στον πλανήτη, χριαστιανισμός, ισλάμ, ιουδαισμός, κ.λ.π και όλες μαζί οι θρησκείες έχουν σαν βάση τους στηρίζονται την αντίληψη των Ελλήνων περί "Θείου". 

Όσο όμως κανείς εισχωρεί στα ενδότερα ανακαλύπτει ότι τουλάχιστον στα τελευταία προστάδια δημιουργίας ή παρουσίασης στο «κοινό» των τριών θρησκειών βρίσκει παντού τον Οσιρισμό και την λατρεία του Ήλιου.

Ακόμα και στην Ελληνική θρησκεία βρίσκεται κουκουλωμένη η λατρεία του Ήλιου. Ο ίδιος ο Πλάτων διαμαρτύρεται κατά κάποιο τρόπο για αυτό το κουκούλωμα και μέσα στο Κρατύλο του βάζει νοερά τον Σωκράτη να ετυμολογήσει τον Ήλιο...Ανίκητος Ήλιος...ο επιμένων Ελληνικά=Νικά.
 
Aφιερωμένο σε όλες τις ελληνικές ψυχές που έχουν γεννηθεί από τον Ήλιο....όχι μόνο αυτόν που βλέπουν τα ματάκια μας, αλλά από τον άλλο τον ΜΕΓΑ ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΟ. Δημιουργό όλων των άλλων Ήλιων του Σύμπαντος μας. ΖΕΥΣ που ΕΛΑΥΝΕΙ και δημιουργεί ψυχές και Σύμπαντα.
 
 



5 σχόλια:

ΑΡΡ είπε...




SOL INVICTUS

Εκαστος εξ ημών κομίζει και φέρει εκ θείας μοίρας το εθνοφυλετικό του αποστολικό στίγμα σ' αυτό τον πλανήτη και αφήνει το αντίστοιχο αποτύπωμα.

Όλβιώτατος ώστε ο έχων αρτίαν, ελληνικήν καταγωγήν, παιδείαν και συνείδησιν. και αναμορφωτικόν νόον Δήλιον.

Επειδή πίσω από κάθε σταματημένο, τρομοκρατημένο και παραδωμένο μυαλό ευρίσκεται κι ένας μισανθρωπικός εβραιομονοθεϊστικός πνευματικός ¨κόφτης.¨

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια Πολλά φίλες ψυχές! Δόξα εἰς τόν Ἀνίκητο Ἥλιο!

Εἴθε τό Πνευματικό Φῶς τοῦ Ἡλίου νά περιβάλλει τήν διάνοιά σας. Γένοιτο!

ΚΙΜΩΝ

Ανώνυμος είπε...



Ο ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΗΛΙΟΣ

ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΑΘΕΙΑ

Ο ΔΕΙΝΟΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΏΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΣΚΙΩΔΩΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΩΝ.

ΗΛΙΟΣ - ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΝ ΨΥΧΙΚΟΝ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΘΝΗΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΦΘΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΑΙ ΥΠΟΑΣΤΡΙΚΑΙ ΠΟΝΗΡΑΊ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΕΡΔΗΘΗ ΕΔΩ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΟΥΤΕ ΕΙΣ ΑΛΛΗΝ ΠΟΤΕ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΣΩΜΑΤΟΝ, ΑΕΡΩΔΗ ΚΑΙ ΑΣΤΑΤΟΝ ΖΩΗΝ ΑΥΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗΘΗΣΕΤΑΙ. ΩΣΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΣ ΠΑΤΕΡΑ ΗΛΙΟΝ Η ΨΥΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΞΙΩΘΗΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΩΣ ΥΨΩΘΗΣΕΤΑΙ.

Ω.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=UKZEboEg0ck

https://www.youtube.com/watch?v=S4eMlVP6Fl8

https://www.youtube.com/watch?v=biKGbm1g1nY&list=PLz6cAheObZcg90tojV5BXfyAQp5uRwWqV

Όμορφα τα λεγόμενα σας...προχώρησα στους ύμνους......

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι και Λεβέντης, αλλά ταιριάζει στη μέρα.......


https://www.youtube.com/watch?v=fKLV8GCrveQ