ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Τέσσερα κινεζικά πλοία μεταφοράς στρατευμάτων φορτωμένα με στρατιώτες μάχης, εισήλθαν στο στενό της Ταϊβάν

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Είχαμε προειδοποιήσει για την Ταιβάν πολλές φορές . Η άποψη του ιστολογίου εδώ και καιρό ,είναι ότι η Κίνα θα εισβάλλει στην Ταιβάν το έχουμε ξαναπεί ΕΔΩ ,ΕΔΩ και ΕΔΩ. Είχαμε πει επίσης ότι ότι η Κίνα θα κάνει την κίνηση αυτή το πολύ μέχρι το 2025. Και από ότι φαίνεται τα πράγματα άρχισαν να κλιμακώνονται.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ταϊβάν ξεκίνησε δράση την Κυριακή αφού εντόπισε 10 κινεζικά πολεμικά αεροσκάφη να περνούν την ευαίσθητη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν, καθώς το υπουργείο Άμυνας του νησιού είπε ότι τέσσερα κινεζικά πολεμικά πλοία, το καθένα φορτωμένα με στρατεύματα μάχης, πραγματοποίησαν επίσης περιπολίες μάχης.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά σε λιγότερο από μια εβδομάδα που η Ταϊβάν αναφέρει ανανεωμένη κινεζική στρατιωτική δραστηριότητα, αφού 37 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη την Πέμπτη πέταξαν στη ζώνη αεράμυνας του νησιού, μερικά από τα οποία στη συνέχεια πέταξαν στον δυτικό Ειρηνικό.

Η Κίνα, η οποία θεωρεί την Ταϊβάν που κυβερνάται ως ξεχωριστή δημοκρατία ως δικό της έδαφος, τα τελευταία τρία χρόνια έχει πετάξει τακτικά την αεροπορία της στους ουρανούς κοντά στο νησί, αν και όχι στον εδαφικό εναέριο χώρο της Ταϊβάν.

Σε σύντομη δήλωση, το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν είπε ότι από τις 14:00 (06:00 GMT) της Κυριακής είχε εντοπίσει 24 αεροσκάφη της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων J-10, J-11, J-16 και Su-30, καθώς και H- 6 βομβαρδιστικά. Δεν ανέφερε ακριβώς πού πέταξαν αυτά τα αεροσκάφη, αλλά είπε ότι 10 είχαν διασχίσει τη μέση γραμμή του στενού της Ταϊβάν που χωρίζει τις δύο πλευρές και προηγουμένως χρησίμευε ως ανεπίσημο φράγμα, αν και η Κίνα λέει ότι δεν το αναγνωρίζει και το διέσχιζει τακτικά  από πέρυσι.

Τέσσερα πλοία του κινεζικού πολεμικού ναυτικού συμμετείχαν επίσης σε «κοινές περιπολίες ετοιμότητας μάχης», πρόσθεσε το υπουργείο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες. Η Ταϊβάν έστειλε τα δικά της μαχητικά και ανέπτυξε πλοία και επίγεια πυραυλικά συστήματα για να παρακολουθεί, είπε, χρησιμοποιώντας χαρακτηριστική διατύπωση για το πώς αντιδρά σε τέτοιες κινεζικές δραστηριότητες.

Το υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν απάντησε αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Επίσης, δεν έχει σχολιάσει τις πτήσεις της Πέμπτης. Η Κίνα έχει δηλώσει προηγουμένως ότι τέτοιες αποστολές είναι για να προστατεύσουν την κυριαρχία της χώρας και στοχεύουν στη «συμπαιγνία» μεταξύ της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Πολιτειών, του σημαντικότερου διεθνούς υποστηρικτή και πωλητή όπλων του νησιού.

Τον Απρίλιο, η Κίνα πραγματοποίησε πολεμικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν μετά από ένα ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Πρόεδρο της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν απορρίπτει τις αξιώσεις κυριαρχίας της Κίνας και λέει ότι μόνο οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

Η Κίνα ποτέ δεν απαρνήθηκε ποτέ τη χρήση βίας για να θέσει υπό τον έλεγχό της την Ταϊβάν, η οποία προετοιμάζεται για τις προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές τον Ιανουαρίο. Σε μια ομιλία βίντεο προς υποστηρικτές στα ελεγχόμενα από την Ταϊβάν νησιά Matsu, τα οποία βρίσκονται δίπλα στην κινεζική ακτή, ο αντιπρόεδρος της Ταϊβάν Γουίλιαμ Λάι είπε ότι θα έκανε ότι καλύτερο μπορούσε για να "σταθεροποιήσει το ειρηνικό status quo στα στενά της Ταϊβάν" εάν κερδίσει την προεδρία. , είπε το προεκλογικό του γραφείο.

Υ.Γ Οι Δημοκρατικοί Τυφώνειοι Γάιδαροι  έχουν ήδη ξεπουλήσει την Ταϊβάν και τις χώρες του Ειρηνικού στην Κίνα...όπως έκαναν και με την Αμερική.

Υ.Γ1 Έχει σημειωθεί μια πολύ σοβαρή εξέλιξη: η Κίνα έχει κάνει παραγγελία στο Ιράν για 15.000 στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «Shaheed 136», με διαφορετικούς τύπους κινητήρων για διαφορετικά μέτωπα πολέμου. Ποιά είναι τα κράτη με τα οποία η Κίνα αναμένει πόλεμο;; 

Σύμφωνα με έναν Διοικητή του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν (IRGC) που αποδέχτηκε την εντολή, η Κίνα προετοιμάζεται για πόλεμο στην Ταϊβάν, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Το Ιράν έχει δημιουργήσει μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για τον εαυτό του πουλώντας αυτά τα drones, τα οποία φαίνεται να είναι απίστευτα αποτελεσματικά για τη Ρωσία εντός της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή.

Με βάση το πόσα πουλά ήδη στη Ρωσία, το Ιράν πρέπει να έχει ήδη δεκάδες χιλιάδες. που θα έπρεπε να δώσει παύση στον τρελό, αλλά μεγαλόστομο γείτονά τους, το Ισραήλ.Ιστορικά, αυτό είναι ενδιαφέρον επειδή οι αρχαίοι Πέρσες ήταν γνωστοί για το ότι έριχναν τρελές ποσότητες βελών στον ουρανό εναντίον των εχθρών τους για να τους συντρίψουν εντελώς.

4 σχόλια:

Dojo Westend είπε...

Είχαμε μια Ιρανή στο Πανεπιστήμιο, Ελένη την έλεγαν. Είχε μόλις έξι μήνες στην Ελλάδα και μιλούσε τα Ελληνικά σαν μητρική της γλώσσα χωρίς ίχνος ξενικής προφοράς. Ένας καθηγητής κατάπληκτος κι αυτός τη ρώτησε; Τις πράξεις όμως Ελένη της κάνεις στη μυαλό σου στη γλώσσα σου; Όχι στα Ελληνικά τις κάνω του απάντησε. Απίστευτος Λαός και τώρα πλέον πατάνε πάνω του Ρώσοι και Κινέζοι. Καλή τύχη στους υπόλοιπους στην περιοχή και ευρύτερα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Dojo Περσίδα και την έλεγαν Ελένη;; Συνήθως τα γυναικεία ονόματα στην Περσία είναι η Aliya, η Amani ,η Ζάγκρα ή Ζάχρα, η Salima κ.λ.π Το Ελένη δεν είναι Περσικό. Σε τι σχολή στο πανεπιστήμιο;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Dojo λίγοι γνωρίζουν ότι το παλαιό όνομα της Περσίας ήταν " Khorassan ". Ίσως θα έπρεπε να ρωτούσες την φίλη σου την Ιρανή να σου πει αν γνωρίζει τι σημαίνει το όνομα.

Η λέξη " Khorassan " προέρχεται από την ελληνική " Χώρα των Ασσάν ". Για τους Ινδούς η λέξη Ασσούρα είναι συνώνυμο της κατατστροφής. Στην ίδια ομάδα λέξεων ανήκει και η λέξη Φερσέφασσα , δηλαδή η Σελήνη των Ελευσινίων Μυστηρίων. Ο Παυσανίας τους ονομάζει Εφυραίους και βασιλιάς τους ήταν ο Αιήτης...τον οποίον πολέμησαν οι Έλληνες κατά την διάρκεια της Αργοναυτικής Εκστρατείας. Βλέπεις λοιπόν ότι τίποτε δεν είναι τυχαίο.

Για τους φανατικούς ισλαμιστές το Χορασάν έχει συμβολική βαρύτητα, καθώς από εκεί θα έρθουν οι στρατιές με τα μαύρα λάβαρα για να επιβάλουν την αληθινή πίστη. Από την ισλαμική γραμματεία που κάνει αναφορές στα μαύρα λάβαρα του Χορασάν, πήραν η Αλ Κάιντα, το «Ισλαμικό κράτος» και άλλες εξτρεμιστικές σουνιτικές οργανώσεις την έμπνευση για να καθιερώσουν τη μαύρη σημαία.
Μια ζωή την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ έφερναν από όπου περνούσαν τα "τέκνα του Άσσαν/Άσσων".

KOTSOS είπε...

Ηλεκτρολόγοι Μηχνανικοί πολυλτεχνείο. Την ρώτησα για το Ελληνικό όνομα και μου είπε ότι της το έδωσαν οι δικοί της και δεν είναι η μόνη. Υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν Αρχαία Ελληνικά ονόματα μου είπε η Ελενίτσα. Δηλαδή λές ότι η παράδοση του Ισλαμικού φομενταλισμού προέρχεται από τους Σιίτες και μεταπήδησε στους Σουνίτες? Πάντως ο φανατσιμός κρύβει και μερικά πλεονεκτήματα. Πρώτον πίστη υπάρχει μόνο οπου υπάρχει φανατισμός ( είναι η ένωση των αντιθέτων, γιν γιανγκ όπως θέλεις πέστω ). Κατά δεύτερο λόγο ο φανατισμός ειναι μια πηγή ενέγειας το ζητούμενο είναι να μπορείς να το στρέψεις κατά βούληση. Παλιοί καλοί παίχτες σε αυτό οι απανταχού Αγγλοσάξωνες.