ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Ελλάδα έχει 5 εναλλακτικές

 Ι spoke to @PrimeministerGR Mitsotakis to congratulate him on his recent electoral victory in Greece. I look forward to continuing our close partnership with Greece, a crucial @NATO Ally and close friend.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σε αυτά οι  Τζώνηδες είναι μανούλες. Όταν όμως τους ζητάς να αποδεσμεύσουν JASSM-ER, AARGM-ER, JSM. Αναρωτιέμαι πόσο Αιγαίο θα μας ζητήσουν να απεμπολέσουμε για να μας δώσουν 50 κομμάτια απ' τον καθένα.

Η Ελλάδα έχει 5 εναλλακτικές :

1.  Δεν αγοράζει F-35, απ' την στιγμή που δεν καλύπτονται οι όροι μας (έκδοση Blk 4 και όχι TR-3, όπλα κρούσης, Mission Data Files που θα είναι ενεργά κατά την ελληνοτουρκική σύγκρουση)

2. Αναβάθμιση όλων των υπολοίπων F-16 σε Blk 70. Στην ίδια σύμβαση θα πρέπει  να περιλαμβάνονται όπλα κρούσης όπως JASSM-ER, JSM, AARGM-ER κατά εκατοντάδες. Εάν όχι, τότε πάμε στο επόμενο βήμα.

3.  Προμήθεια 48 Rafale F4/F5 με επιπλέον Meteor, Mica NG, Scalp Eg, FC/ASW, AASM, Rampage & Spice όπως στα ινδικά.

4. Συμμετοχή στον FC/ASW και ποσοστά παραγωγής σε meteor, mica ng.

5.  Αναβάθμιση Erieye και αγορά νέων ραντάρ και σύστημα Α/Α μεγάλου βεληνεκούς SAMP-T για συνεργατικές εμπλοκές με τις FDI.

Βέβαια για όλα αυτά χρειάζονται γκατς, τα οποία οι πολιτικοί δεν έχουν. Αλλά η "υπερδύναμη" θα εξεφτελιστεί κι άλλο. Κάθε της πίεση θα οδηγήσει της σπάνιες γαίες της Τουρκίας ένα βήμα πιο κοντά στα χέρια της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: