ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Η e-λιθιαδα του 41 της εκατό ανά τούς αιώνες

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η e-λιθιαδα του 41 της εκατό ανά  τούς  αιώνες 

Όλοι, (λέω τώρα), θα τον έχετε ακουστά εκείνον τον Τρωικό Πόλεμο, που αφηγείται η Ιλιάδα, η original. Τα τότε γεγονότα που συντάραξαν τον κόσμο (κάτι λίγες σκόρπιες πόλεις εδώ και τα περίχωρα τους μέχρι την Κριμαία, μην φανταστείς περισσότερο...), διαδραματίζονται στον δέκατο χρόνο του πολέμου και εκτυλίσσονται μόνο μέσα σε περίπου 51 ημέρες. Σιγά μην καθόταν να γράψει τότε ο παππούλης μας ο Όμηρος καμία ηλιθιότητα 6347 επεισοδίων τύπου Λάμψη συν Survivor, για να έχουν κάτι να κάνουν τα βράδια οι με τα ακατοίκητα ρετιρέ. Τότε ακόμα το δουλεύαμε εντατικά το τσερβέλο για να κάνει τρικέφαλους βλέπεις. Τους άλλους μπορεί να τους χτίσει ο πάσα εις ηλίθιος, δεν μετράγανε.
 
Η όλη υπόθεση του έργου εξελίσσεται γύρω από του Αχιλλέα μέσα σε 51 ημέρες και τρεις νύχτες. Δεν ονομάζεται Ἀχιλληίς αλλά Ἰλιάς, από την πόλη Ἴλιον (Τροία), όπου διαδραματίζονται τα γεγονότα. Ευτυχώς χωρίς τσιρίδες από τους "πολεμικούς ανταποκριτές " του CNN, γιατί κανείς δεν θα ήξερε τότε που θα κατέληγε η σύρραξη "για την ωραία Ελένη ". Άγνωστοι αι βουλαί του σκηνοθέτη και του control room, άγιο είχαμε τότε που αφέθηκε η αφήγηση να κυλήσει με ποιητικό λόγο κατά το δοκούν του ποιητή. 
 
Αρχή του ποιήματος είναι η μῆνις, η οργή τον Αχιλλέα, μετά από διαφωνία με τον Αγαμέμνονα, ενός τύπου που είχε εκλεχτεί με τις ψήφους του 41% των πόλεων. Για τη διανομή των λαφύρων από τις μάχες ο καυγάς που οδηγεί στην αποχώρηση του Αχιλλέα από τις πολεμικές επιχειρήσεις.
 
H αρχή όλο αυτό, αν το καλοσκεφτείς, και της δικής μας e-λιθιότητας αυτή η πολιτική κόντρα. Ουδέποτε την ξεπεράσαμε, αφού επαναλήφθηκε ίδια και απαράλλαχτη κάθε φορά που έφταναν τα κόμματα εξουσίας να πρέπει να μοιράσουν σαν λάφυρα ότι υπήρχε στον κοινό μας κουμπαρά. Χρέη και δάνεια από τον Σημίτη και μετά (και τα πανωτόκια από κάθε ομόλογο στο 60:40 ανάμεσα στο εκάστοτε κυβερνητικό κόμμα και την αντιπολίτευση που είχε για backup του το όλο σύστημά που μας κυβερνάει). Τότε με εντολές 12 Ολύμπιων θεών, τώρα 10 οικογενειών Παναθηναϊκών και Ολυμπιακών και 4 τραπεζών. Ζωάρα το έλεγες. 
 
Στην Ιλιάδα περιλαμβάνονται τα γεγονότα που ακολουθούν την αποχώρηση του Αχιλλέα και οι επιτυχίες των Τρώων, η είσοδος του Πατρόκλου στον πόλεμο με τον οπλισμό του Αχιλλέα, ο ύπουλος θάνατος του Πάτροκλου, η επιστροφή του Αχιλλέα στη μάχη για εκδίκηση, ο θάνατος του Έκτορα και η βεβήλωση του από τον Αχιλλέα. Με ηρωικό τέλος, την παράδοση του νεκρού Έκτορα στους Τρώες.
 
Άγρια πράγματα, ωραία όμως ειπωμένα για να κρυφτεί ποιητικά το ποιος θα ελέγχει τα τότε logistics της εποχής και το εμπόριο μετάλλων και σιτηρών από την Ουκρανία μέχρι την Αίγυπτο. Τα ΝΑΤΟ και τα BRICS δεν μπορούσε να τα συλλάβει τότε ο νους του ανθρώπου αφού ο νεοφιλελευθερισμος δεν είχε ανακαλυφθεί ακόμα, και τα πάντα φτιάχνονταν από χαλκό ή σίδηρο (το λίθιο θα έπρεπε να περιμένει 6-7χιλιαδες χρόνια για να γίνει διάσημο δια των ΑΠΕ, και τρέχα τώρα βρες το). Τις αγορές τις ρύθμιζε η αόρατος χείρα του Ερμή, τώρα ο Γεραπετρίτης για την ΤΕΡΝΑ και κάτι funds. Το λες και ξεπεσμό. 
 
Τα επεισόδια που έχουν προηγηθεί στα δέκα χρόνια του πολέμου, καθώς και η προϊστορία του πολέμου, περιγράφονται στα Κύπρια έπη. Εκεί να δεις e-λιθιοτητα που έπεσε! 
 
Μέχρι και την Ιφιγένεια, τον Τσίπρα της τότε εποχής, κόρη του Αγαμέμνονα, πήγαν να σφάξουν για να στηθεί το σκηνικό για να γίνει η συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ Ελλάδας-Σκυθίας σύμφωνα με το πως το θέλανε τά συμφέροντα της τότε εποχής. Την Κύπρο ξέχνα την, πέφτει μακριά. Δεν προοδέψαμε και πολύ από τότε.
 
Τα γεγονότα μετά το θάνατο του Έκτορα μέχρι και την άλωση της Τροίας περιέχονται στα επόμενα έργα του τρωικού κύκλου, Αἰθιοπίς, Μικρὰ Ἰλιάς, και Ἰλίου Πέρσις. Γι αυτά δεν έχει γίνει πολλής λόγος, έμειναν τα sequel απούλητα στο ράφι. Μετά την πτώση του τείχους της Τροίας, που δεν έπεφτε το άτιμο λες και δούλευε πάνω του ο νόμος του Κουλόμπ, η προσοχή μας στράφηκε στον εφευρέτη της πτώσης των τειχών, στον Οδυσσέα και τα κερατώματα που έριξε στην συζυγάτα του, την Πηνελόπη, στην δεκάχρονη επιστροφή του προς την Ιθάκη. Ούτε μνημόνιο να ήταν τέτοιο σουλάτσο ανάμεσα στις Σκύλες και τις Χάρυβδες, το ΔΝΤ και το ESM της τότε εποχής αδελφάκι μου. Και έκτοτε μας έμεινε το κουσούρι να θέλουμε να κάνουμε μάτι στα οικογενειακά των αλλονώνε μέσω των πρωιναδικων του ΑΝΤ1 και τα Ciao. Μυαλό δεν βάλαμε ποτέ!
 
Έτσι, κάθε φορά που κάνουμε την κουτουράδα να δώσουμε πλειοψηφία στους εκάστοτε Αγαμέμνονες υπηρεσίας για να ρίξει κάποια τείχη δια του brutal force, του δικαιολογάμε τα πάντα. 41 τακατο πήρε, λες, άρα δικαιούται δια να ομιλεί, οι άλλοι τουμπεκί. Και συνεχίζουν και μοιράζουν τα λάφυρα κατά το δοκούν του ηγεμόνος, και εσύ πάρε δύο pass και βολέψου.
 
Έτσι πάντα θα ξεχνάμε ότι την νίκη την έδωσε μόνο εκείνος που λειτούργησε με την Λογική της Λύσης και τα έριξε τα τείχη τα άτιμα. Ο Οδυσσέας behind the scenes. 
 
Αλλά γι αυτόν θα πουμε μια άλλη ιστορία, που θα υποθεί σαν συγκαλυμμένο χρονογράφημα μετά τις εκλογές. Στην Οδύσσεια μας προς τα επόμενα μνημόνια, που κανείς δεν ξέρει πότε θα ξανακαταλήξουν στην Ιθάκη και που θα φτάνει τότε η ΑΟΖ.
 
Τώρα μιλάς εσύ. Με το πόσα κιλά e-λιθιάδας, θα το δούμε οσωνούπω.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όπως σας είπα πέρασε από τα μέρη μας ο Νομπελίστας Ειρήνης και Εγκληματίας Πολέμου Ομπάμα, και έτσι πέρα από το κέρατο του Οδυσσέα, έχω να θυμηθώ και την "Αέναη Οδύσσεια" που ξεκίνησε με την Χίτλερυ όταν κυνήγησε τον Καντάφι.
Και κάτι ακόμα.....Το 41% είναι επί των ψηφισάντων,το οποίο το λες και παράξενο, αφού με 40% αποχή, θα έπρεπε στην Ελλάδα να ψηφίζουν 15.000.000.Εχει γίνει δουλίτσα με τις ελληνοποιήσεις, αλλά και πάλι τα νούμερα διαψεύδουν μαθηματικές πράξεις αιώνων
Ξενοδόχωφ

Ανώνυμος είπε...

Ιφιγένεια δεν είναι ο Τσίπρας. Ο Ηλιάκης είναι. Που υπερασπιζόταν την συνεκμετάλλευση χορεύοντας με τους λυκο-σύμμαχους (και πιθανούς συνάδελφους στις τουρκικές αερογραμμές).

Ανώνυμος είπε...

άσχετο το σχόλιο, αλλά επίκαιρο.
Τι φάση με Ρωσσία και Βάγκνερ;;
Εβλεπα το πρωί στρατό και στο Κράσνονταρ, όπως Αμερική, η διαφωνία είναι πρόφαση για να βγούν ήσυχα στους δρόμους τα τανκ για κάτι άλλο;
Αποφάσισε ο Μπιντές να πληρώσει τα μισά απ''οτι στον Ζελένσκι για να κερδίσει τον πόλεμο τώρα που έφυγαν τα όπλα για κεί που έπρεπε;
¨Οντως είναι ρήξη ενδοχώρια και προσπαθούν να ξεσκαρτάρουν κάποιους κυβερνητικούς;Είναι πρόφαση για να ξεθαρρέψουν οι δυτικοί πριν την τελική παγίδα;
Ξενοδόχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Τι φάση με Ρωσσία και Βάγκνερ;;"

Θα κάνω ανάρτηση κ.Ξενοδόχε...μισό να αφήσω τις μπατανόβουρτσες και τα βαψίματα για σήμερα. Τι να κάνω είπα να βάψω μέσα έξω όλο το σπίτι.

Το θέμα δεν είναι όπως το παρουσιάζουν τα ΜΜΕ.