ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Αυτό έπρεπε ήδη να υπηρετεί στην Ελλάδα. Κοινοί πύραυλοι με τις FDI.

 Another version of Aster exists: Aster 30-SAMP/T, dedicated to ground-based air defence. As an efficient and modern #antiaircraft system, it ensures complete theatre protection. pic.twitter.com/vmDBRFC70s

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αυτό έπρεπε ήδη να υπηρετεί στην Ελλάδα. Κοινοί πύραυλοι με τις FDI.

Μέχρι ώρας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί τον παίζουμε. Η λύση θα ήταν... Επίγειες συστοιχίες scalp naval διασκορπισμένες όπου θέλουμε και εθνική προσπάθεια να κατασκευάσουμε βαλλιστικούς. Όλες οι ναυπηγήσεις φρεγατών/ κορβετών στην Γαλλία με αντάλλαγμα δυνατότητα  εγχώριας κατασκευής sea fire για δική μας χρήση και σοβαρή εμπλοκή στο ecm καθώς και σε κάποιους πυραύλους. 

Επίσης, κωδικούς για τα rafale ώστε να μπορούμε σε να πιστοποιήσουμε εγχώρια κατασκευασμένη ρουκέτα - αντίγραφο των rampage που και αυτοί πρέπει να μπουν στα rafale (Ινδία). Πάντως εγώ σε πλοία μόνο AA θα έβαζα και κανένα SSM εκτοξευόμενο από VLS (βλέπε perseus). Ο scalp naval με 1000km και απ' την Βόρειο Ήπειρο να τον ρίξεις θα φτάσει παράλια για πλάκα. Ούτε σε υποβρύχια. Δεν χρειάζεται να αποκαλύπτεται η θέση τους. Τα υποβρύχια μέχρι sub ssm για πλοία και πυραυλάκια εναντίων ελικοπτέρων. Μια πόρτα είμαστε με την Τουρκία, δεν θα ρίξουμε και στο Ιράν.

Αλλά.... θα έπρεπε να υπήρχε ένας πραγματικός αμυντικός σχεδιασμός και μακροχρόνιος προγραμματισμός ο οποίος θα απορρέε από ένα μακροχρόνιο εθνικό δόγμα. Οι ποσότητες θα έδιναν το οικονομικό μέγεθος για ένα σημαντικό βήμα προς μια εθνική αμυντική βιομηχανία.  Αλλά είπαμε έχουμε πυροσβεστικές λύσεις και επιπόλαια μπαλώματα, με σαλαμοποιημένες αγορές...

2 σχόλια:

KOTSOS είπε...

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει καταδείξει πολλά lessons learned τα οποία σε ένα επίπεδο ακόμα και ο πιο άσχετος τα αντιλαμβάνεται. Οι Ουκρανοί έχουμε δει να ζητούν απεγνωσμένα πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αλλά παρόλο ότι τους έχουν δοθεί γη και ύδωρ δεν κατέστει δυνατόν ακόμα να γίνει προμήθειά τους. Οι εξοπλισμοί δεν αγοράζονται με βάση τις ανάγκες αλλά με βάση τις μίζες και υπό την ομπρέλα και τον περιορισμό που σου έχει τεθεί από τους μεγάλους παίχτες. Ένας άλλος τομέας που έχουμε μείνει εξαιρετικά πίσω είναι τα uavs τα οποία έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου και η Τουρκία ειναι παραγωγός χώρα. Αλλά εκεί που είμαστε τραγικά πίσω είναι στο φρόνημα. Επειδή έχω παιδιά σε ηλικία 20 ετών και γνωρίζω όλο τον περίγυρό τους σας πληροφορώ ότι σε περίπτωση σύρραξης δεν θα έχουμε έμψυχο δυναμικό. Η ΛΟΑΤΚΙ κουλτούρα, ο καταναλωτισμός το internet και η διεθνικιστική σούπα έχουν περάσει στα νιάτα. Δυστυχώς επτωχεύσαμεν από φρόνιμα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , μετά τις αναφορές για το αξιόμαχο των Patriot που έχεις αναφέρει και αναλύσεις , είναι έγκλημα ότι βασιζόμαστε μόνο στο Patriot τα τελευταία 15 χρόνια αν είναι τόσο παρωχημένα όσο έχω καταλάβει . Με δεδομένο την τεράστια αύξηση στόχων του σύγχρονου πεδίου μάχης είμαστε ανέτοιμοι για οτιδήποτε εκτοξεύσουν οι γείτονες άνω των 40 τεμαχίων ανά περιοχή . Οι βαλλιστικοί πύραυλοι άνω τις 200αδας είναι σοβαρή αποτροπή για τους απέναντι . Το θέμα είναι ότι δεν ηγείται κάποιος σαν εσένα και τους αντίστοιχους αναλυτές αλλά τα αυτιστικά των μιζών που θέλουν άμεσα λεφτά να τα βγάλουν έξω , όχι να επενδύσουν . Το θέμα είναι πάλι ότι δεν εξουδετερώνονται οι προδότες να περπατήσουν συμπαραγωγές και ετήσιες αγορές 15ετίας για σοβαρά ανταλλάγματα που λες . Όνειρο κάθε νησί και εν δυνάμει εκτόξευση διαφόρων δώρων στους Τούρκους .
Κατά τα άλλα 100 επενδυτές πάλι στα Κύθηρα και όχι μόνο ανενόχλητοι ετοιμάζονται για τις διακοπές τους .
Γειτονάκι πληροφορικής που δουλεύει διάφορα έφτιαξε αλγόριθμο να του μετράει τις ελιές από δορυφορικές φωτογραφίες κτλ , τόσα drone Ισραηλινά κ Αμερικάνικα έχουμε χρυσοπληρώσει , δύσκολο είναι με έναν αλγόριθμο και με δορυφορικές φωτογραφίες και των drone όποιο ιστιοπλοϊκό αδήλωτο σουλατσάρει στο Αιγαίο μόλις μετρηθούν πάνω από πχ 20 άτομα πάνω του από drone και αναλόγως της προηγούμενης πορείας του να αναχαιτίζεται ? Αλλά προϋποθέτει θέληση . Να μην πω σαν χαιρέκακος για τις δυνατότητες υποβρυχίων drone εμβολισμού μιας χρήσης ! Από βλήματα έχουμε άφθονα που κυκλοφορούν . Και θα είναι ατυχήματα και καλά .

kakos04