ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

Τα έχουμε προβλέψει αλλά ....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τα έχουμε προβλέψει αλλά ....
 
Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις τιμών σε πληθώρα προϊόντων, το υψηλό κόστος των μεταφορικών, οι αυξήσεις στα πακέτα, ακόμα και στα all inclusive που παραδοσιακά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και οι αυξημένες τιμές των διαμερισμάτων και κατοικιών airbnb, έχουν καταφέρει πλήγματα στις κρατήσεις, αλλά και μεγάλο αριθμό ακυρώσεων, ακόμα και σε προορισμούς υψηλών εισοδημάτων.
 
Επίσης οι κακές υπηρεσίες από κακοπληρωμένους υπαλλήλου στον τουριστικό κλάδο, αλλά και η μεταφορά τεράστιου μέρους του τουριστικού κλάδου σε χέρια διαφόρων φαντς μέσω των κατασχέσεων, τα οποία ιδέα δεν έχουν από το αντικείμενο, αναθέτοντας σε τυχοδιώκτες μάνατζερ να το διαχειριστούν και να το τρέξουν με όσο μικρό κατά το δυνατόν budget, είναι και αυτά μια συνεχιζόμενη δυσφήμηση και αυτοκαταστροφή.
 
Οι χώρες που αυτή την περίοδο δείχνουν να επωφελούνται από αυτή την κατάσταση είναι πρωτίστως φυσικά η Τουρκία , με την συνεχόμενη και μεγάλη στοχευμένη υποτίμηση του νομίσματός της, να την καθιστά πολύ φθηνότερη της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής αγοράς, σε ποσοστό άνω του 30% που πολλές φορές ξεπερνά και ο 60% σε αρχή και τέλος της καλοκαιρινής σεζόν .
 
Αλλά και η Αλβανία, που συγκεντρώνει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις ακτές της, τις οποίες οργανώνει πλέον πολύ καλύτερα, προσδοκώντας πολύ μεγαλύτερα οφέλη τα επόμενα χρόνια.Συνεχίστε να πιστεύετε οι περισσότεροι ότι μέσα σε τρείς μήνες θα πρέπει να βγάλετε τα ΄έξοδα και τα κέρδη όλου του έτους και θα δείτε πόσο καλά θα πάει.
 
Υ.Γ Δεν γίνεται μια οικογένεια να πρέπει να δώσει 481 ευρώ για δίκλινη καμπίνα με αυτοκίνητο εισιτήρια για Ηράκλειο και αυτά τον Μάιο.!!! Τον Ιούλιο - Αύγουστο πόσο θα τα φτάσουν;; Όταν για να πάει κάποιος Λειψούς από Χανιά πρέπει να δώσει  800 ευρώ στα εισιτήρια 😂😂χωρίς καμπίνα 😂Νέα Υόρκη πήγαιναν με αυτά τα λεφτά.
 
Κάποια στιγμή θέλοντας και μη θα ρίξουν τις τιμές αλλά θα είναι αργά. Αυτό θα έπρεπε να το είχαν κάνει από Ιανουάριο όχι μόλις είδαν τα σκούρα και μετά and the winner is Turkey η οποία Τουρκία έχει και την Turkish Airlines η οποία συνεργάζεται και κάνει πακέτα προσφορών στις αερομεταφορές.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , και εδώ οι ακυρώσεις πάνε σύννεφο , έχω και γείτονες που δουλεύουνε σε AVIS-Sixth πολλές ακυρώσεις αυτοκινήτων που δεν θα γίνουν διακοπές που περίμεναν , το ίδιο μου λέει και ένας διαχειριστής ακριβών airbnb βιλών . Συν το ότι οι τιμές για τους ντόπιους είναι απαγορευτικές ήδη κλαίνε αλλά τζάμπα . Αν δεν πέσουν τα μεταφορικά των καρτέλ σε αέρα-θάλασσα (έπεται το έξτρα χαράτσι στον ΒΟΑΚ 10 ευρώ να πας και 10 να γυρίσεις) , κάτι υδροπλάνα που συζητούσαν αιώνια να είναι χωρίς φόρους και γρήγορες μετακινήσεις για island hoping και την ληστεία Περιστέρη και φίλων δεν γίνεται τίποτα παρά μόνο αλλαγή ιδιοκτητών . Και το Ηράκλειο είναι νεκρό παρά την δυναμική παλιότερα . Τα ίδιο και Ιθάκη που μας λέει η κουμπάρα μας στο ξενοδοχείο που έχουν οι γονείς της , η χρονιά θα είναι κακή . Ξενοδόχε η κουμπάρα μας κανονίζει (για φέτος δεν ξέρω) Σεπτέμβρη-Οκτώβρη συλλόγους φιλόμουσων και ζωγράφων από Αγγλία κάθε χρονιά κυρίως συνταξιούχων και δουλεύει φουλ πάντα και πολλοί της αφήνουν και ένα έργο δώρο φεύγοντας , όλο το ξενοδοχείο έχει πίνακες , σαν ιδέα στο μεταφέρω .
Εδώ οι άχρηστοι του δήμου δεν μπορούν να κανονίσουν 2 μουσικούς του δρόμου 2 φορές την εβδομάδα να τονώνουν το κέντρο ή ένα schoolwave με έπαθλα , μόνο μάσα και κατήφεια .Πόσο δύσκολος είναι ένας διαγωνισμός πχ με βελάκια για τζέρτζελο . Στα Χανιά έχουν κλείσει φέτος 250 κρουαζιερόπλοια , οι άχρηστοι εδώ τα μισά και αν τα καταφέρουν στο Ηράκλειο . Μόλις επισημοποιηθεί ο Γκριμάλντι ξαφνικά θα αλλάξει ...
Ευτυχώς έχουμε την θάλασσα κοντά να κάνουμε κάνα μπάνιο φέτος . Η Τουρκία με τους απεσταλμένους-εντεταλμένους στους διεθνείς οργανισμούς προβλέπει και κερδίζει , εμάς πάνε για επιδοτούμενες διακοπές παντού μόνο.

kakos04

Ανώνυμος είπε...

είπαμε, αντιπρόεδρος της TUI, του μεγαλύτερου ατζέντη τουρισμού , Τούρκος.
Εννοείται ότι θα σπρώξει την πλέμπα στα ώλινκλούζιβ ιδιόκτητα ξενοδοχεία της στα παράλια της Μ.Ασίας, και τους πορτοφολάδες στα αντίστοιχα ρησόρτ.
Σ'ότι αφορά την Ελλάδα, οι λογαριασμοί ηλεκτρικού έχουν τριπλασιαστεί ήδη από πέρυσι σε σχέση με το 2021, τα κρεμμύδια στη νήσο κάνουν 3 € το κιλό.
τέλος οι καμαριέρες μέσω γραφείου ξεκινούν από 1300€ καθαρά (1500 κάτι δηλ/μήνα μισθός και φόρος + 600€ ΙΚΑ,+ 1500 στο τέλος της σαιζόν από επιδόματα αδείας κτλ.Η φετεινή -ήδη η 2η μιας και η 1η δήλωσε παραίτηση σε 4 ώρες- είναι χωρισμένη με 3 ανήλικα παιδιά, θα σας πω τον Σεπτέμβρη πόσο πήγαν άδειες ,επιδόματα,κτλ,προς το παρόν κοιτάω στο ημπέη πόσο πουλάνε τα νεφρά)
Μετά τον λοκντάουν του 2020 τα εποχικά άνοιξαν μέσα Ιουλίου, οπότε οι προκομένοι υπάλληλοι, αντί να κατέβουν σαιζόν για 2 μήνες, και να μαζέψουν 3-5000€ (μαζί με το ταμείο ανεργίας για 3 μήνες), προτίμησαν δουλειές ετήσιες έστω και με 600€/μήνα.Από πέρυσι, οι πιό άξιοι που ξαναγύρισαν πήγαν στις παλιές δουλειές τους, ή τα παρατάνε στο 10ήμερο , ψάχνοντας καλύτερη εργασία (δεν φταίνε αυτοί μόνο, είμαστε και μεις τ' "αφεντικά" απαράδεκτοι ώρες και φορές).Μετά, αν βγούν να φάνε , με κάτω από 15€ παίρνεις ένα πιάτο φαγητό, ούτε σαλάτα, ούτε αναψυκτικό, ούτε καν εμφιαλωμένο νερό.
1 τυλιχτό + 1 πατάτες τσένταρ/μπέικον 10€ οίκαδε, 2 φρέντο τεκαγουέ 5€ (το λες και καλή τιμή)
Μάστιγα οι διευθυντές ξενοδοχείων που είναι από οικονομικές και όχι τουριστικές σχολές.
Και κατάντια, τα προ'ι'όντα να είναι Τουρκίας(κρεμμύδια,φουντούκια,καρύδια),Αιγύπτου (πατάτες)και Ολλανδογαλλίας (κρέατα).Για το τελευταίο όμως, φταίει ο κουφός "εθνάρχης"(σκατάστοντάφοτου) και η σύμβαση εισδοχής στην ΕΟΚ, που προϋπέθετε την μείωση του αγροτικού τομέα από 20% σε 9%, για να πουλάνε οι Ολλανδοί τομάτες θερμοκηπίου, και κανιβαλόκοτεςμε μεταλλαγμένα κρεατάλευρα αναμεμειγμένα με τις κουτσουλιές τους, ή κοτοφιλέτα που τους κάνουν τέτοια επεξεργασία που το 60% είναι νερό με έκχυση.
Σε άλλα νέα, στο Βασίλεο της Τα'υ'λάνδης επετράπη η πώληση ψυχαγωγικής καννάβεως, όλη η χώρα ένα Αμστερνταμ, λέω να κάνω ένα ζαχαροπλαστείο με γαλακτομπούρεκο, καντα'ί'φι παγωτό κα'ι'μάκι, κρέμ καραμελέ, χάμπεργκερ,κλάμπ σάντου'ι'τς και φραππέ για τους πιό "χαλασμένους",και να περάσω τα γεράματά μου πλαίσιομένος από μαστουρωμένες τα'υ'λανδές φοιτήτριες, αντί για νεόπλουτους και κάγκουρες νεοέλληνες.
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ