ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Γ. Γεραπετρίτης: Στα έξι μίλια η κόκκινη γραμμή

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ :  Η συμμορία Μητσοτάκη δεν έχει κόκκινες γραμμές ! Ροζ καλτσοδέτες έχει ,που τις κατεβάζει αργά και σταθερά !ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι ο Μητσοτάκης , και θα θυμάστε που σας έγραφα ΕΔΩ και ΕΔΩ, ότι ..." Όπως έχω ξαναγράψει εδώ....όποιος θα κυβερνά το 2021-2022 θα γραφτεί στις ΜΑΥΡΕΣ σελίδες της ιστορίας." ....για τον Μητσοτάκη το έλεγα.! Επίσης σας γράφαμε ΕΔΩ....ότι  ο διαμελισμός του Αιγαίου αποτελούσε ένα τμήμα ενός μεγαλύτερου σχεδίου που αφορούσε όλη την χερσόνησο του Αίμου και την Μέση Ανατολή, και όπου είχε ήδη προταθεί από τις Η.Π.Α. στην άλλοτε ΕΣΣΔ, από την δυσάρεστη επίσκεψη του τότε Πρόεδρου των Η.Π.Α. και του Χ. Κίσινγκερ στην Μόσχα, τον Μάιο του 1972.

Οι «κόκκινες γραμμές» για την Ελλάδα «έχουν να κάνουν με τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς σχετικά με το ποιες είναι οι «κόκκινες γραμμές», ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «έχουμε αποδείξει την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα. Η κόκκινη γραμμή είναι η εθνική κυριαρχία, και όταν λέμε εθνική κυριαρχία εννοούμε αυτονοήτως τα εθνικά χωρικά ύδατα τα οποία σήμερα είναι προσδιορισμένα στα έξι ναυτικά μίλια».

«Οι εύκολοι λεονταρισμοί για την επέκταση μονομερώς στα 12 μίλια που αποτελεί ένα δικαίωμα της ελληνικής Πολιτείας και το οποίο θα ασκήσει σε χρόνο τον οποίο η ίδια θα επιλέξει, δεν είναι ένα θέμα το οποίο μπορεί να τεθεί εν θερμώ. Είναι υποχρέωσή μας να αναδείξουμε την υποκρισία της Τουρκίας και να την απομονώσουμε διπλωματικά» συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως είπε, η διπλωματία δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας αλλά ένας αγώνας δρόμου που θέλει στρατηγική. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε ένα περιθώριο προς τη Τουρκία έως το τέλος Δεκεμβρίου να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, ώστε να προσέλθει στις συζητήσεις και από την άλλη πλευρά έχουμε μια αναβάθμιση της επιχειρησιακής θέσης της Ελλάδος. Απεδείχθη στο Ανατολικό Αιγαίο, απεδείχθη στη Μεσόγειο», υπογράμμισε.

Υπογράμμισε δε πως «το ζήτημα των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, βρίσκεται πάντοτε δυνητικά στο τραπέζι. Αφήνουμε ένα παράθυρο στη διαμεσολάβηση, εμείς είμαστε πάντοτε με την γνήσια συζήτηση και με το διεθνές δίκαιο, απειλές και εκβιασμούς δεν πρόκειται να ανεχθούμε».

Στ. Πέτσας: Θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται στο επιχειρησιακό πεδίο

Το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας θα θέσει την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα και θα ζητήσει την ενεργοποίηση των κυρώσεων, όπως είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε, «κάνουμε κάθε ενέργεια για να καταδείξουμε την τούρκικη παραβατικότητα… Και στο επιχειρησιακό πεδίο θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται».

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...


Λοιπόν θα ανατρέξω στην βιβλιοθήκη.
Θα πάρω μερικά από τα παλιά στιγμιότυπα θα τα φέρω μπροστά.
Σχηματίζοντας μια εικόνα σε περίληψη, αλλά με βάθος σκεπτικού,τι είναι ακριβώς αυτό που ζούμε?Τι είναι αυτό που θα έρθει και γιατί.

Οι εκάστοτε συμπεριφορές των αρχόντων εξουσίας σε βάρος των Ελλήνων είναι σταθερές και αναλλοίωτες στον χρόνο.Θα πρέπει λοιπόν να εστιάσουμε πάντα κατά την γνώμη μου σε δύο πυλώνες πρώτος είναι ο τρόπος σκέψης μας,δεύτερος ο τρόπος αντιμετώπισης των γεγονότων με το αναδιαμορφωμένο ΠΛΕΟΝ σκεπτικό.

Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε με τα Link δίνοντας μια οπτική πολύ διαφορετική από τα αναμασημένα όμως η βάρδια μου σε λίγο αρχίζει.
Ελπίζω αύριο να βρω χρόνο να συμπληρώσω αυτή την θεματική ενότητα.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/03/blog-post_28.html
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/02/h.html
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/07/blog-post_24.html


ΑΡΡΙΩΝ είπε...


ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΞΕΦΤΙΛΟΚΡΑΤΙΑ

(Αφιερωμένο στην μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ απωλεσθείσης δι' άλλην μίαν φοράν εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας.)

Το εγκληματικά αντεθνικό ψευδελληνικόν κοινοβουλευτικόν καθεστώς, το επίδοξο Ελλαδιστάν, δίδει μαζοχιστικό ρεσιτάλ εθνικής αυτοκαταργήσεως και ανυπαρξίας επικαλούμενο διαρκώς Ευρώπη και Γερμανία λες και δεν υπάρχει χώρος εθνικής αναφοράς, αλλεργικώς πάσχον ακόμα και εις το όνομα ¨έθνος¨ και ¨Ελλάς.¨ (Πουθενά αλλού στον κόσμο τέτοιος εθνοϋπονομευτικός πόλεμος εκ μέρους εθνικής κυβερνήσεως.) Εάν δεν είναι αυτός σκόπιμος και ύπουλος, σατανικός εκ των ένδον υβριδικός πόλεμος κατά του ελληνικού εθνικού φρονήματος τότε τί είναι; Πουθενά και ποτέ αλλού στον κόσμο. Ούτε επί ναζιστικής στρατιωτικής κατοχής τοιούτο κατοχικό καθεστώς όπως το νυν της οικονομικής γερμανικής κατοχής ψευδελληνικό.


Των πρακτόρων η σχολή
και των γερμανοτσολιάδων
η γιουσουφομηχανή
βγάζει μόνο Βέγγους, διαβήματα
Στόκους και Κουλί.

Απ' της Στάζι εβγαλμένη
τα κομμουνομαγαζιά
και σαν πρώτα λαδωμένη
χαίρε ώ χαίρε δημοκρατική,
γενιτσαρική πουστιά και λαμογιά!

ΝΙΚΟΣ 56 είπε...

Λύκαστρε καλησπέρα.
Τα λες όλα με το άρθρο σου... θέλω όμως να πω δυο λόγια για τον Άθλιο ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΤΗ που βγήκε στην τηλεόραση να μας πει τι ;;; ότι τα χωρικά μας ύδατα είναι 6 Ν.Μ ;;; Από αυτόν περιμέναμε να το μάθουμε;;; αυτό σήμερα το γνωρίζουν και τα παιδιά του Γυμνασίου. Θα πώ όμως την δήλωση για το θέμα αυτό των δυο έγκριτων καθηγητών Γιάννη Μάζη και Κ. Γρίβα οι οποίοι είπαν: Επειδή το Δίκαιο της θάλασσας (1982) μιλάει για χωρικά ύδατα 12 Ν.Μ και διευκρινίζουν ότι αυτό δεν είναι Δικαίωμα απλά της Ελλάδας αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ (η επέκταση), ανεξάρτητα που δεν το έχουμε κάνει. Και επειδή ανακοίνωσε η Κυβέρνηση ότι θα κάνει επέκταση στα 12 Ν.Μ, απλά θα ξεκινήσει από το Ιόνιο. Από αυτές τις δυο παραμέτρους η απόσταση από τα 6 Ν.Μ έως τα 12 Ν.Μ θεωρείται - νομικά - ΔΥΝΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ. Ως εκ τούτου ακόμα και στα 6,5 Ν.Μ ή και στα 9,5 Ν.Μ να πάει το ερευνητικό, θεωρείται ότι παραβιάζει την Εθνική Κυριαρχία μας. Τέλος θέλω να πώ με θλίψη, ότι τέτοιες δηλώσεις δημιουργούν ΗΤΟΠΑΘΕΙΑ όχι μόνο στον Ελληνικό Λαό αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Δεν είναι μόνο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ αλλά και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...


@ Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2020 - 1:07 μ.μ.

Εξαιρετικό το σχόλιο σου.
Η οπτική μάλιστα που μας έδωσες μέσω παλιών αναρτήσεων είναι όντως αντικείμενο
προβληματισμού .Μπράβο στον Λ.που ακόμη από τότε έδινε τέτοια άρθρα,μπράβο και σε
σένα που αν έτρεξες,και θυμήθηκες τόσο σοβαρά κείμενα.

Περιμένω να το κουβεντιάσουμε εκτενέστερα.
Μου άρεσες.

Κάποτε ο Φίλιππος της Μακεδονίας ,όταν ο Αριστοτέλης ήταν στην Μίεζα και είχε τον Αλέξανδρο για μαθητή τον επισκέφθηκε για να μάθει για την πρόοδο του.

Ρωτάει τον Αριστοτέλη
Φ:τους μαθαίνεις μαθηματικά?
Α:Οχι απαντάει
Επανέρχεται μερικές φορές με αντίστοιχες ερωτήσεις όπως τους μαθαίνεις μουσική?τους μαθαίνεις ιστορία?
Πάντα η απάντηση ήταν αρνητική.
Εκνευρισμένος ο Φίλιππος ρωτάει ΤΙ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.
Η απάντηση
ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!!!!!!!!

Σε τι χρησιμεύσει η γνώση και οι δάσκαλοι, όταν δεν έχεις αναπτύξει την ικανότητα της ορθής σκέψης ή δεν έχεις την θέληση να βάλεις τα πράγματα στην σωστή σειρά .



Μάριος -.-





Ανώνυμος είπε...


«Γιατί τα λέω αυτά;;; Διότι αυτό που θα γίνει στην πατρίδα μας από τους "φίλους" και "συμμάχους" μας αμερικανούς....θα είναι ακριβώς ότι και στην Ουκρανία..»
Στο ίδιο έργο θεατές…….. επί χιλιάδων ετών .
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/07/blog-post_7.html
---------------------

«....και μπορεί να μιλάει όχι με τους οφθαλμούς της λογικής, αλλά με τους οφθαλμούς της καρδιάς.....η έστω ακόμα καλύτερα της ψυχής.!!»
Άμεσα να θυμηθούμε τίνος απόγονοι είμαστε …το dna πρέπει να μιλήσει.
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/07/a.html
-----------------------

«ενός ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ που περιλαμβάνει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιοχή της Χερσονήσου του Αίμου, δηλαδή του Παρνησσού που επεκτείνεται μέχρι τον Καύκασο.!
Στους δύο αεί "περιστρεφόμενους πόλους" του πλανήτη ....που "τυχαίως" στην Ελληνική Μυθολογία , δημιουργήθηκε η ΕΛΛΟΓΗ ΖΩΗ.
Το "παιχνίδι" που παίζεται είναι πολύ μεγαλύτερο απο όσο μπορεί να πιστεύουμε ...ξεπερνάει τα όρια του Ηλιακού μας Συστήματος.»
Γνωρίστε το σχέδιο …κατανοήστε το.
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/07/blog-post_78.html
--------------------------

«εδώ στην Ελλάδα αυτός ο πόλεμος θα είναι αγριότατος… μιας και η Ελλάδα δεν είναι μόνο η κεντρική πύλη εισόδου για την Ευρώπη, δηλαδή την κοιτίδα της λευκής φυλής… αλλά ταυτόχρονα είναι και η μοναδική πίσω πόρτα ασφαλείας του Ισραήλ! «
Δείτε το βάθος και την έκταση του εγχειρήματος αυτού ,είναι απίστευτό ?
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/09/blog-post_52.html
--------------------------

«.δεν έχει σημασία ποιος ξεκινάει και γιατί κάτι, αλλά ποιος και πως θα το τελειώσει.!!»
Θα κρατήσω την φράση αυτή ως τον κυριότερο στόχο που πρέπει να έχουμε …πρέπει να τελειώσουμε όλο τον σχεδιασμό κατά των Ελλήνων ,και κατ’ επέκταση
Κατά των ανθρώπων. Άλλωστε αυτό γινόταν πάντα από τους ΕΛ-ΛΗΝ !!!!!!!
http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/02/blog-post_57.html
----------------------

Μερικές ψηφίδες για να κατανοήσουμε την εικόνα καλύτερα.
Καλή ανάγνωση .

υ.γ Ευχαριστώ πολύ Μάριε.