ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

«Μονάδα Βάγκνερ»: Ποιοι είναι οι Ρώσοι μισθοφόροι που προστατεύουν τον Μαδούρο

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Τα έθνη που θέλουν να έχουν μέλλον, φροντίζουν να κάνουν τα πάντα για αυτό. Παράδειγμα τόσο η Ρωσία, αλλά και οι Η.Π.Α.Έχουν φτιάξει και δημιουργήσει ομάδες μισθοφόρων, που αντικαθιστούν τους εθνικούς στρατούς. Διότι οι εθνικοί στρατοί θα διαδραματίζουν ολοένα και λιγότερο ρόλο εκ μέρους του κράτους… και αυτόν τον κρατικό ρόλο θα αναλάβουν ιδιωτικοί στρατοί (βλ. Η.Π.Α. βλ. Ρωσία στην Κριμαία κ.λ.π.)...αλλά και για άλλων λόγο....διότι ένας μισθορφορικός στρατός μπορεί να προβεί σε κάθε πράξη, δίχως αυτές οι πράξεις να έχουν κανένα νομικό αντίκτυπο στην χώρα για την οποία μάχονται. Για αυτό φώναζα και έλεγα εδώ ......" ΦΤΙΑΞΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΡΑ.!! "
Ένας ιδιωτικός Στρατός....είναι ΑΝΩΝΥΜΟΣ δεν σχετίζεται νομικά με το Ελληνικό Κράτος....και μπορεί να κινηθεί γρηγορότερα , καλύτερα και αποτελεσματικότερα.!! Δίχως τα κωλύματα του σημερινού Ε.Σ.  Τώρα ίσως κάποιος να μου πει ότι από το Σύνταγμα απαγορεύεται η ίδρυση άλλου στρατού πλην του Ελληνικού Στρατού. Σοβαρά;; Δηλαδή οι Ρώσσοι και οι Αμερικάνοι πατριώτες που έχουν ιδρύσει ιδιωτικές πατριωτικές ομάδες...και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη και μυστική έγκριση τόσο από τον Πούτιν όσο και από τον Τράμπ, είναι πιο έξυπνοι από εμάς;;;
Ζητούνται ανώνυμοι Έλληνες ευπατρίδες για να γίνουν χορηγοί αυτού του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού, που θα μάχεται για τα ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ, μια και τον Ε.Σ τον έχουν καταντήσει υπηρετικό προσωπικό των λαθροεισβολέων.! 
Μέλη της περίφημης ομάδας μισθοφόρων «Βάγκνερ» λέγεται πως είναι οι περίπου 100 κομάντος που έφθασαν στη Βενεζουέλα με μεταγωγικά αεροσκάφη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μετέδωσαν αναλυτές που ειδικεύονται σε θέματα στρατηγικής. Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς ιδιωτικούς στρατούς παγκοσμίως. Τις τάξεις του απαρτίζουν πρώην στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίοι είτε δρουν παράλληλα με τον επίσημο στρατό στις ανά τον κόσμο πολεμικές εμπλοκές του, είτε αναλαμβάνουν αυτόνομες αποστολές που πρέπει να μείνουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Πρόκειται για σκληροτράχηλους πολεμιστές, εκπαιδευμένους στις πιο ακραίες συνθήκες. Εκτελούν στο έπακρο πάσης φύσεως αποστολές. Ανταρτοπόλεμο, καταδρομικές και αμφίβιες επιχειρήσεις, πτώσεις με αλεξίπτωτο κ.α.
Η αποτελεσματικότητά τους στις αποστολές που έφεραν εις πέρας στη Συρία και στην Ουκρανία εκτόξευσαν στα ύψη τη δημοτικότητά τους.

Η μονάδα και η βάση της

Αρχικά η ομάδα αποκαλούνταν «Σλαβικό Σώμα» και είχε ηγέτη τον απόστρατο αντισυνταγμαtάρχη Ντμίτρι Ούτκιν ο οποίος, ως το 2013, ήταν διοικητής της 700ης Αυτόνομης Μονάδας Ειδικών επιχειρήσεων της 2ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Στην περιοχή του Κρασνοντάρ, στην στρατιωτική βάση της 10ης Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Κατασκοπίας βρίσκεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βάση εκπαίδευσης της μονάδας, η οποία πλέον επεκτείνεται και στο τομέα της ασφάλειας, υπογράφοντας συμβόλαια με πολυεθνικές εταιρείες ή ακόμα και με κυβερνήσεις.
Εκεί βρίσκονται τα «Γραφεία Στρατολογίας» και «Ασφαλείας», το πεδίο βολής και ο στίβος μάχης, καθώς και πολλά άλλα κτίρια, την χρήση των οποίων η δημοσιογραφική έρευνα, δεν μπόρεσε να διακριβώσει. Οι επικεφαλής εκπαιδευτές έχουν τα προσωνύμια «Ρους» και «Ασιάτης». Ο πρώτος στο παρελθόν χρημάτισε Ειδικός Εντεταλμένος ανακριτής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και ο δεύτερος ήταν χωροφύλακας στην Κριμαία μέχρι το 2014.
Στον θυρεό της μονάδας «Βάγκνερ» αναγράφεται η φράση «Για την Σημαία και τον Σταυρό».

Στα πεδία των μαχών

Η πρώτη επιχείρησή της ήταν ο αφοπλισμός των ουκρανικών μονάδων στην Κριμαία το 2014. Στη συνέχεια συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ντονμπάς. Τον Οκτώβριο του 2015 η μονάδα αυτή μεταφέρθηκε στη Συρία όπου είχε και τα πρώτα της θύματα κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της ρωσικής αεροπορικής βάσης.
Οι μισθοφόροι της ομάδας Βάγκνερ συμμετείχαν στην απελευθέρωση της Παλμύρας το 2016 από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες του ISIS, ενώ τα θύματα που είχε για το διάστημα από το φθινόπωρο του 2015 μέχρι την άνοιξη του 2016 ήταν 32 νεκροί και περίπου 80 βαριά τραυματισμένοι οι οποίοι διακομίστηκαν σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Ρωσίας και παρέμειναν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν τόσο στην εκπαίδευση όσο και στις επιχειρήσεις στη Συρία το διάστημα 2015-2016, η εκπαίδευση που γινόταν στο Μόλκινο ήταν δίμηνης διάρκειας και οι εκπαιδευόμενοι είχαν στη διάθεσή του πολεμοφόδια σε απεριόριστο αριθμό, συμπεριλαμβανομένων και των πανάκριβων αντιαρματικών βλημάτων.
Στην Συρία είχαν στην διάθεσή του τεθωρακισμένα Τ-72, συστήματα ΒΜ-21 «Grand», πυροβόλα 112 χιλιοστών D-30. Το οργανόγραμμα την άνοιξη του 2016 περιλάμβανε 2349 στρατιωτικούς, χωρισμένους σε τέσσερις λόχους ανιχνευτών, ομάδες διοίκησης, μία ίλη τεθωρακισμένων, μια μεικτή ομάδα πυροβολικού, μονάδες διοικητικής υποστήριξης και μονάδες καταδρομών.
Μέχρι και το τέλος του 2016 οι μισθοί καταβάλλονταν κανονικά. Το ίδιο και τα παράσημα με τα μετάλλια. Στο τέλος της άνοιξης, η επιχείρηση σταμάτησε.
Στα τέλη του 2016, η μονάδα άρχισε ξανά τις στρατολογίες και τις ανακλήσεις από την «εφεδρεία» μόνο που αυτή τη φορά, η αποστολή ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών της Συρίας.
Η δεύτερη αποστολή ξεκίνησε στις αρχές του 2017 και συγκεκριμένα τον Ιούνιο. Βασικός στόχος της αποστολής αυτής ήταν η φύλαξη των πετρελαιοπηγών στην ευρύτερη περιοχή της Παλμύρας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεκροί κυμαίνονται από 40 έως 60, ενώ οι τραυματίες φέρονται να είναι διπλάσιοι. Σχετικά δημοσιεύματα υπήρξαν στη ρωσική εφημερίδα RBK αλλά και σε εκθέσεις της Conflict Intelligence Team.
Ωστόσο, ανάμεσα στις δύο επιχειρήσεις, στην Συρία παρέμεναν μονάδες διοικητικής υποστήριξης, καθώς επίσης και μονάδες στρατιωτικών συμβούλων οι οποίοι συμμετείχαν σε τοπικού χαρακτήρα μάχες, όπως η ορεινή Λατάκια και οι πετρελαιοπηγές στις περιοχές του Σαέρ και στο Χαλέπι.

Αόρατοι πολεμιστές

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, οι ρωσικές απώλειες στη Συρία το 2017 ήταν δέκα στρατιωτικοί. Ωστόσο, το Reuters επιμένει πως τους πρώτους επτά μήνες του 2017 οι ρωσικές απώλειες πλησιάζουν τις 40. Η δημοσιογραφική ομάδα που ερεύνησε την υπόθεση επιβεβαίωσε τις απώλειες αυτές μιλώντας με συγγενείς, φίλους και τοπικούς αξιωματούχους από τις γενέτειρες των θυμάτων και επιμένει πως ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά τους πραγματικούς αριθμούς, στο βαθμό που έχει πληροφορίες για ταφές θυμάτων σε ανώνυμους τάφους και μέσα σε γενική, επιβεβλημένη σιωπή.

Πηγή 

18 σχόλια:

ΑΡΡΙΩΝ είπε...

ΝΕΟ ΕΔΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ
( ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ; )


¨ Ζητούνται ανώνυμοι Έλληνες ευπατρίδες για να γίνουν χορηγοί αυτού του ιδιωτικού μισθοφορικού στρατού, που θα μάχεται για τα ΕΘΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΑ των ΕΛΛΗΝΩΝ, μια και τον Ε.Σ τον έχουν καταντήσει υπηρετικό προσωπικό των λαθροεισβολέων.!¨
(Λύκαστρος.)


Εν ολίγοις ζητείται νέος Ζέρβας και ΕΔΕΣ υπερασπιστής καθαρών εθνικών θέσεων
και σκοπών. Προς τούτο, Λύκαστρε ευγενές, απαιτείται πρωτίστως εθνικόφρον
πολιτικόν καθεστώς και εθνοπατριωτικός λόγος άτινα έπαυσαν ώδε υπάρχειν
από της γραικυλικής μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν,
μεταπολιτεύσεως σχεδιασθείσης και πραγματοποιηθείσης υπό των ευρωγερμανών
τη αγαστή συνεργασία των γόνων της γερμανοκατοχικής γερμανοδοσιλογικής εντοπίου ολιγαρχίας, (προς τούτο διασωθείσης και διαφυγούσης την εκτέλεσιν ένεκα των ξένων προστατών αυτών), αλλά και των των μασωνικών εν Ελλάδι στοών.
Στοών αίτινες επαγίδευσαν και εξέθεσαν και το προηγούμενον στρατιωτικόν
δικτατορικόν καθεστώς και μετ’ αυτού κατεσυκοφάντησαν την γνησίαν εθνικήν
ιδεολογίαν και συνείδησιν (μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια) ενοχοποιήσαντες και αντικαταστήσαντες αυτάς, εκπαιδευτικώς και πολιτικώς, δια της
κομμουνοδιεθνιστικής ανθελληνικής ιδεολογίας.

Μέγας καταλύτης ολετήρ και εθνοκατεδαφιστής (σκοτεινός αστράτευτος κατοχικός γερμανοδοσίλογος) υπήρξεν προς τούτο ο έκφυλος εθνοκυπροδοτάρχης
Καραμανλής Α΄ εις ον ομνύει έως σήμερον όλον το κατηραμένον μασωνοπολιτικόν
σύστημα του συνταγματικού κώ… (συγνώμην) τόξου…
Και ιδού τα σημερινά τραγικά αποτελέσματα!

Όθεν γράφε, Λύκαστρε, μετά πατριωτικού οίστρου και εθνεγερτικού εμπρηστικού
Καναρίου λόγου. Γράφε προς και δια Έλληνας ζώντας και νεκρούς, μετά λόγου
πηγάζοντος εκ των αιθερικών πνευματικών στρωμάτων της ελληνικής σκέψεως.
Εκεί όπου συνωθούνται και αι ψυχαί των Ελλήνων ηρώων αγωνιούσαι και
απεργαζόμεναι το μέγα εκδικητικόν έργον των Ερινύων και το σαρωτικόν κύμα
της επερχομένης Νεμέσεως.

Οι σύγχρονοι Έλληνες κατήντησαν ηθικώς ανοχύρωτοι και δειλοί διότι
επανεπαύθησαν εμπιστευόμενοι ανενεργούς θεούς και ιδέας αρρωστημένων
σκλάβων, θεοκαπήλων και ανθρωποκαπήλων,
θεοί οίτινες κατ’ ουδέν πιστεύουσι και ενδιαφέρονται δια τον ελεύθερον
θεοείκελον άνθρωπον αλλά θέλουσι αυτόν άβουλον, εξηρτημένον και αφοσιωμένον,
εξίσου αρρωστημένον, ζωώδη αυτών πελάτην και εν ζωή αλλά και μετά θάνατον. .

Και αι ψυχαί των πλείστων δυστυχώς οικονομικώς ισχυρών σήμερον Ελλήνων
π.χ. εφοπλιστών, εξαιρέσει των συνειδητώς εκπεφυλισμένων και αφελληνισμένων,
τοιαύτην ταπεινήν παιδείαν και ψυχήν και ανάλογον εθνικόν πεφοβισμένον
εθνικόν φρόνημα έχουσι.


ΑΡΡΙΩΝ είπε...




(2) ΝΕΟ ΕΔΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ
( ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ; )



Οι καθαροί γαρ Έλληνες εισίν εθνολαϊκοί ευεργέται.
Οι ακάθαρτοι ανέκαθεν θησαυρισταί δυνάσται, τον θησαυριστήν θεόν
του εχθρού και την θησαυριστικήν θρησκείαν –κόμμα αυτού στηρίζοντες.
Ακόμα και οι σλάβοι χριστιανοί έχουσι σλάβους πρωτοβάθμιους εθνικούς αγίους,
ημείς εν Ελλάδι εβραιοδοξούμεν ορθοδόξως – τρομάρα μας – και εξοργιστικώς
(η κατάρα του πολυεθνικού, όπως και σήμερον επιχειρείται καταστήναι η Ελλάς, Βυζαντίου )
λατρεύοντες υπνωτισμένοι ως Ελληνας μετημφισμένους Εβραίους
ή και εβραιοψύχους ημιέλληνας (όπως λέμε ημίαιμα.) προτάσσοντες
την θρησκευτικήν πίστιν ήτις όμως συμβιβάζεται μετά της δουλείας
όπως επί Τουρκοκρατίας έναντι της ηρωικής εθνικής ήτις.
ασυμβίβαστος προς πάσαν μορφήν δουλείας, τον αληθινόν θεόν του ανθρώπου,
αυτόν τον της ελευθερίας θεόν και μόνον, αναγνωρίζει και ευγενώς υπηρετεί.

Τι εθνικοπαπελευθερωτικόν άρα ή επαναστατικόν φρόνημα δύναται
εμπνεύσαι η εικών ενός π.χ. συμπαθούς μεν κατά μίαν έννοιαν, αλλά
επί σταυρού ελεεινώς και ταπεινωτικώς τιμωρηθέντος και κρεμαμένου
ήρωος-υιού θεού ;
Τι άλλο (κατά το ¨δεν το λέει η αίγα το λέει το κέρατό της¨)
ει μη το ¨άντε πηγαίνετε τώρα κι εσείς κατ’ εικόνα και ομοίωσιν να κρεμαστήτε
ίνα γίνητε ούτω θεοί; (στην κοιλίαν του σεληνιακού κήτους, φυσικά…) ¨

Καταπιείται ημάς συντόμως το Ισλάμ,
τοιούτων εθνικοθρησκευτικών προτύπων εχόντων και λατρευόντων,
προτύπων καταθλιπτικών και αξίων οίκτου μάλλον ή θαυμασμού!.

Μακρηγόρησα όμως, αγαπητέ μου . Ούτως εγώ. Χειμαρρώδης πλειοδοτικός.
Αλλού εκκινώ και αλλού φθάνω. Φύσιν μεταβαλείν ου ράδιον…
Ει και ελπίζων μη εις μάτην….

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : ΝΕΟ ΕΔΕΣ ΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ

OXI OXI OXI και πάλι ΟΧΙ.!! Δεν είχα στο μυαλό μου κανέναν ΕΔΕΣ όταν γράφω ... " ΦΤΙΑΞΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΩΡΑ.!! ".
Δεν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος , τόσο ο ΕΔΕΣ όσο και τα άτομα που τον ξεκίνησαν ήταν λίγοι, μικροί στο πνεύμα ,δεν είχαν σωστή καθοδήγηση, έπαιρναν εντολές από τους Άγγλους μέσω της σύνδεσης που είχαν με τον Προμηθέα Β' (ενός δικτύου κατασκοπείας που είχαν οργανώσει οι Βρετανοί). Δεν θα δημιουργήσουμε ξανά έναν νέο εμφύλιο για να χαίρονται ούτε οι οπισθογεμείς, ούτε κανένας άλλος κουνιστός και λυγιστός , είτε οι γαμψομύτηδες.!! Μην ξεχνάς ότι η ένοπλη οργάνωση* του ΕΔΕΣ όταν μεγάλωσε λίγο συνδέθηκε με τον υπαρχηγό της Βρετανικής αποστολής στην Ελλάδα Chris Woodhouse.!! MEΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Όποιος θα δώσεις τα χρήματα, ΔΕΝ θα έχει κανέναν λόγο μετά για την δημιουργία αυτού του ιδιωτικού στρατού, ΔΙΌΤΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΔΕΣ. Το μόνο που χρειάζεται είναι 400 άτομα που είναι υπερ-αρκετά για την πρώτη φάση σχεδιασμού, δεν θα παίρνουν από κανέναν άλλον εντολές παρά μόνο από τον αρχηγό τους. Όλοι αυτοί δεν θα είναι άγνωστοι μεταξύ τους, διότι έτσι δεν θα μπορεί να παρεισφρήσει κανένα άγνωστο πρακτόρι ανάμεσα τους.

Δεν θέλω οργάνωση, σαν τον ΕΔΕΣ ούτε καμία ομαδούλα που να ελέγχεται από τους Δυτικούς.!! Τα λάθη του παρελθόντος είναι υπέρ αρκετά για να μας διδάξουν τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε ξανά.
Θέλω έναν μικρό στρατό με 400 ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, και πότε, χωρίς να σκέφτονται αν αυτό που θα κάνουν θα αρέσει η όχι στους Άγγλους, στους Αμερικανούς, η στους Ισραηλινούς.! Έναν μικρό στρατό που θα λειτουργεί αποκλειστικά και ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Και για κανένα άλλο λαμόγιο.

Άριστοι Έλληνες που θα έχουν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά ΑΡΜΟΝΙΑ και ΣΥΜΠΝΟΙΑ με τους συντρόφους τους, για να σου δώσω να καταλάβεις θα σου το παραλληλίσω με ένα όργανο που αποτελείται από πολλές χορδές* και παίζει και παράγει ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ στην μάχη , αυτή η εξωτερική αρμονία των άριστων αυτών μαχητών , θα κάνει αυτόν τον ιδιωτικό στρατό, να χτυπά σαν ΕΝΑΣ άνθρωπος με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΘΕΛΗΣΗ.

Όπως η χορδή μιας κιθάρας πάλλεται με μοναδικό τρόπο, βγάζοντας μια μόνο νότα της μουσικής κλίμακας, έτσι και ο πολεμιστής πρέπει να αποβάλλει από το Πνεύμα του όσα πλεονάζουν και όσα θέλουν να του φυτέψουν εκεί οι διάφοροι εγκάθετοι, ώστε να πάλλεται και αυτός στον τόνο που θα του υπαγορεύει ο προσωπικός του Δαίμονας, αλλά και ο αρχηγός του. Η επίτευξη αυτού του ιδανικού μετράει περισσότερο από το θάρρος στο πεδίο της μάχης, και θεωρείται η υπέρτατη προσωποποίηση της ΑΡΕΤΗΣ , της ανδρείας ενός άνδρα και ενός πολεμιστή.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

* Κάθε χορδή και ένας πολεμιστής.....έτσι το "μουσικό όργανο" πάιζει και δίνει την απόλυτη μουσική Αρμονία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...



Καλημέρα ,
Αρρίων γλωσσοπαρακευαστή τι έμπνευση ....

Λύκαστρε βλέπω άρχισες την εκπαίδευση....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ : Λύκαστρε βλέπω άρχισες την εκπαίδευση....

Καλημέρα αγαπητή Μακεδόνισα. Από 6 ετών ξεκίνησε η δική μου εκπαίδευση και δεν σταμάτησε μέχρι σήμερα.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Η επί του παρόντος θέματος διαφωνία ημών (δια το ευθυμήσαι τε και ρεαλιστάς είναι μας), ευδαίμον Λύκαστρε, ενθυμίζει παλαιάν τινα παραβολήν παρά της αειμνήστου μητρός μου – ναι, αυτής της το αμίμητον εκείνο ¨γκιαούρ γαμήσι¨ χαρακτηρισάσης περιστατικόν βιασμού ακουσίου, ταπεινωτικού και ασυγχωρήτου, όμοιον του οποίου υφίσταται η σημερινή Ελλάς υπό των, εσωτερικώς και εξωτερικώς, οικονομικοπολιτικών βιαστών της...
¨Πτωχός τις ποιμήν βόσκων ποτέ το ολιγομελές αυτού αιγοποίμνιον, του μειρακίου υιού αυτού παρόντος, είδε, ου πολύ μακράν ειδυλλιακώς βόσκουσαν και μίαν επιβλητικήν φορβάδα. Θαυμάσας δε και επαινετικώς σχολιάσας περί αυτής είπεν ο υιός: ¨θα την καβαλικέψω, πατέρα.¨ ¨Ου μη, θα την κοψομεσιάσης, παιδί μου! ¨ αντελόγησεν πάραυτα τετρομαγμένος ο πατήρ. ¨Ωρε, θα την καβαλικέψω, σού λέω.¨ ¨ θα την κοψομεσιάσης, παιδί μ’! ¨
Και πολλάκις του διαλόγου τούτου πατρός και υιού τότε διαμειφθέντος, και εσπέρας γενομένης, πολύδακρυς και μεστός παραπόνου το μειράκιον εξομολογείτο, επιστρέψαν και πίπτον εις τας στοργικάς αγκάλας της πτωχής μητρός του, την τραυματικήν διαφωνίαν ήν έσχεν προ ολίγου μετά του πατρός του.
Η δε μήτηρ ακούσασα προσεκτικώς και την κεφαλήν αυτής εν απογνώσει σείσασα αντεφώνει: ¨Ωιμέ, παιδάκι μ’! Ξέρεις τον μύθο εκείνο π’ λέει; ¨Ακόμα την γέννα δεν είδατε, Γιάννη τον εβγάλατε;¨

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : Η επί του παρόντος θέματος διαφωνία ημών (δια το ευθυμήσαι τε και ρεαλιστάς είναι μας), ευδαίμον Λύκαστρε,

Αγαπητέ και φίλτατε Αρρίων, δεν νομίζω ότι διαφωνούμε, απλά έχω κάτι πιο "βαρύ" και όχι τόσο "λάιτ" σαν τον ΕΔΕΣ στο μυαλό μου. Βέβαια είναι γνωστό μόνο σε λίγους , σε αυτούς που με γνωρίζουν από κοντά πόσο δύσκολο και "βρώμικο" μυαλό έχω.!!
Το δημοκρατικό κράτος των προδοτών πολιτικών και στρατιωτικών ξεπουλημένων δεν καταδικάζει μόνον την Αθήνα , η μόνο την Μακεδονία, η μόνο την Θράκη, αλλά όλη την Ελλάδα.


Την στιγμή αυτή ολόκληρη η εθνική περιουσία και η πατρίδα μας κομμάτι-κομμάτι έχει ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ- ΔΙΑΛΥΘΕΙ , διότι σκοπός των ευφυώς δρώντων εχθρών μας (αυτών που καίνε μέχρι και τα δάση μας...)είναι η πλήρης ηθική και υλική εξουθένωση της Ελλάδος! Καθήκον μας η ΕΞΟΝΤΩΣΗ των εχθρών και, πρωτίστως, των δεκανικιών τους, ψυχανωμάλων αποδομητών της Ελληνικής Κοινωνίας οι οποίοι οργιάζουν ενθαρρυμένοι από την δημοκρατική παραλυσία! Αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ έκανε κανένας ΕΔΕΣ. Δεν νομίζω να διαφωνείς στα παραπάνω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : ¨θα την καβαλικέψω, πατέρα.¨ ¨Ου μη, θα την κοψομεσιάσης, παιδί μου! ¨ αντελόγησεν πάραυτα τετρομαγμένος ο πατήρ. ¨Ωρε, θα την καβαλικέψω, σού λέω.¨ ¨ θα την κοψομεσιάσης, παιδί μ’! ¨

Α εδώ φίλτατε Αρρίων σου την...έσκασα. Διότι και άλογο έχω και δεν την έχω κοψομεσιάση την Μελισσάνθη μου.! χο χο χο
Δες την τι όμορφη που είναι.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2018/03/blog-post_48.html

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Χα, χα, μα, αγαπητέ μου, μη φοβού την λέξιν, το διαφωνείν εστί δείγμα πνευματικής υγείας, η διαφωνία ουκ έστι διάστασις μήτε απόστασις αλλά απλά διαφορετική προς διαλεκτικήν σύνθεσιν άποψις.
Άλλη μεν γαρ η εποχή τότε, άλλη η τώρα, κοινή πλην αμφοτέρων η πατριωτική έμπνευσις. Διο και ωμίλησα περί νέου ΕΔΕΣ όπως ο Τραϊανού ομιλεί περί ΕΑΜ Β.΄
Δια το καλόν γαρ της φιλτάτης πατρίδος ου μετά Βρετανών μόνον αλλά και του ιδίου του χριστιανικού διαβόλου εγώ προσωπικώς συνήπτον αν στρατηγικήν συνεργασίαν. Η Φιλική μέντοι εταιρεία του απελευθερωτικού αγώνος 1821 μετά των μασωνικών στοών συνειργάσθη δια την εξάπλωσιν αυτής (προς το δουλικόν δόγμα του ορθοδόξου πλην εκτουρκισθέντος Πατριαρχείου Κων/πόλεως του καταδικάσαντος Ρήγα, Κοραή, φυσικά ούτε λόγος.) Το αυτό και οι Δραγούμης Π.Δέλτα κ.λ.π. της εποποιϊας του 1912-13. Το ίδιο και ο Χίτλερ προσεταιρίσθη μια μερίδα Εβραίων (διεσπασμένοι γαρ εισίν και αυτοί, ότι το διχονοείν ουκ εστί ελληνική αποκλειστικότης) δια το επιτυχείν τον σκοπόν του. Όπερ επιχειρεί και σήμερον ο εθνοκεντρικός Τραμπ ούτινος την εδραίωσιν ευχόμεθα ίνα παύση και η εν Ελλάδι από της μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν η, εθνοκτονικώς-ελληνοκτονικώς, επιβληθείσα και χρηματοδοτηθείσα ευρωγερμανική κοινοβουλευτική κατοχή.

Το ανησυχητικόν κατ' εμέ της εθνικής ημών υποθέσεως εστί ουχί το ότι μασωνοκρατούμεθα αλλά το
διατί οι μασόνοι, οίτινες ως καθαρώς εβραιόψυχοι και εις το κέρδος, τον μοναδικόν θεόν αυτών επενδύοντες,
εις την διάλυσιν επενδύουσι της Ελλάδος και ουχί εις την άνδρωσιν αυτής ως εποίουν μέχρι της μικρασιατικής καταστροφής.
Μήπως διαβλέπουσι εις κράτος και λαόν ημών βυζαντινήν αβελτερίαν και διαφθοράν αθεράπευτον, ολιγαρχίαν προδοτικήν και ανθελληνικήν, λαόν ηλίθιον και καιροσκόπον, κρίνοντες ως εκ τούτων απίθανον και ασύμφορον όπως ο χρηματιστηριακός παίκτης το επενδύειν εις την άνοδον χώρας τοιαύτης; (Διο και προέκρναν ανθ' ημών επενδυτικώς την Τουρκίαν;)

Μοναχός τις χριστιανικού μεσαιωνικού τινος τάγματος ενεφανίσθη ημέραν τινα ανήσυχος εις τον πνευματικόν του.
Τι το ανησυχητικόν σοί συμβαίνει, τέκνον μου, ερώτησεν εκείνος. Σε νίκησε ο πειρασμός του επικαταράτου δαίμονος και ημάρτηκας;
Ο δε απήντα: Το ανησυχητικόν εις εμέ, πάτερ, εστί ουχί το πειράζεσθαι ούτε το ηττάσθαι υπό του δαίμονος αλλά το ότι από καιρού αρκετού ούτος πέπαυτε με πειράζειν. Άραγε τοσούτον γέγονα ηθικώς αξιοκαταφρόνητος και ανύπαρκτος, ο άνθρωπος, ώστε ούτε και ο εκπαιδευτής μου καν πειρασμός ασχολείται πλέον κατ' εμού;

Υ.Γ.
Μακεδόνισα, συ, και η Αθηνά, εστέ αι δέσποιναι των συλλογισμών μου.
Ολυμπίαν ενέργειαν, γαλήνην και ευψυχίαν μοι χαρίζουσι οι ενθουσιώδεις σχολιασμοί και εύστοχοι παρατηρήσεις σου.
Ευχαριστώ.






ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΑΡΡΙΩΝ : Δια το καλόν γαρ της φιλτάτης πατρίδος ου μετά Βρετανών μόνον αλλά και του ιδίου του χριστιανικού διαβόλου εγώ προσωπικώς συνήπτον αν στρατηγικήν συνεργασίαν.....διατί οι μασόνοι, οίτινες ως καθαρώς εβραιόψυχοι και εις το κέρδος, τον μοναδικόν θεόν αυτών επενδύοντες,

Ο Κερατούκλης είναι πολύ πιο έμπιστος στις συναλλαγές του, από την Αυτοκρατορία της Ροδέλας.!! Όχι ότι δεν θα προσπαθήσει να σε εξαπατήσει και αυτός , αλλά οι οπισθογεμείς ειλικρινά δεν έχουν τον θεό τους.
Οι περισσότεροι μασόνοι ΔΕΝ γνωρίζουν ποιος είναι ο θεός τους. Για τους χαμηλόβαθμους δε δεν το συζητώ θα σου πούνε αν τους ρωτήσεις ότι είναι ο Μάτς-Μούτς και τις λοιπές χαζομάρες. Λίγοι γνωρίζουν ποιος είναι ο πραγματικός "θεός" τους και ποιο το πραγματικό του όνομα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΑ είπε...

Μας ταξιδεύεις Αρρίων ,με μια γλώσσα που ξεχάσαμε ,μας δείχνεις το μέσα μας,
άλλοτε με χιούμορ ,άλλοτε με την δέουσα σοβαρότητα.



https://www.youtube.com/watch?v=5q9H2cd36RU

Θα βάλω πληθυντικό εδώ είστε και στη δική μας σκέψη.

Ας ταξιδέψουμε λοιπόν.

ΑΘΗΝΑ είπε...

Για τον αγαπημενο Αρριωνα τον ΛΥΡΙΚΟ της συντροφιας....

https://youtu.be/WQavasL-I5U

ΑΘΗΝΑ είπε...

Κι αυτο για τον... Ταξιδευτη της συντροφιας τον ΕΡΙΩΠΑ.

https://youtu.be/2nGKqH26xlg

ΑΘΗΝΑ είπε...

Και τελος για τον Μαχητικο οικοδεσποτη....

https://youtu.be/4L_yCwFD6Jo

Buona notte e sogni d'oro.

ΑΡΡΙΩΝ είπε...


Μακεδόνισα

Ευχαριστώ δια την νοσταλγικήν αφιέρωσιν.
Έχω κι εγώ μουσικάς ευαισθησίας του θηλυκού-μουσικού μέρους της ανδρικής ψυχής μου.

https://www.youtube.com/watch?v=fPzBwdoFFfQ

Λύκαστρε.

Η εκτίμησίς μου προς τον πρόσωπόν σου αναβαίνει εισέτι κατακορύφως.
Ου γαρ μόνο των άστρων είσαι αιθεροβάμων ιππότης αλλά και των ελληνικών πεδίων ευγενής φίλιππος. Αστρόλυκος αλλά και Ιππόλυκος!Ευρηματικόν, αί!
Τι μοι θυμίζεις! Α, το άρμα (τέθριππον;) της ψυχής του πλατωνικού διαλόγου ¨Φαίδρος...."

Υ.Γ. Και τώρα, φίλοι μου, επιτραπήτω μοι απιέναι για νανάκια.
Καλήν τε και ονειρώδη έχοιτε νύκτα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

BUONGIORNO A TUTTI (Καλημέρα σε όλους) , έχετε την αγάπη μου και βρίσκεστε όλοι σας κάτω από την Λυκαστρεική μου ασπίδα προστασίας. Να έχετε όλοι σας μια ευχάριστη και παραγωγική μέρα. ότι γράψετε θα το ανεβάσω από το κινητό. Θα τα πούμε το απογευματάκι που θα έχω επιστρέψει.

Για σήμερα αυτό.

https://tinyurl.com/yytxvosx

Ανώνυμος είπε...

Αθηνά καλή μας φίλη, από την περασμένη Παρασκευή το πρωί ψυθιρίζω συνέχει τα λόγια από το τραγούδι της αφιέρωσής σου σε μένα.
Νασαι καλα. Δύσκολο να φανταστείς τι μου συνέβη εκείνο το πρωί.
Αν το πω χάνει και την αξία του.

Αγώνα για την ζωή φίλοι μου, μόνο αυτό σας λέω.

ΕΡΙΩΠΑΣ