ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021

Ο Πενς αρνήθηκε να επικαλεστεί την 25η τροπολογία για να παυθεί ο Τραμπ

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Ε ρε γλέντια στο Αμέρικα.!!! Όσο για τον Τράμπ φρονώ ότι θα παραστεί κανονικά για έναν ακόμα λόγο. Να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για έφοδο ενόπλων κατά την τελετή παράδοσης. Και δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να βγάλει διάγγελμα μπροστά σε δις τηλεθεατών σε όλον τον πλανήτη και να τα χώσει μια φορά ακόμα ειδικά σε φ/β και twitter. Κάτι που δεν θέλουν οι Πελόζι και Σία και προσπαθούν να τον παύσουν μια εβδομάδα πριν την λήξη της θητείας του .Να μην παρίσταται στην τελετή παράδοσης και να μην κάνει δηλώσεις. Αλλά είπαμε είναι τόσο ανεπαρκείς και προβλέψιμοι ....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Αυτό ισχύει και για τον Ξανθό....Δεν είχε  τις απαραίτητες ικανότητες να πολεμήσει και ξεπατώσει τον αντίπαλο, παρ΄ ότι ο Στρατός ήταν μαζί του. Έκανε πολλά λάθη, Υποτίμησε τις δυνατότητες των αντιπάλων του. Δεν ξεπάστρεψε τον Σόρος. Έδιωξε συνεργάτες του που έπιναν νερό στο όνομά του, επειδή του επεσήμαναν τις λανθασμένες κινήσεις του και κράτησε δίπλα του όλους τους αυλοκόλακες. Έκτιζε και μετά έριχνε μια κλωτσιά και τα γκρέμιζε όλα. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Τα λέγαμε ΕΔΩ...από τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ τι θα γίνει...

"...Η Αμερική ολόκληρη θα γίνει ...Αμέρικαν Μπάρ . Πως βλέπουμε σε κάτι ταινίες γουέστερν με τον Τζών Γουέστ....άλλωστε το είχαμε πει παλαιότερα πρώτοι από όλους. Ας πρόσεχε ο φιλότουρκος Τραμπ....αυτούς που σε βγάζουν Πρόεδρο των ΗΠΑ δεν τους απολύεις.!! Όλη η προεκλογική εκστρατεία του Τράμπ, την πρώτη φορά τότε που βγήκε πρόεδρος, στηρίχθηκε σε έναν ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ άνθρωπο, τον Ρέϊνς (Ηρακλής) Πρίμους. Με καταγωγή από την Λέσβο ο άνθρωπος αυτός κατάφερε μαζί με το επιτελείο του και κέρδισαν και έτσι έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τράμπας. Και τι έκανε μετά ο ΗΛΙΘΙΟΣ Τράμπ;;; Τον απέλυσε...όπως απέλυσε και όλους όσους ήταν ελληνικής καταγωγής. Ο Τράμπ είναι και ΧΑΖΟΣ και ΑΡΓΟΣ και κανείς από τους συμβούλους που είχε τώρα δίπλα του στις εκλογές (αφού απέλυσε τον Ηρακλή ο μαλάκας) δεν είχε τις ψυχικές και πνευματικές ικανότητες να κατανοήσει την απειλή.!"

Ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αρνήθηκε, σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Δημοκρατική βουλεύτρια Νάνσι Πελόσι, να επικαλεστεί την 25η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος για να απομακρυνθεί ο Ντόναλντ Τραμπ από το αξίωμά του -επτά ημέρες πριν από το πέρας της θητείας του – εξέλιξη που πρακτικά ανοίγει τον δρόμο για την ιστορική δεύτερη παραπομπή του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύω ότι αυτή η πορεία δράσης είναι προς το συμφέρον του έθνους μας ή ότι συμμορφώνεται προς το Σύνταγμά μας», ανέφερε ο κ. Πενς στην επιστολή, κρίνοντας πως εάν προχωρούσε θα δημιουργείτο «φρικτό προηγούμενο» από νομική άποψη.

Η εξέλιξη, λίγο πριν το σώμα ψηφίσει απόφαση με την οποία καλεί τον κ. Πενς να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, εγγυάται ότι οι Δημοκρατικοί θα καταθέσουν προς ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ («υποκίνηση στάσης»), καθώς του προσάπτουν την ευθύνη για την αιματηρή εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου. Θα πρόκειται για μια ιστορική δεύτερη παραπομπή του σε δίκη στη Γερουσία (impeachment).

Η βουλεύτρια Λιζ Τσέινι – κόρη του Ρεπουμπλικάνου πρώην αντιπροέδρου Ντικ Τσέινι -, η οποία θεωρείται τρίτη στην ιεραρχία της ρεπουμπλικανικής ηγεσίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, προστέθηκε εξάλλου στα μέλη της ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσαν ότι θα ταχθούν υπέρ της παραπομπής του κ. Τραμπ.

Σε ανακοίνωσή της, η κυρία Τσέινι ερίζει ότι ο απερχόμενος πρόεδρος «κάλεσε αυτόν τον όχλο, συγκέντρωσε αυτόν τον όχλο κι άναψε τη φωτιά της επίθεσης στο Καπιτώλιο», προτού συμπληρώσει: «θα ψηφίσω υπέρ της παραπομπής του προέδρου».

Παράλληλα, την ίδια στάση έκανε γνωστό ότι θα τηρήσει ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Άνταμ Κίνζινγκερ, από τους σφοδρότερους επικριτές του προέδρου.

Κατά πηγές που επικαλέστηκε η εφημερίδα New York Times, ο επικεφαλής της ΚΟ των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα Κέβιν Μακάρθι ενδέχεται κατ’ ιδίαν να καλέσει τα μέλη να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ενώ ο απερχόμενος Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ φέρεται να εκφράζει κατ’ ιδίαν ικανοποίηση για την παραπομπή του Τραμπ, καθώς θεωρεί πως κάνει ευκολότερο για το GOP να απαλλαγεί από τον επιχειρηματία των ακινήτων. Η στάση των δύο πολιτικών δείχνει, σημειώνουν οι Τάιμς, ότι η μάχη για τον έλεγχο στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα κλιμακώνεται.

Μολαταύτα, συνεχίζει να μην είναι βέβαιο ότι η Γερουσία θα κρίνει ένοχο τον Τραμπ και θα τον παύσει.

ΠΗΓΗ1 σχόλιο:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

To ζήτημα είναι ότι δίνουμε μεγάλη σημασία σε θέματα που δεν μας αφορούν ως Έλληνες. Δυστυχώς η καλοπιστία μας, η αφέλεια μας αλλά και συνεχώς οι προσδοκίες μας από ξένους συνεχίζουν να μας κατατρέχουν . Οι ΗΠΑ έχουν χρόνια τώρα εσωτερικά προβλήματα που απλά προσπαθούν και καταφέρνουν να τα διεθνοποιούν. Δικά τους τα γένια δικά τους και τα χτένια Εμείς έχουμε τα δικά μας που πρέπει να λύσουμε, αν τα λύσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Όποιος και να είναι Πρόεδρος στις ΗΠΑ...Τι μας κόφτει εμάς; Το ζήτημα είναι τα συμφέροντα της Αμερικής να ταυτίζονται με τα δικά μας. Τότε θα φαίνεται σύμμαχος. Σε αντίθετη περίπτωση εχθρός. Όποιος και να είναι πρόεδρος της. Ας καταφέρουμε κάποτε να αναδείξουμε σωστούς και μεγάλους Έλληνες ηγέτες και μετά ασχολούμαστε με αυτούς της Ευρώπης και της Αμερικής