ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Τώρα γράφουν οι άλλοι...αυτά που σας λέγαμε εμείς ΠΡΙΝ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διάβαζα ένα άρθρο του κυρίου Βιλιάρδου ΕΔΩ , που μεταξύ άλλων γράφει...:

" ..Ως εκ τούτου θα αναζητηθεί η στήριξη του δολαρίου με άλλους τρόπουςόπως είναι η διεξαγωγή πολέμων που επιδιώκονταν ανέκαθεν από τους «Δημοκρατικούς», η δημιουργία άλλου είδους προβλημάτων στον πλανήτη που οδηγεί παραδοσιακά στον επαναπατρισμό των δολαρίων ως «λιμάνι ασφαλείας» ενισχύοντας την ισοτιμία του κλπ."

Σοβαρά τι μας λέτε κύριε Βασίλη μας... αυτό είναι πολύ σοβαρό. Πως δεν τα έχουμε σκεφτεί και πει μέχρι σήμερα. Όταν εμείς τα γράφαμε ΠΡΙΝ από εσάς και όλους τους άλλους, μάλλον είχαμε δει στην γυάλινη "μαγική" μας σφαίρα.!!! Τόσο ο Βιλιάρδος όσο και όλοι οι άλλοι μεταχρονολογημένα τα λένε και σχεδόν πάντα και στρογγυλεμένα. Και όπως βλέπετε πρώτη φορά ακουμπά την στατιστική ως προς την φιλοπολεμική πολιτική των Δημοκρατικών... Αυτό κάτι λέει. Βέβαια είναι καλός θεωρητικός, κινήθηκε έντιμα σε σχέση με άλλους. Και πρώτη φορά τον διαβάζω να λέει για την ¨όμορφη" παράδοση των δημοκρατικών να κάνουν τον πλανήτη πουτάνα. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Στα οικονομικά είναι πολύ καλύτερος από τα γεωπολιτικά .Για αυτό ίσως και αργεί να αντιδράσει περιμένοντας πιο σίγουρες γεωπολιτικές εκτιμήσεις Το κακό είναι ότι οι πιο πολλοί γεωπολιτικοί αναλυτές είτε δεν είναι σε θέση να κάνουν μια ανάλυση σύμφωνα με την ιστορία - στατιστική - προφίλ παιχτών, είτε γιατί μένουν κολλημένοι στον "σύμμαχο" τρόπο σκέψης και αδιαφορούν ή αδυνατούν να προσεγγίσουν τον "εχθρικό" και τέλος μένουν προσηλωμένοι μόνο στο νταμάκι της σκακιέρας που τους απασχολεί ξεχνώντας ή αγνοώντας ότι αν κάπου ισχύει το λεγόμενο "πέταγμα της πεταλούδας" αυτό είναι στην διεθνή γεωπολιτική σκηνή. Τέλος ισχύει και το στρογγύλεμα της ανάλυσης καθότι δεν θέλουν να πουν πράγματα που θα δυσαρεστήσουν ή διαφωνούν με αυτά οι ημέτεροι και οι προϊστάμενοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: