ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Να στείλω τον Βρασίδα για 7πλό μετά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ρωτά ο Βρασίδας συνωμοτικά το Μαράκι, στο πίσω και δεξιά τραπέζι μέσα στην γλυκειά ζάλη που του έφερε ο 4πλός φρέντο εσπρέσσο, εάν γνωρίζει ότι ο Κίσσινγκερ είχε πει " αν καταφέρουμε και χωρίσουμε τους Έλληνες σε συντηρητικούς και προοδευτικούς θα τους κάνουμε ότι θέλουμε μετά".
 
Σκέφτηκα να του πω ότι δεν ξέρει όλη την ιστορία και σε μια επίσκεψη του το 1987 συναντήθηκε με τον Λεβέντη και του μαρτύρησε το σχέδιο αυτό. Ο Λεβέντης έκτοτε το κράτησε αυτό για πάρτη του και λίγα χρόνια μετά δημιούργησε την Ένωση Κεντρώων, και την λέξη ένωση δεν την επέλεξε τυχαία ως αντίθεση του διαχωρισμού συντηρητικών και προοδευτικών, όντας πλέον βέβαιος ότι θα έρθει η μέρα που με αυτή την στρατηγική θα μπει στην Βουλή.
 
Να στείλω τον Βρασίδα για 7πλό μετά. Προχθές πήγα για καφέ μόνος μου γιατί καλοκαίρι δεν μπορώ να μείνω μέσα. Το τι συζητήσεις άκουγα στα δίπλα τραπέζια και φυσικά με τι άλλο θέμα .. τα εμβόλια και την καραντίνα... από οπαδούς και πολέμιους.
 
Αρχίζω και σκέφτομαι σοβαρά να νομοθετηθεί η ... ελεγχόμενη αναπαραγωγή τους . Τέτοιο γενετικό και εγκεφαλικό υλικό δεν πρέπει να πάει χαμένο. Είναι θέμα χρόνου να σφαχτούν αυτοί μεταξύ τους χωρίς καν έστω και ένα λογικό επιχείρημα για την όποια θέση τους.  Δεν έπληξα καθόλου ίσα με δέκα σατιρικές αναρτήσεις υλικό μάζεψα. Δεν διανοήστε τι έλεγαν και το κακό είναι ότι τα πίστευαν κιόλας... "θα μου πει εμένα ο πούστης ότι δεν με βάζει στο μαγαζί του ... θα του το κάψω"  να βρισκόταν κανένας άλλος πυροβολημένος και να του λεγε εκείνη την στιγμή "τι λες ρε ψέκι;;; "...και να γινόταν πρωτοσέλιδο. 
 
Είχα βγάλει χαρτί και στυλό και σημείωνα τίτλους.! χα χα χα . Συχνά το κάνω για αυτό μ' αρέσει να κυκλοφορώ άγνωστος μεταξύ αγνώστων να ακούω πράγματα και να οσμίζομαι τάσεις . Είμαι πλέον σίγουρος ότι οι μεγάλοι σεναριογράφοι του ελληνικού κινηματογράφου και της παλιάς επιθεώρησης εκτός του ταλέντου τους κάτι παρόμοιο έκαναν. Ήταν αδύνατο να πιάσουν έτσι τον λαϊκό παλμό της πραγματικότητας αν δεν τα άκουγαν, τα έβλεπαν και τα ζούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: