ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ"

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ" (Στο φόντο ενός αντίστοιχου νεο-οθωμανικού)
 
Η ιστορική εξέλιξη του πρώτου "ονείρου", ελλείψει προ-παιδείας Διαφωτισμού, ξεκίνησε μέσα από την σκληρή αντίθεση "σύγχρονο ελληνικό κράτος των δύο ηπείρων και των 5 θαλασσών" ως χωροφύλακας του εξ Ανατολών ασθενή" vs "τοπικισμός και συνέχιση του κοτζαμπασισμού" των πρώτων 100 χρόνων (1828-1929) του ελληνικού κράτους. 
 
Παρά τις επί μέρους επιτυχίες της πρώτης τάσης, που τότε ήταν εκσυγχρονιστική, τελικά κυριάρχησε η δεύτερή μετά τον εξοστρακισμό κάθε επαναστατικού κατάλοιπου του 21.Και την ανάθεση λήψης των σχετικών αποφάσεων στους Μαυρογιαλούρους των αντίστοιχων δεκαετιών που ακολούθησαν.
 
Ακολούθησε μια σύντομη φάση εσωστρεφούς ανάπτυξης (με μόνη εξαίρεση την κατσαπλιάδικη "εμπορική ναυτιλία" και το λαθρεμπόριο, που είχαν μείνει απ' έξω-και που έχουν μεγάλη διάρκεια επιβιώνοντας πετυχημένα μέχρι σήμερα), και που έλαβε τέλος με τις κρίσεις του 74.
 
Σε αυτή την περίοδο το "ελληνικό όνειρο" μεταλλάχθηκε επί του "πώς να κάνεις λεφτά με τα λεφτά των άλλων" του Ωνάση, για να ολοκληρωθεί από τον Σημίτη και σια και με το "χωρίς να παράγεις τίποτα".
Rooms to let, λίγο κρασί λίγο θάλασσα και το αγόρι μου, τζόγος σε μίζερα χρηματιστήρια εξωγενούς ανάπτυξης και μεγάλες αρπαχτές αναδιανομής πλούτου προς τα απάνω και προς τα έξω: Σκάνδαλο Χρηματιστήριου, PSI και, τελικά, ξεπούλημα των πάντων σε οικογενειακά funds διαπλεκόμενων με την πολιτική. Ζωάρα και άγιος ο Θεός, ησυχία να έχουμε.
 
Στην αντίστοιχη τελευταία περίοδο, αναβίωσε όμως το "οθωμανικό όνειρο" επικίνδυνα. Ήδη τουρκικές "ιδιωτικές" εταιρείες έχουν νοικιάσει για 99 χρόνια σε χώρες της Αφρικής γεωργικές εκτάσεις τρεις φορές το μέγεθος της γείτονας, για να προμηθεύουν στα επόμενο χρόνια με πρώτος ύλες την τουρκική μεταποίηση για να τραφεί η αμήχανη Ευρώπη. (Βλέπε στο * για λεπτομέρειες).
Σε αυτή την "επιτυχία" συνδράμουν οι "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" τοπικών φυλάρχων, του ISIS και της ρωσικής Wagner οδεύοντας προς ένα μεταμοντερνο νέο-φεουδαρχισμό (σχετικά στο **). 
 
Εμπόδια για την ολοκλήρωση αυτού του "Τουρκικού ονείρου" η Συνθήκη της Λωζανης, η ΑΟΖ επί του Δικαίου της Θάλασσας και η Κύπρος, που πρέπει να εξαφανιστούν! (Η "Δύση " ακόμα βαυκαλίζεται με την ιδέα ότι αυτό θα το αποτρέψει πάλι με χάντρες και καθρεφτάκι ανταλλακτικών των f16 και με τα σχέδια "συνεκμετάλλευσης" σε βάρος μας, made by Σημιτο-ΕΛΙΑΝΕΠ και 5 φαμίλιες).
 
Έτσι, κάθε απόπειρα επανακαθορισμού του "ελληνικού ονείρου " ως κακέκτυπο κάποιου αντίστοιχου αμερικανικανικού, όσο και χρήσιμη να δείχνει στο ξερίζωμα των καταλοίπων του κομματικού κοτζαμπασισμού ένθεν κακείθεν, αν όλα αυτά τα αγνοεί και δεν τα λαμβάνει υπ' όψη τότε, εκτός από ανιστόρητη θα είναι και μη χρήσιμη.
 
Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.  
 
*  Η "Γαλάζια Πατρίδα", o "αιώνας της Τουρκίας", η γεωργία στην Αφρική και το σχέδιο του Ερντογάν ΕΔΩ.

** Με τις ευχές Ερντογάν το ISIS αναδιοργανώνεται στη Δυτική Αφρική - Το Ahsen-Der, οι ΜΚΟ και οι βιτρίνες ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: