ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πρόεδρος της Τουρκίας λέει ότι : «ίσως χρειαστεί να χωρίσουν τους δρόμους τους με την ΕΕ»

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στις 16 Σεπτεμβρίου ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να «χωρίσει τους δρόμους της » με την ΕΕ εάν χρειαστεί, μετά τη δημοσίευση έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απορρίπτει την πιθανότητα να ενταχθεί η Τουρκία σύντομα στην ΕΕ.

 Αντίθετα, η έκθεση πρότεινε στην ΕΕ να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο», όπως μια τελωνειακή ένωση, για να καθορίσει τους δεσμούς της με την Άγκυρα.  

«Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους. «Θα κάνουμε τις αξιολογήσεις μας ενάντια σε αυτές τις εξελίξεις και αν χρειαστεί, μπορούμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας με την ΕΕ».  

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου περιείχε αβάσιμους ισχυρισμούς και προκαταλήψεις και υιοθέτησε μια «ρηχή και μη οραματική» προσέγγιση στους δεσμούς της χώρας με την ΕΕ. 

Η απελευθέρωση της βίζα, η οποία θα έδινε στους Τούρκους πολίτες χωρίς βίζα ταξίδια στο μπλοκ για μεγάλες περιόδους, είναι ένας σημαντικός λόγος που η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ. Πολλοί Τούρκοι πολίτες εργάζονται σε κράτη της ΕΕ, κυρίως στη Γερμανία, και η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα τους απαλλάξει από τη δύσκολη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για την απόκτηση βίζας.  

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί τις ανανεωμένες προσπάθειες της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ. Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, ο Πρόεδρος Ερντογάν προσπάθησε να συνδέσει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ με την έγκριση της προσπάθειας της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της ΕΕ διστάζουν να συνδέσουν τα δύο ζητήματα, επικαλούμενοι τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την επιδείνωση του κράτους δικαίου στην Τουρκία υπό τον Ερντογάν. 

 «Πρόσφατα είδαμε ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον από την τουρκική κυβέρνηση για την αναζωογόνηση της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ», δήλωσε ο επικεφαλής νομοθέτης στον φάκελο, ο Ισπανός σοσιαλιστής Nacho Sánchez Amor, κατά την έγκριση της έκθεσης την Τετάρτη. 

 «Αυτό δεν θα συμβεί λόγω γεωπολιτικών διαπραγματεύσεων, αλλά μόνο όταν οι τουρκικές αρχές δείξουν πραγματικό ενδιαφέρον να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη οπισθοδρόμηση στις θεμελιώδεις ελευθερίες και το κράτος δικαίου στη χώρα», δήλωσε ο Σάντσεθ Αμόρ.  

Αξιωματούχοι της ΕΕ κατηγορούν τον Ερντογάν για πνιγμό των μέσων ενημέρωσης και φυλάκιση αντιφρονούντων, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της καταστολής μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα το 2016, για το οποίο ο Ερντογάν κατηγόρησε το Κίνημα Γκιουλέν. Η κατοχή τμημάτων της Κύπρου-μέλους της ΕΕ από την Τουρκία έχει επίσης οδηγήσει αξιωματούχους της ΕΕ να επικρίνουν τον Ερντογάν. Το 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ανέφερε σε μια δήλωση ότι οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ «έχουν ακινητοποιηθεί».

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Τουρκία αυτήν την στιγμή προσπαθεί να κάψει ένα κερί και από τα δύο άκρα μεταξύ Ευρώπης/Δύσης  και Ρωσίας . Βάζει τακτικά τον ένα εναντίον του άλλου και οι δύο πλευρές έχουν κουραστεί από τις γελοιότητες του Ερντογάν. Κάποια στιγμή που δεν αργεί, θα αναγκαστεί να διαλέξει πλευρά. . Αφού πάρει ότι πάρει, θα συνδεθεί βρέξει χιονίσει με τις τύχες των ΒRICS+ και το αντιδολαριο τους που λανσάρεται αυτόν τον Αύγουστο. Τα λέγαμε ΕΔΩ. Και το Αιγαίο θα γίνει ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΥΣ. Ανάμεσα σε Ασία και Ευρώπη. Ο Νεώτερος Τρωικός βρίσκεται στο τέλος του πρώτου μέρους του.

Σας το έχω ξαναγράψει...ΕΔΩ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ Η ΤΥΧΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ....

Οι Τριαδικότητες κάμπυλες η γραμμικές, κυριαρχούν με συμμετρία στην συμμετρία, στον Τόπο και στον Χώρο κατά το Πλήρωμα του Χρόνου. 
 
ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΟΤΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΟΡΦΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΝ
 
…Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… Τιτανομαχία… Γιγαντομαχία… Ατλαντικοί πόλεμοι… Τρωικοί πόλεμοι… Υκσώς… εκστρατείες Ηρακλή… Διονύσου… Αλέξανδρου Γ΄… Ρωμαίοι… Σταυροφορίες… Μογγόλοι… Οθωμανοί… Α&Β Βαλκανικοί… Α&Β Παγκόσμιοι… deja vu.
 
Έξω και πάνω από τις Σκαιές Πύλες της Τροίας, ο Παλαμήδης διδάσκει στους βασιλείς, το «ακίνητο παιχνίδι» τη κυβεία… το παιχνίδι όλων των πιθανών συνδυασμών του χωροχρόνου.  

Για άλλη μια φορά μέσα στις χιλιετηρίδες… Τόπος ΕΛΛΑΣ, Χώρος Μέση Ανατολή – Χερσόνησος του Αίμου… ξανά χάντρες απλωμένες πάνω σε ένα χαρτί που απεικονίζει χώρες… το πεντάγραμμο επί του Τόπου, και οι νότες γραμμένες για άλλη μια φορά… περιμένουν για την αρχαία τραγωδία…. τον Λυράρη, τον Τραγουδιστή και τον Χορευτή. Ποιος είναι ο Λυράρης; Ποιος είναι ο Τραγουδιστής; Ποιος είναι ο Χορευτής;
Ένας είναι όλοι… και τρεις μαζί διαφορετικοί.
Ο Καιρός δεν θα έρθει… ΗΡΘΕ.

Η φώτο και η είδηση από ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: