ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Σαν να λένε πάρε νταβαντζιλίκη F35 για να μη έχεις πόλεμο αλλά δε σου διασφαλίζω τα δικαιώματά σου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στην διαφήμιση της LM για το F35 γράφει ότι " διασφαλίζει την ειρήνη και την σταθερότητα για την Ελλάδα"....δεν γράφει ότι  "διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος". Μιλάμε για τεράστια διαφορά.

Και δεν έκαναν λάθος.... γιατί σου λένε θα πάρεις τα f-35 και θα υπογράψεις Πρέσπες Αιγαίου. Τι δεν καταλαβαίνεις;; Σαν να λένε πάρε νταβαντζιλίκη F35 για να μη έχεις πόλεμο αλλά δε σου διασφαλίζω τα δικαιώματά σου.

Γιατί θα έχεις πόλεμο. 10 δις θα αφαιρεθούν απ' τις συντηρήσεις των υπολοίπων συστημάτων για να έχεις 20 F-35 με JDAM. Απ' τα καλύτερα σενάρια για τους Τούρκους μια ΠΑ χωρίς αναβαθμισμένα AWACS, με επίγεια ραντάρ, συστήματα EW, με καθηλωμένα rafale ( ποιος ξέρει...) και ΠΝ με LCS την ώρα που στελέχη παραιτούνται. 

Το F-35 είναι ακριβό σπορ. Πέραν του ότι δεν θα μας επιτρέψουν να ξεκλειδώσουμε τις πλήρεις δυνατότητες του, θα πρέπει να αυξηθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός για την άμυνα, αλλιώς τα πάντα κινδυνεύουν να έχουν την μοίρα των mirage 200, super puma,C-130.

Το F-35 δεν είναι σαπάκι, σαν τον Μίμη (MMSC) , αλλά στα ελληνικά χέρια θα είναι σαπάκι, όχι επειδή δεν έχουμε καλούς πιλότους, αλλά επειδή τα όπλα δεν θα υπάρχουν. Άρα, καλύτερα rafale f5 , kf 21 και βλέπουμε. Εδώ πλέον θα μας πουν όχι σε περίπτωση που ζητήσουμε να αναβαθμίσουμε σε V τα blk 50.

Τώρα μπορεί κάποιος να ρωτήσει 'Ποιος θα υπογράψει για τις Πρέσπες του Αιγαίου" ;;

Απάντηση :  Αυτοί που στο καφενείο της Βουλής κάνουν παρέα με αυτούς που υπέγραψαν τις Πρέσπες της Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: