ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Πως παίζεται η μπάλα.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σκορ 1ου ημιχρόνου: Μεταπολιτική (Κασσελάκηδες)- ΜηΠολιτική (Καρεκλάκηδες): 2-0
 
Στα αποδυτήρια της δεύτερης ομάδας ακούω ότι πέφτει ήδη πολύ ξύλο. Σας τα είχα πει για τον Casselaki ή Κασσελάκη ότι σαν γνήσιος Kassos Κασσός  έχει επιλεγεί από την ελίτ για να πάρει το δαχτυλίδι διαδοχής από την Μητσοτάκη, δικό τους παιδί είναι και μπορεί να το κάνει. Χρειάζεται ένας ΔΙΑΔΟΧΟΣ...για να μπορεί να πάρει την θέση του Μητσοτάκη.
 
Όπως επίσης λέγαμε ΕΔΩ, ..." Και θα κυβερνάει αυτός λέει μέχρι να βγεί άλλος ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από αυτόν, ώσπου  στο τέλος να χαθεί και εκείνος."
 
Και τώρα ας πούμε πως παίζεται η "μπάλα"".
 
Ειδικά τα αγόρια σαν και μένα που έμαθαν να παίζουν την μπάλα της ζωής σε αλάνες με κανόνες όπως αυτοί :

1. Δεν υπάρχει διαιτητής (διαφωνούμε και μόνοι μας).
2. Όταν η μπάλα περνά πάνω από τον τερματοφύλακα, ποτέ δεν μετράει το γκολ (καβγάδες).
4.  Ο χοντρός είναι πάντα τερματοφύλακας. Αν λείπει παίκτης, τον αφήνουμε να παίξει μέχρι μπακότερμα (ελληνική πατέντα, που κανένας από την γενιά μου δεν σκέφτηκε να κατοχυρώσει)
5. Φάουλ δίνεται μόνο αν είναι πολύ ξεκάθαρο ή φανεί αίμα ή κάποιος αρχίσει να κλαίει.
6. Δεν υπάρχουν οφσάιντ (αυτά είναι φλώρικα πράματα)
7. Οι καλύτεροι δύο παίκτες δεν μπορούν να είναι στην ίδια ομάδα. (ή βάση του δικομματισμού αλά Γκρεκ)
8. Αν σε επιλέξουν τελευταίο είναι μεγάλη ταπείνωση.
9. Στα φάουλ το τείχος πρέπει να σταθεί πολύ κοντά στην μπάλα. Διαφορετικά επαναλαμβάνεται η εκτέλεση αν καταλήξει σε γκολ.
10. Όσοι δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο παίζουν άμυνα. Άντε και τερματοφύλακας, ανεξαρτήτως σωματότυπου.
11. Είναι για πάντα εχθροί οι παίκτες της πλησιέστερης γειτονιάς. Νόμος.
12. Τα τέρματα πρέπει να είναι δύο πέτρες ή δύο μπουφάν, αλλά πάντα το ένα τέρμα ήταν μικρότερο από το άλλο (ασταμάτητοι καβγάδες).
13. Όταν έρχονται μεγαλύτεροι για να παίξουν, πρέπει να φεύγεις από το γήπεδο χωρίς πολλά πολλά (πέφτει και καμιά σφαλιάρα).
14. Αν μπει στοίχημα στη μέση (πχ τα αναψυκτικά στο τέλος) το παιχνίδι είναι πλέον πολύ σοβαρό και μοιάζει με τελικό Μουντιάλ (και βάλε).
15.  Ακόμα και αν το σκορ είναι 20-0, όποιος σκοράρει το τελευταίο γκολ κερδίζει! (το γνωστό «όποιος το βάλει»).
16.  Το ματς τελειώνει όταν όλοι είναι κουρασμένοι ή αν ο ιδιοκτήτης της μπάλας φύγει, οπότε τελειώνει (άδοξα) το ματς.
 

11 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Αγορι μουουου πεστα !!!χαχχαχαχαχχαχαχαχα
Επισης νουμερο 17 πεναλτυ ηταν αν σε κλαδεβαι κανονικα και επαιρνες σαβουρτα απλες κλωτσιες δεν λαμβανονταν υποψιν και οποιος επεφτε πουστικα ετρωγε κλωτσιδι.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Γειά σου φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ..έχω φάει σαβούρντες (δικιά μας λέξη αυτή από δω πάνω) που λες από κλαδέματα...ένα σωρό.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Ο yes ολοδικια μας.
Που λες ειχα ειδικευτει στο να αποφευγω το κλαδεμα μολις απλωναν ποδι αυτοματα το σηκωνα και αυτο τους προκαλουσε συγχυση,δεν το συνεχιζαν γιατι επεφτε κοντρα και μετα καρατε

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Λυκ...Αστρε...

Μου θύμισες ένα περιστατικό στην δευτέρα Δημοτικού. Χωριό δεν σκαμπάζαμε και πολύ μπάλα. Το σχολείο πάει εκδρομή στο γήπεδο του χωριού. Στο διπλανό χωριό οι δάσκαλοι κανόνισαν να έρθει και εκείνο το δημοτικό για να παίξουμε όλα τα παιδιά μαζί. Στο δικό μας σχολείο ένας γνώριζε το τόπι. Από το άλλο σχολείο ήταν 7 παιδιά που έπαιζαν όπως οι Βραζιλιάνοι... Όσες φορές παίξαμε χάναμε με 10-0 και πάνω. Σε έναν αγώνα έχουμε βγεί όλοι πλήν εμού να βάλουμε έστω ένα γκόλ. Ένας από τα παιδιά (λέγε τον Μαραντόνα) πέρασε όλοι την ομάδα και ερχόταν προς το τέρμα. Βάζω πρώτη 2-3-4 ταχύτητα και τρέχω κατά πάνω του.. Χώμα κάτω χαλίκι, δεν υπάρχει φρένο... περνάει τη μπάλα για πλάκα αλλά δεν υπολόγισε με τη φόρα πήγαινα επάνω του. Η ΜΠΑΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ... Ο ΟΟ ΜΠΑΛΑΔΟΡΟΣ. Σύγκρουση μετωπική κυριολεκτικά τον διέλυσα... Τελείωσε το παιχνίδι στο σημείο αυτό για τον παίκτη.. Κρατούσε πόδια κεφάλι χέρια και στήθος... Μετά την σύγκρουση εγώ έκανα πατιναζ στο χώμα.. και τα πόδια φέτες ...

Με εκτίμηση
Διαγγελέας

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα φίλε Διαγγελέα....είδες τι όμορφα περνούσαμε τότε;; Κάθε μέρα γυρνούσα σπίτι από το σχολείο, σκισμένος...χτυπημένος...ματωμένος χα χα από τις ανδραγαθίες και τα παιχνίδια που κάναμε. Όμορφα χρόνια.

Εξωφυλαρούχας είπε...

17. Στα τρία φάουλ ένα πέναλτυ

Ανώνυμος είπε...

18 Στο μπεναλτι η μπαλα στηνονταν στα 11 βηματα.
19 Αν δεν ειχαμε μπαλα παιζαμε με πατημενο κουτακι αναψυκτικου

ΛΟΚΙ

Ανώνυμος είπε...

"19 Αν δεν ειχαμε μπαλα παιζαμε με πατημενο κουτακι αναψυκτικου"

Στις πρώτες τάξης του δημοτικού τα γήπεδα μας ήταν κάτι στενοί σχετικά διάδρομοι(2)έξω από τις τουαλέτες...στο προαύλιο παίζαν οι μεγαλύτεροι....
Και αντί για τόπι...υπήρχαν τότε στο κυλικείο κάτι πλαστικά μπουκαλάκια πορτοκαλάδας-λεμονάδας....που κατέληγαν τσαλαπατημένα,μα πάντα υπήρχαν στα σκουπίδια άφθονα...

Απλός ανώνυμος σχολιαστής

Ανώνυμος είπε...

Η λέξη σαβουρντες ή σαβουρντισματα μάλλον είναι μικρασιατική αγαπητέ Λυκαστρε!
Μάλλον μας έδωσες καταγωγή….Χαχαχ
Χαίρομαι γιαυτο!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 19 Σεπτεμβρίου 2023 στις 11:23 μ.μ.

Tην καταγωγή μου την έχω γράψει πολλές φορές...η μητέρα μου έχει καταγωγή από Δωδώνη (Ήπειρο) και ο πατέρας μου από εδώ Μακεδονία και Θράκη. Δεν έχω καταγωγή Μικρασιάτικη ...απλά εδώ πάνω η Μακεδονία και η Θράκη δέχτηκαν πολλούς Έλληνες πρόσφυγες από την Ιωνία μετά τον διωγμό και την σφαγή του 22. Για αυτό και έχουμε πολλές λέξεις αλλά και επιρροές στην μαγειρική από την Ιωνία.

Ανώνυμος είπε...

Μετά τις πρωτιές του 04 και 05 σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο ήμουν πεπεισμένος ότι ο Έλληνας θα δεχόταν ολομέτωπη επίθεση -όχι θερμή, ιδεολογική- προκειμένου να επανέλθει στην κατάσταση του καρπαζοεισπράκτορα: πρωτιές δεν πρέπουν στους ραγιάδες. Δεν με εξέπληξε ο Σαρρής όταν είπε σε μια συνέντευξη ότι ακαδημαϊκοί και "παράγοντες" φρίττανε με την "έξαρση του εθνικισμού", παρακολουθώντας τα γαλάζια ποτάμια στην Αθήνα. Δεν μπορούσα να φανταστώ την διάρκεια, την ευρύτητα και την φονικότατα αυτής της επίθεσης. Δεν θέλουν να επαναφέρουν τον ραγιά, θέλουν να τον αφανίσουν. Και είμαι πλέον πεπεισμένος ότι αυτή η επίθεση γίνεται από τους έσωθεν και όχι τους έξωθεν...