ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Εντυπωσιακή αρνητική(;) εξέλιξη: “Αγαπητέ (Değerli) Ταγίπ, ας μιλήσουμε” γράφει ο Μακρόν στον Ερντογάν…

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Άρχισαν οι κωλοτούμπες , όταν τα γράφαμε εμείς ΕΔΩ , και ΕΔΩ ... για τον Μανωλάκη ότι τα έκανε θκατά και ότι ο Ταγίπ θα τον γλεντήσει...και γράφαμε " μην τυχόν και ζητήσεις πάλι δημόσια συγγνώμη και ξεφτιλιστούμε πάλι"...Ακολουθούν κι άλλοι. Συνήθως ότι γράφουμε μετά επαληθεύεται και το συνειδητοποιούν και άλλοι.

Στην ιστοσελίδα της εφημερίδας L’ Opinion δημοσιεύεται άρθρο του Jean-Dominique Merchet, με τίτλο: « Αποκλειστικό – Η Επιστολή του Μακρόν στον Ερντογάν: “Αγαπητέ Ταγίπ, ας μιλήσουμε!”»

Γράφει σχετικά ο δημοσιογράφος:

Η L’Opinion πληροφορήθηκε για μια πρόσφατη επιστολή που έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος στον Τούρκο ομόλογό του.

Μετά από μήνες διαμάχης, η αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ της Γαλλίας και της Τουρκίας συνεχίζεται, όπως ανέφερε η L’ Opinion, τη Δευτέρα. Σε επιστολή της 10ης Ιανουαρίου, την οποία γνωρίζει l’Opinion, ο Πρόεδρος Macron απευθύνεται στον Τούρκο ομόλογό του σε φιλικό τόνο, απαντώντας στις ευχές του.

«Değerli Tayyip, ας μιλήσουμε! Στη διάθεσή σας για μια τηλεδιάσκεψη», έγραψε με το χέρι του ο Γάλλος Πρόεδρος, χρησιμοποιώντας την τουρκική λέξη «Değerli» που σημαίνει «αγαπητέ».

Εκφράζοντας τις ευχές του, «ευχές σε εσάς και τον τουρκικό λαό για ευτυχία και αρμονία», ο Emmanuel Macron συμφωνεί να επαναλάβει τον διάλογο με την Άγκυρα.

«Όπως και εσείς, θεωρώ ότι η καταπολέμηση της επιδημίας του Covid-19 […] απαιτεί μια συλλογική απάντηση, επιθυμώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας τις επόμενες μέρες. Θα μπορούσαμε επίσης να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία για να συζητήσουμε τα κύρια θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδίως τις προοπτικές της σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας».

«Εύχομαι το έτος 2021 να είναι το έτος της επιστροφής στη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο, με τη θετική συμβολή της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη μεταξύ των δύο Προέδρων.

Η επιστολή του Elysée έγινε σε συνέχεια επίσημης τουρκικής επιστολής, με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου. Υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο Erdogan, απευθυνόταν στον Γάλλο ομόλογό του.

«Αγαπητέ Εμμανουήλ», καθώς μόλις είχε ενημερωθεί ότι ο Emmanuel Macron υπέφερε από τον κορονοϊό. «Εκ μέρους του λαού μου, εμού του ιδίου και της οικογένειάς μου, σας στέλνω τις καλύτερες ευχές μου για ταχεία ανάρρωση», έγραφε ο Recep Tayyip Erdogan , ευχόμενος στον Πρόεδρο Macron, «Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος».

Ο Τούρκος Πρόεδρος προσέθετε: «Θα ήθελα να συζητήσω μαζί σας σχετικά με τον κοινό μας αγώνα ενάντια στην επιδημία […], τις διμερείς μας σχέσεις και τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., καθώς και τα περιφερειακά ζητήματα».

Όπως ανέφερε η L’Opinion στις 11 Ιανουαρίου, ήρθε η ώρα για κατευνασμό, από τα μέσα Δεκεμβρίου, πρώτα με τη μορφή ενός είδους «λεκτικής κατάπαυσης του πυρός» μετά από δεκαπέντε μήνες αμοιβαίων ανταλλαγών αλληλοκατηγοριών.

Κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάχ στις αρχές Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Erdogan αρνήθηκε να μιλήσει με τον Γάλλο ομόλογό του ο οποίος προσπαθούσε να τον βρει. Οι ευχές στο τέλος του έτους θα έχουν μια κατευναστική χρησιμότητα.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα L’ Opinion 

ΠΗΓΗ

 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έ, πώς;! Τί περιμένατε, δηλαδή; Οι επενδύσεις της Ρενώ (κι άλλων φράγκικων εταιριών) στην Τουρκία, τί θ' απογίνουν;

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Πάρτε μαθήματα από τον Έρντι...... Απο έναν μέτριο πολιτικό ηγέτη που τους ξεβρακώνει όλους λέμε....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Μα εγώ το ήξερα φίλε ανώνυμε...αλλά τα εδώ ζαβά έχουν ακόμα την ανάγκη να πιστεύουν σε "σωτήρες" είτε αυτός λέγεται Μανωλάκης ή Λάκης η Φράντζας ή οτιδήποτε άλλο.!!
Σε "διερευνητικές συνομιλίες" με την Τουρκία (για να παραχωρήσεις την εδαφική σου κυριαρχία) πηγαίνεις μόνο αν ΔΕΝ είσαι ανεξάρτητο κράτος. Πηγαίνεις επειδή σε ΣΕΡΝΟΥΝ ως εκεί αυτοί που σε κατέχουν. Περιττεύουν οι βαθυστόχαστες αναλύσεις. Αυτό το τόσο απλό...δεν τολμάνε να το γράψουν οι "έγκυροι" αναλυτάδες...και κυρίως ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που μας σέρνουν με το ζόρι.!!

Διο είπε...

Καλημέρα Λ.,
έχω κάποιες γνώσεις και ικανότητες στην πληροφορική και κατασκευή ιστοσελίδων.
Υποθετικά πάντα, αν κάποιος ήθελε να στήσει κάτι σαν πυρήνες Ελλήνων που. Α γνωρίζονται και να έχουν επαφή ανά την Ελλάδα. Αρχικά να γίνει γνωριμία και επικοινωνία και μετά οι ικανοί να κάνουν γυμναστική/εξάσκηση και συναντήσεις. Σιγά σιγά να βγουν κάποιες ομάδες συνδεδεμένες με κάποιο αντικείμενο που να τους κρατά σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Υποθετικά πάντα πιστεύεις ότι αξίζει και πως υποθετικά μπορεί να συμβεί αυτό και πως θα προστατευτεί από κομματοσκυλα και πρακτορακια?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε Ατμέ...όπως έχω γράψει πολλές φορές ΟΛΟΙ οι δυτικοί ηγέτες είναι ξεδοντιασμένες αδελφάρες.!! Αυτό τα λέει όλα νομίζω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΔΙΟ...πολύ καλή η ιδέα σου και σίγουρα θα μπορούσε να γίνει. Όμως ενώ θα ξεκινήσει καλά θα καταλήξει ΑΣΧΗΜΑ. Η πείρα μας έχει δείξει ότι θα παρεισφρήσουν στοιχεία που δεν θα έχουν τους ίδιους σκοπούς με τον αρχικό σκοπό.
Θα έρθει ώρα της μάχης...και εκεί στο πεδίο θα φανούν οι πραγματικοί Έλληνες...μέχρι τότε γινόμαστε "αόρατοι" και αφανείς...όσο πιο άγνωστοι τόσο το καλύτερο.

Ανώνυμος είπε...

Την μεγαλύτερη ζημιά την κάνουν οι μοναχικοί λύκοι. Δεν έχουν να νοιαστουν για οικογένεια και μπαινουν στην μάχη χωρίς έγνοιες για τους οικείους.Καλή η πρόταση αλλά 2 Έλληνες 3 γνωμες.