ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ: Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΝΈΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΜΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ:
Ο ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΝΕΠ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚAΤΙ ΝΈΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΓΥΡΟ.
 
Όταν ο Σημίτης, εκτελώντας γερμανικό σχέδιο, με τις ευλογίες τότε και των ΗΠΑ, ξεδίπλωνε την κατευναστική πολιτική προς την Τουρκία μετά τα Ίμια (Ελσίνκι και συμφωνία της Μαδρίτης) στόχευε στην κάμψη των αντιρρησιών της Τουρκίας για την είσοδο της Κύπρου στην ΕΕ, από την μία. Και από την άλλη την όσο δυνατόν και μεγαλύτερη πρόσδεση της Τουρκίας στο τότε ελπιδοφόρο άρμα της Ενωμένης Ευρώπης.
 
Από τότε έγιναν όμως πολλά. Η ΕΕ απέτυχε να εκμεταλλευτεί προς όφελος του ευρώ την κρίση του 08, τα έκανε μαντάρα μετά με την οικονομία και ακόμα πιο μαντάρα τώρα με την κρίση του κορονοιου. Και ήδη σέρνεται ως παρίας πίσω από τις γερμανικές επιλογές που την καθορίζουν, με αποτέλεσμα να φαντάζει ήδη ως γεωπολιτικός νάνος στην νέα διζωνική παγκοσμιοποίηση που τώρα διαμορφώνεται, μετά την κατάρρευση της προηγούμενης. Η ρήξη των γερμανικών πολιτικών με εκείνες των ΗΠΑ, που κάνουν τώρα damage control της εποχής Τραμπ, είναι πλέον γεγονός. ( η Γερμανία κοιτάει προς Κίνα μεριά).
 
Παράλληλα στην Τουρκία, μετά την λήξη το 08 της επιτήρησης του ΔΝΤ από την χρεοκοπία της του 2000-04, κυριάρχησαν οι μεγαλοϊδεατικές πολιτικές του Ερντογαν, που την φαντάστηκε σαν μια νέα Οθωμανία (περιγραφή κάναμε  ΕΔΩ ). 
 
Η οικονομία της Τουρκίας όμως απέτυχε να ακολουθήσει αυτά τα σχέδια. Κινείται πλέον μόνο με το μαύρο συνάλλαγμα που κατέχει μέρος των ελίτ του πληθυσμού της, μετά την κατρακύλα της λίρας. Δολάρια κυρίως, αποτέλεσμα του λαθρεμπορίου πετρελαίου που έκανε παλιότερα το καθεστώς Ερντογαν με τον ISIS και μετά με το φυσικό αέριο του Ιράν (μέσω χρυσού του... Ριχάρδου via Κατάρ), με τις πλάτες-στραβά μάτια του Τραμπ. Και από το ξεπούλημα των κρίσιμων υποδομών της γείτονος στην Κίνα και το Κατάρ.
 
Η εξωτερική πολιτική της γείτονος, στριμωγμένη και από την αμείλικτη οικονομική πραγματικότητα της, που δεν μπορεί να αντιστραφεί από την συνεχιζόμενη πολιτική ανοχής της ΕΕ, την στρέφει μοιραία προς την εμπορική ζώνη της Κίνας (με ενθάρρυνση και της Ρωσίας, παρά την προσπάθεια ανάθεσης της σε ρόλο χωροφύλακα οπισθοφυλακών από τις ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το επόμενο γεωπολιτικό φρούριο προς κατάληψη από το Πεκίνο ).
 
Αυτήν την στροφή προς τα ανατολικά είναι κάτι που η πολιτική του θείου Σαμ, υπό τον Μπάιντεν, δύσκολα φυσικά θα μπορέσει να την επιτρέψει. Εκτός από την πολιτική ομηρία του ίδιου του Ερντογαν λόγω της εκδίκασης του σκανδάλου ξεπλύματος της Τουρκικής Halkbank στις ΗΠΑ, που μόλις ξεκίνησε, υπήρχαν σκέψεις για να χρησιμοποιηθεί πάλι το ΔΝΤ για να την συγκρατήσει. Αμφίβολο όμως το αποτέλεσμα μέσω του ΔΝΤ πλέον.... Ενδεχομένως και η απειλή αναγνώρισης ως ανεξαρτήτου κράτους του Κουρδιστάν (του Βόρειου Ιράκ και της ΒΑ Συρίας) για να την αποκόψει από την επαφή με το Ιράν, που ήδη προσχώρησε στην ζώνη του γουαν, να είναι η μόνη ικανή επιλογή πλέον. Αναπόφευκτη έτσι η σύγκρουση της Τουρκίας με την Δύση, παρά τις προσπάθειες της Μέρκελ αυτό να αποφευχθεί.
 
Οι ελίτ της Τουρκίας φαίνεται ότι όλα αυτά τα ξέρουν και έκαναν ήδη τα κουμάντα τους. Τα παλαιάς κοπής κρυπτονομίσματα τύπου bitcoin κλπ έχουν ήδη διαδοθεί στο 20% του Τουρκικού πληθυσμού! Άρα όποια capital controls επιβληθούν από το ΔΝΤ για να αποτρέψει την διαφυγή αυτών των μαύρων δολαρίων, δεν μπορεί να δουλέψει! Οι συναλλαγές γι αυτά γίνεται τώρα, κυρίως με την Βενεζουέλα μέσω κρυπτονομισματων, έτσι όπως φαίνεται ότι εξάγονται τα περίπου 100δις μαύρα δολάρια της γείτονος. Για κάθε ενδεχόμενο...
 
Και ενώ αυτά συμβαίνουν, το πολιτικό μας προσωπικό στα γκουβέρνα Ελλάδας και Κύπρου έχει ξεκινήσει (όπως διέρρευσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας και του Ισραήλ) ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ για εφ όλης της ύλης διαπραγματεύσεις μέσω πολυμερών διασκέψεων bypass του διεθνούς δικαίου, κάτω από την αυστηρή επιτήρηση της Μερκελ επί όσων σχεδιάστηκαν στο ΕΛΙΑΝΕΠ. Το think tank των Σημιτικων που έχει πιάσει όλα τα καίρια πόστα για την εκτέλεση του ίδιου σχεδίου του 97. Λες και δεν έχει συμβεί απολύτως τίποτα στις δύο όχθες του Αιγαίου και σε όλο τον κόσμο από τότε! 
 
Δογματισμός που πλέον φτάνει στα όρια να λειτουργεί ως εθνικά προδοτικός δίνοντας τα πάντα, χωρίς να κερδίζουμε απολύτως τίποτα!
 
Και το ερώτημα είναι, εκτός του Ερντογαν, ποιος άλλος είναι ο επισπευδων σε αυτές τις πολιτικές μυστικών συνεννοήσεων, που τρέχουν τώρα να προλάβουν τον Μπαιντεν ;; (το τι θέλουν να συμφωνηθεί, προφανές: συνεκμετάλλευση της ΑΟΖ ανατολικά της Ρόδου και της διόδευση του EastMed προς την Τουρκία μέσω κατεχομένων της Κύπρου. Και ότι πάρουν και μέσα στο Αιγαίο, όπως τίποτα αποστρατιωτικοποιήσεως νησιών μας).
 
Η Μερκελ σίγουρα είναι επισπεύδουσα όντας ήδη στην γωνία! Ομοίως και ο Πουτιν (3 είναι οι επισπεύδοντες) για τα δικά του σχέδια, που ήδη όμως δοκιμάζονται στην Ουκρανία με πιθανή θερμή εμπλοκή που θα μας επηρεάσει.Υπάρχει όμως και τρίτος.!
Μια προηγούμενη πάντως φορά που είχαμε δίδυμο δεξιών κυβερνήσεων σε Ελλάδα και Κύπρο σε ένα παρόμοιο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλον (πόλεμος στο Ισραήλ, πετρελαϊκή κρίση τότε), τις κυβερνήσεις του Ιωαννιδη και του Σαμψών που έγιναν "επισπεύδοντες" , χάθηκε το 38% της Κύπρου. Δεν είναι καθόλου σοφό να περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα χαθεί τώρα, πριν πέσουν με πάταγο και οι σημερινές δεξιές κυβερνήσεις υπό την καθοδήγηση του ΕΛΙΑΝΕΠ μαζί με το καθεστώς του Ερντογαν μέσα σε επικίνδυνες νέες εθνικές περιπέτειες.
 
Όσο για τα ερείσματα αυτών των απόψεων και στα άλλα κόμματα, (και στον ΣΥΡΙΖΑ , κάτω από μια... ομπρέλα) , καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν..γιατί θα τους πάρει ΟΛΟΥΣ ο γέρο διάολος.
Προς αποκατάσταση, τότε, οι καρπαζιες που είναι να πέσουν θα θυμίζουν κάτι από τις ημιτελείς εκκαθαρίσεις του Κολοκοτρώνη στους προσκυνημένους Νενέκους του Μωρηά το 1827...
 
 
Τι αγνοούν τα ζαβά του ΕΛΙΑΝΜΕΠ... Αυτόν τον χάρτη εδώ. Τους έχω προειδοποιήσει....αυτήν την φορά δεν θα έχει "χάδια".


 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα κρυπτονομίσματα, αλλά ό,τι ηλεκτρονικό, ελέγχεται πλήρως.

Δες κι αυτό: https://restofworld.org/2021/farmbank-turkey-scam-jail-time/

(Ημισχετικό, αλλά ωραίο!)