ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Από τι προέκυψε η υπερκόπωση του Γιάννη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Από τι προέκυψε η υπερκόπωση του Γιάννη:
 
Από τον Βίο και Πολιτεία του Γιάννη Στουρναρα, γράφε:
 
🔺️Διορισμένος από τον Σημίτη πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ: Κάποιοι ψάχνουν ακόμα πού πήγαν εκείνη την περίοδο, (και μέχρι και το 10), τα πανωτόκια από κάθε ομόλογο που εξέδωσε το Δημόσιο. 90δισ μίζες είναι αυτά που μοιράστηκαν μέσω 3-4 δικηγορικών γραφείων της Αθήνας στα τότε δύο μεγάλα κόμματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε εναλλάξ αναλογία 60:40. Δεν τα λες και λίγα. 
 
🔺️Μίλος μετά της "Επιτροπής Σοφών" που μας έβαλε με λογιστικά κόλπα και πανάκριβα swaps στο ευρώ. Το alter ego του Σημιτη στις τότε σχετικές διαπραγματεύσεις, λέει.
 
🔺️Πρόεδρος μετά της Εμπορικής Τράπεζας. Απαξιώθηκε αυτή πλήρως επί των ημερών του για να πουληθεί μετά σχεδόν τζάμπα σε μια Γαλλική (που την εξαφάνισε με μαγική γαλλική συνταγή που θα την ζήλευε και ο δρυίδης Πανοραμίξ)
 
🔺Ως ️Προεδρος του ΙΟΒΕ:του ΣΕΒ αμέσως μετά, παρέλαβε το 11 και έθεσε σε εφαρμογή την μελέτη της MacKinzey "2020, δέκα χρόνια μετά". Αυτός ο μπουσουλας ήταν το βασικό νεοφιλελε σχέδιο για τα μνημόνια και την υποθήκευση των πάντων στους δανειστές μας. Του ξέφυγαν κάτι κοιτάσματα αερίου εδώ πάρα κάτω το 15 όμως. Η υποθήκευση και αυτών ανεστάλη για 4,5 χρόνια μέχρι να αναλάβει το Σημιτικο ΕΛΙΑΝΕΠ να τα κάνει συνεκμετάλλευση με το αντίστοιχο βαθύ κράτος του πολυχρονεμένου μας Βεζυρη απέναντί. Σχέδιο Πισσαριδη το λένε τώρα αυτό που εκχωρεί και εθνική κυριαρχία θαλασσών στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο έκτασης όσο 1,4 φόρες η χερσαία έκταση της Ελλάδας. Ψιλοπράγματα...
 
🔺️Υπουργός Ανάπτυξης και μετά Οικονομικών στην συγκυβερνηση Σαμαρα-Βενιζελου-Κουβελη. Γνωστά τα επιτεύγματα του: Δεν του βγήκε απολύτως τίποτα!
 
🔺️Πρόεδρος της ΤτΕ: σε ρόλο αναχώματος για να μην αποκαλυφθεί και αλλάξει τίποτα από τα προηγούμενα. Την δεύτερη θητεία του στήριξαν προς τούτο και οι "μεταρρυθμιστές" της κλίκας της "Πράσινης Μετάβασης" των Τσακαλώτου- Δραγασάκη- Σταθάκη. Γίνονται έρευνες γιατί...
 
🔺"️Μεταρρυθμισε" δεόντως μετά το 19 τα 37δισ του "μαξιλαριού Τσίπρα", κάνοντας τα δια των Ηρακλής Ι και ΙΙ εγγυήσεις δανειοδότησης των τρωκτικών funds των 4 συστημικών τραπεζών, που ανέλαβαν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα κόκκινα δάνειο της ηρωικής περιόδου αυτών των τρομερών "μεταρρυθμίσεων". Κρύβοντας και τα κέρδη από αυτή την μπιζνα σε φορολογικούς παραδείσους, για να βολευτούν και οι ημετεροι Πάτσιδες της δυναστείας Μητσοτάκη. Τώρα ψάχνει ο Στουρνάρας να βρει πως θα φτιάξει το Ηρακλής ΙΙΙ για τα νέα κόκκινο δάνεια των οικονομικών καταρρεύσεων που πέτυχε το "οικονομικό θαύμα " της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Λεφτά όμως δεν υπάρχουν! Το RRF πρόλαβαν και το έκαναν φιστίκια πολύ γρήγορα άλλοι. 
 
🔺️Φρόντισε όλη η κλίκα των διοικήσεων των Τραπεζών να έχει δικαστική ασυλία (αν γίνει καμία στραβή, Θεός φυλάξει).
 
🔺️Σε όλες του τις προβλέψεις ως πρόεδρος της ΤτΕ για τον πληθωρισμό ή την ανάπτυξη, μέχρι τώρα έπεσε έξω. Ποσοστό αστοχίας πάνω από το 100% Θαύμα, Θαύμα...
 
🔺️Θεωρείται και ο αρχιτέκτονας (μαζί με τον άλλον Καπαδόκη του βαθέως ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Σάλα) της δημιουργίας του 5ου Τραπεζικού πόλου με την συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Πανκρητια.Τα νέα τζάκια που θα το αναλάβουν (δωρεάν), έχουν ως κύριο καθήκον την εξαφάνιση των κομματικών δανείων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και κάποιου Κήρυκα των Χανίων.
 
Μετά από όλα αυτά, έπαθε "μεταρρυθμιστική κόπωση" η οικονομία μας, είπε. Σίγουρα ήρθε και η ώρα της αγρανάπαυσης του στο Προεδρικό Μέγαρο, το δικαιούται το παιδί, μετά τόσες επιτυχίες.
(Αλλιώς ποιος θα αντέξει το μαλλιοτράβηγμα Καραμανλικών-Σαμαρικών για την ίδια θέση;; Πα πα πα πα...)
 
Αν δεν είχε ημερομηνία, θα έλεγε κανείς ότι διαβάζει άρθρο με συνέντευξη του Διοικητή της ΤτΕ του 1996! ΕΔΩ.
 
 Αυτά τα 500εκ ευρα ποιός θα τα πληρώσει ορε κλεφτόπουλα;; ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: