ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η Κίνα έχει πλέον απαγορεύσει την εξαγωγή μεταλλικού αντιμονίου,ενός κρίσιμου υλικού για στρατιωτικές εφαρμογές όπως ισχυρά εκρηκτικά, προωθητικά πυραύλων και υπέρυθρη καθοδήγηση

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Κίνα έχει πλέον απαγορεύσει την εξαγωγή μεταλλικού αντιμονίου, ενός κρίσιμου υλικού για στρατιωτικές εφαρμογές όπως ισχυρά εκρηκτικά, προωθητικά πυραύλων και υπέρυθρη καθοδήγηση. Η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία βασίζεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στην Κίνα για την προμήθεια αντιμονίου της.

Το αντιμόνιο είναι ένα χημικό στοιχείο. Έχει σύμβολο Sb και ατομικό αριθμό 51.Είναι ένα λαμπερό γκρι μέταλλο ή μεταλλοειδές, βρίσκεται στη φύση κυρίως ως θειούχο ορυκτό .

Οι ενώσεις του αντιμονίου ήταν γνωστές από την αρχαιότητα και χρησιμοποιήθηκαν για χρήση ως φάρμακα και καλλυντικά, συχνά γνωστά με την αραβική ονομασία kohl.Η απαγόρευση εξαγωγών της Κίνας θα επηρεάσει σοβαρά τόσο τον αμερικανικό στρατό όσο και τη δυτική βιομηχανία. Πέρα από τις στρατιωτικές χρήσεις, το αντιμόνιο είναι απαραίτητο για την παραγωγή φωτοβολταϊκών στοιχείων και γυαλιού, ζωτικής σημασίας για τη δυτική ηλιακή βιομηχανία.

Η Κίνα ελέγχει το 32% των παγκόσμιων αποθεμάτων αντιμονίου αλλά κυριαρχεί στο 80% της παραγωγής .

Ενώ η Βολιβία και η Ρωσία διαθέτουν επίσης σημαντικά αποθέματα, θα χρειαζόταν χρόνος και τεχνολογική προσπάθεια για τις ΗΠΑ να δημιουργήσουν νέες γραμμές παραγωγής αλλού. Χρόνος που οι ΗΠΑ δεν έχουν μιας και βρισκόμαστε στο τέλος του Πρώτου μέρους του 3ο Παγκόσμιου Πόλεμου (συγκρούσεις Ουκρανίας-Ρωσίας και Ισραήλ-Ιράν).


Εάν οι ΗΠΑ έρθουν σε πολεμική σύγκρουση με την Κίνα, απλά δεν θα μπορέσουν να κατασκευάσουν εκρηκτικά και προωθητικά πυραύλων. Θα βρεθούνε χωρίς όπλα για να εμπλακούν σε έναν τέτοιο πόλεμο και επίσης δεν θα είναι σε θέση να υπερασπιστούν τη γη τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

αν και είμαι πολύ κουρασμένος, θα σχολιάσω χιουμοριστικά.. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν , ν'αντικαταστήσουμε τη χρήση του kohl, με το μεθάνιο από τις πορδές των αγελάδων, να χαρεί η ΚυραΣούλα, ο ΚρυφαΚούλης και η Γκρέτα