ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

ΣΥΝΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΣΥΝΟΨΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
 
🔸Η έμμεση υπερφορολόγηση όλων μας μέσω των καπέλων του καρτέλ ενέργειας και την επιδότηση του από τον προϋπολογισμό φτάνει, σε ετήσια βάση,τα 20 δισ 
 
🔸Οι αναβαλλόμενοι φόροι των 4 συστημικών Τραπεζών σωρευτικά άλλα 14δισ από το 2019, παρά την έκρηξη της κερδοφορίας τους λόγω του χάσματος στα επιτόκια καταθέσεων και δανείων.
 
🔸Τα διαφυγόντα ετήσια δημόσια έσοδα από την καθυστέρηση έναρξης των εξορύξεων αερίου μόνο νότια της Κρήτης επιπλέον 7δισ (με τιμές φυσικού αερίου του 19)
 
🔸Περίπου 300εκ τα τέλη που δεν εισπράχθηκαν για την χρήση τηλεοπτικών συχνοτήτων και οι άμεσες επιδοτήσεις του Παπαγαλιστάν με συνεχείς "λίστες Πετσα" για να αποκρύπτουν και τα πιο πάνω.
 
🔸Παρ όλα αυτά, καθυστερούν οι απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και το RRF γιατί δεν υπάρχουν, λέει, χρήματά για την χρηματοδότηση του εθνικού σκέλους κρίσιμων επενδύσεων (πχ σε μέσα πυρόσβεσης ή τίποτα γιατρούς στα νησιά)!
 
Το ΔΝΤεσ που κυβερνάει την χώρα, εκτός από ταξικά ανάλγητο, είναι και ανίκανο.
 
Τεκμηρίωση: EΔΩ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω από μεριάς μου, ότι οι έχοντες ατομική επιχείρηση ετοιμάζονται - κατά το 1/3 τουλάχιστον - να την κλείσουν,λόγω φορολογίας.Που ακούστηκε ότι το να πληρώνεις υπάλληλο αποτελεί τεκμήριο εσόδων, και όχι έξοδο της επιχείρησης-ξενοδοχωφ