ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ "ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ" (ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ "ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ" (ΚΑΙ ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ)

Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι τα λεγόμενα "κρυπτονομίσματα" δεν είναι ούτε νομίσματα ούτε κρυφά. 
 
Σε όλη την ΕΕ, σύμφωνα με τον Κανονισμό MICA, νοούνται ως άυλα (ψηφιακά) πάγια και αντιμετωπίζονται αντίστοιχα φορολογικά όπως τα άλλα πάγια. Η φορολόγηση τους επαφίεται στις εθνικές αρχές, ενώ οι κανόνες που εισαγει ο MICA για την έκδοση (παραγωγή) τους από οποιονδήποτε και της διακίνησης τους εντός της Ευρωζώνης ,θωρακίζουν τις χώρες από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η εφαρμογή των κανόνων kYC, που με μεγάλη δυσκολία εφαρμόζουν οι Τράπεζες, είναι πανεύκολη με την χρήση αυτών των ανταλλάξιμων παγίων λόγω της εγγραφής όλων των συναλλαγών με αυτά σε ένα δημόσιο διαφανές λογιστικό σύστημά, που δεν μπορεί να αλλοιωθεί λόγω των τεχνολογιών blockchain που χρησιμοποιούν.
 
Έτσι, στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, είναι αφορολόγητη μεν η ανταλλαγή τέτοιων παγίων για κάθε συναλλαγή μεταξύ τους αλλά φορολογούνται με ένα ποσοστό 15% επί της υπεραξίας που μπορεί να δημιουργήθηκε από την στιγμή κτήσης (ή δημιουργίας τους) έως την στιγμή ρευστοποίησης τους πχ σε ευρώ. 
 
Αντίστοιχοι κανόνες δεν ισχύουν στις ΗΠΑ, αφού θεωρεί αυτές τις ψηφιακές μονάδες συναλλαγών ως χρηματιστηριακά προϊόντα. Στην Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ, απαγορεύεται τελείως η χρήση τους για να προστατευθεί η κυκλοφορία των κρατικών κρυπτονομισμάτων (CBDC- Central Bank Digital Coins) τύπου ψηφιακό γουαν, ρούβλι ή ρουπια. Τα CBDC είναι ψηφιακές ρέπλικες των κλασσικών fiat εθνικών νομισμάτων, δηλαδή αυτών που συνεχίζουν και παράγονται πρωτογενώς από κάποιο δάνειο. (Στο * το τι αποφάσισε χθες ο Πούτιν).
 
Στο Ελλαδιστάν όμως, συνεχίζει να καρκινοβατεί το καθεστώς φορολόγησης. Έτσι οι τράπεζες δεν δέχονται ευρώ που έχουν προσέλθει, λέει, από αγοραπωλησία ή ιδιοπαραγωγη ψηφιακών παγίων αν δεν έχουν φορολογηθεί με 42%. Δηλαδή θεωρούνται όλα ως προϊόντα μαύρου χρήματος. Λένε..
Έτσι δεν μπαίνουν στον κόπο οι φορολογικές αρχές να ελέγξουν την προέλευσή αυτών των χρημάτων. 
 
Το αποτέλεσμά:
 
Ένας οποιοσδήποτε (πχ πολιτικός ή έμπορος κοκας), στήνει μια offshore εταιρία στο Λουξεμβούργο ή την Μάλτα με κόστος 1000€, όπου εγγράφει ως ψηφιακά πάγια τα μαύρα που έλαβε για τις "δραστηριότητες" του. Ρευστοποιεί όποτε θέλει, πληρώνει στην Μάλτα 15% φόρο υπεραξίας (6% αν έχει offshore) και εισάγει τα ευρώ στο εκεί Τραπεζικό σύστημά. Και από εκεί, τσουπ αφορολόγητα εδώ (συνήθως μέσω κάποιας άλλης offshore) και χωρίς κανέναν έλεγχο, παρακάμπτεται το οποιο πόθεν έσχες ισχύει!
 
Κανείς εδώ δεν πρόκειται να ελέγξει μετά (με απλά προγραμματάκια ΑΙ πχ) στο δίκτυο blockchain την πλήρη διαδρομή προέλευσης αυτών των χρημάτων, που συνήθως γίνονται ακίνητα, αφού φορολογήθηκαν αλλού!
 
ΤΙ δεν καταλαβαίνεις;;Οι κύκλοι που κρατούν συνεκτικό το τρέχον σύστημά διαπλοκής των εξουσιών με τις μαφίες μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν ελεύθερα.
 
Εν τω μεταξύ, σχεδόν κανείς (πλην των φανατικών του bitcoin) δεν παράγει σήμερα ψηφιακά πάγια με "εξορυξη" (επίλυση προβλημάτων από ΗΥ, δηλαδή με αποδεικτικό εργασίας την ενέργεια που καταναλώθηκε). ΕΔΩ.

Βαστα Κωστή....ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: