ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΆΣΟ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΜΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ: ΟΤΑΝ ΘΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΆΣΟ (Έλεγχος πεπραγμένων στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη) 

Το καταγεγραμμένο ιστορικό έχει ως εξής:
 
✔️Βάζεις θεούς και δαίμονες, μαζί με χορηγούς, να πάρει αυτοδυναμία ο Κουλης. Προηγήθηκε η τροχειοδεικτική βολή του ΣΗΜΙΤΗ- ΕΛΙΑΝΕΠ με γραμμή "συνεκμετάλλευση" με την Τουρκία. Xώνεις και τίποτα Βαλντέν φουνταριστούς στην αξιωματική να κάνουν αισθητικό-control μαζί με τον Μπίστη, μην γίνει και καμιά στραβή από εκεί και ξυπνήσουν, θεός φυλάξει. 
 
✔️Αν και γνωστό, αφήνεις αμέσως μετά χωρίς ουσιαστική αντίδραση να υπογραφεί το Τουρκολυβικό σύμφωνο που καπαρώνει την ΑΟΖ νότια και ανατολικά της Κρήτης στην Τουρκία.
 
✔️Αποδέχεσαι μετά αδιαμαρτύρητα τις δοκιμαστικές εξορύξεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου. "Δεν έχει εκεί τίποτα, λάσπη τρυπάνε", λες.
 
✔️Αποδέχεσαι εξίσου αδιαμαρτύρητα την εκπροσώπηση σου από την Μερκελ στην Διεθνή Σύνοδο για το Λιβυκο (Τουρκία, Κατάρ κλπ παρόντες). Η θεία ξέρει! 
 
✔️Υπογράφεις συμφωνία με την Ιταλία άρον άρον για να περιορίσεις την ισχύ του Τουρκολυβικού σύμφωνου, εισάγοντας την μερική επήρεια νησιών στην διαμόρφωση και της ΑΟΖ. 
 
✔️Υπογράφεις συμφωνία με την Αίγυπτο για μισή χωροθέτηση της μεταξύ μας ΑΟΖ, με μερική επήρεια σε αυτή της Κρήτης, νησιών των Δωδεκανήσων και μηδενική για το Καστελόριζο. Πάλι για το Τουρκολιβυκο σύμφωνο η φούρια. Δωράκι στην Αίγυπτο το 17,5% έξτρα ενός κοιτάσματος. Ηρόδοτος λέει, τρέχα γύρευε ποιος είναι αυτός ο ανιστόρητος.
 
✔️Αφήνεις μετά το καλοκαίρι του 20 Oruc Reis να γκριζάρει όλη την περιοχή που άφησε ακάλυπτη η συμφωνία με την Αίγυπτο. Ο Ερντογαν, επί την ευκαιρία, βάζει όλα τα θέματα που θέλει (Συνθήκη Λωζανης, αποστρατικοποίηση νησιών, ΑΟΖ Αιγαίου) στο τραπέζι. Καμία αντίδραση, μόνο δηλώσεις ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί κυρώσεις της Τουρκίας από την ΕΕ. Αργότερα, να δαγκώνουν, λέει. 
 
✔️Ολοκληρώνεται η κατ'αρχας συναλλαγή ΗΠΑ-Ρωσιας για τον Nordstream2 έναντι της απελευθέρωσης των εμποδίων του Πουτιν (μέσω Μερκελ και Ερντογαν) για τον εφοδιασμό της ΕΕ με το αέριο του αγωγού ΗΑΕ-Ισραηλ μέσω του EastMed, εφ όσον δεν εμπλακεί πάλι η Τουρκία μέσω Λιβύη ή Χαμας. Ας καθυστερήσει κι άλλο, πρέπει να ξεπουλήσει και ο Πουτιν και ο Μπάιντεν το αέριο τους πανάκριβα, είναι μεγάλος ο πληθωρισμός που πρέπει να κρυφτεί στα πετροδολάρια.
 
✔️Δήλωση του Δενδια στην Σ. Αραβία, στην γραμμή Σημιτη. Απεμπόληση των δικαιωμάτων εξόρυξης ελληνικού φυσικού αερίου και Νότια της Κρήτης. Συνολικό ετήσιο κόστος στο ΑΕΠ γύρω στα 30δισ σε τιμές 2019.
 
✔️Οι ΗΠΑ με non paper αποσύρουν το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους στην κατασκευή του EastMed μέχρι νεωτέρας, ενώ παράλληλα ευλογούν αγωγούς αερίου απο το Β.Ιράκ και τα ΗΑΕ μέχρι τις ακτές του Ισραήλ. Στρατιωτική κατάληψη από τις ΗΠΑ του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και ολοκλήρωση των εργασιών αυτός να μπορεί να γίνει μια από τις μεγαλύτερες πύλες εισαγωγών LNG στην ΕΕ.
 
✔️Αγορές εξοπλισμών 10δισ, που θα είναι διαθέσιμοι after dinner έναντι του ρόλου του βοηθού του βοηθού του σερίφη στην Μεσογειο, μόλις συνειδητοποίησε ο Μπάιντεν ότι η Τουρκία κάνει τον Κινέζο.
 
✔️Συμφωνία για όλα αυτά στις μυστικές διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο τον Αύγουστο του 20, κάνοντας διακοσμητικές τις οποίες "διερευνητικές". Στόχος η συνεκμετάλλευση επί του σχεδίου Σημίτη-Μερκελ και με ανοιχτά όλα τα θέματα που έχει θέσει η Τουρκία και με όλα τα προηγούμενα ως δεδομένα, αρκεί να ξαναελεγξει την κυβέρνηση στην Γερμανία. 
 
⛔ Σαν αποτέλεσμα των πιο πάνω : διπλωματική ήττα στις 25/3/21 στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ με τις κυρώσεις κατά τις Τουρκίας, αυτές που θα "δάγκωναν", στις καλένδες.
 
✔️ Ακολουθεί η αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, η καταστολή εξέγερσης στο Καζακστάν με εμπλοκή ενίσχυσης του Κρεμλίνου. Η ενεργειακή κρίση ανεβάζει level σε πρωτοφανή επίπεδα.
✔️ Αλλαγή φρουράς στο Βερολίνο και εισβολή των Ρωσων στην Ουκρανία. Διπλωματικες γκάφες από το Μαξίμου στην προσπάθεια να φανεί βασιλικοτερη του βασιλέως. Η ενεργειακή κρίση βαράει κόκκινο
✔️ Αλλαγή της θέσης για τα κοιτάσματα από το γκουβέρνο, τωρα η Chevron θεωρεί τον EastMed ως οικονομικά βιώσιμο και αναγκαίο
✔️ Έναρξη της αποστρατιωτικοποιησης στα νησιά του Αιγαιου με απόσυρση των αντιαεροπορικών πυραύλων ως ένδειξη "υποταγής" στον σουλτάνο 5 ημέρες πριν βρεθεί με τον Μητσοτάκη για να "τα βρουν".
 
🎯 Τι να βρούν;;
 
Το μοίρασμα των τετελεσμένων που δημιούργησε αυτή η συνειδητή πορεία και φαίνεται στον χάρτη.
 
Περιλαμβάνει:
 
🔸67.000 τετρ.χιλιόμετρα ΑΟΖ παραχώρηση στην Τουρκία . Εντός αυτής βρίσκεται κοίτασμα υδρογονανθράκων αξίας 200δισ € περίπου και σχεδόν οι μισοί παγωμένοι υδριτες μεθανίου που ανακαλύφθηκαν το 2005 απο το ΙΓΜΕ. Η αξία τους θα φανεί σε 10 χρόνια όταν ωριμάσουν οι τεχνολογίες συλλογής τους που σήμερα διαθέτει μόνο η Κίνα.🔸
 
🔸 Η διέλευση του EastMed, αν αυτός ακολουθήσει την παλιά του χάραξη που επιτρέπει έτσι στην Ρωσία να ελέγχει πάλι, μεσω του Ερντογάν, τις ροές ενέργειας προς την ΕΕ.
 
🔸 Εμπόδια ανάπτυξης ενός καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-ΕΕ μέσω Ελλάδας. Οι επικοί ραγιαδισμοί της Ελληνικής κυβέρνηση στην Κασο, επιβεβαίωσαν ότι ακολουθεί πιστά το πιο πάνω σχέδιο.
 
🔸Η πλήρης ομηρία έτσι της Κύπρου στις ορέξεις της Άγκυρας, που έτσι ακυρώνει το ΕλληνοΑιγυπτιακό σύμφωνο για την ΑΟΖ. Η θαλάσσια σύνδεση της Τουρκίας με την Λιβύη, και από εκεί με όλη την Υπο-Σαχάρια Αφρική, είναι πλέον δυνατή!. Έτσι κατοχυρώνει και ο ρόλος της Άγκυρας ως του εκτελεστή της βρώμικης δουλειάς για λογαριασμό τρίτων, στην αποικιοκρατία νο2 που ετοιμάζεσαι στην Αφρική (δες και στο * σχετικά)
 
Τώρα σειρά έχουν όσα προλάβουμε να γίνουν ακόμα για εκείνο το σχέδιο Πισαριδη. Δηλαδή να υποθηκεύουμε όσα μας μείνουν, για να αγοράσουμε "πράσινη ανάπτυξη" με υποθήκη τα αέρια. Για τι μιλάμε;; Ψιλοπραγματα! Ενεργειακά αποθέματα όσα του Κατάρ (ή δύο φορές των ΗΠΑ)
Η Κύπρος συνεχίζει να κείται μακράν. Ας πάει το παλιαμπελο, αρκεί να τα βρούμε με τον Ερντογαν στην επί της ατζέντας που έβαλε, χωρίς ελληνικές αντιρρήσεις, και όσα είχαν συμφωνηθεί με τον ιδιοκτήτη της Turkish Petrolium Κοτς με τον Μητσοτακη το 18 για business επι των παραχωρηθεντων. 
 
 Η Κύπρος συνεχίζει να κείται μακράν. Νταξ, μακράν άρχισε να κείται και η Κάσος έτσι, οπότε μην παραξενευτείς αν πρέπει σε λίγο να κρατάς το διαβατήριό σου για να πας με καράβι στην Ρόδο από τον Πειραιά. Το μισό Αιγαίο, αυτό που ξεκινάει από την Καβάλα και φτάνει μέχρι την Ανατολική Ακτή της Κρήτης γίνεται γκρίζα ζώνη. Turkagean κατά την γείτονα και δεν το συζητάνε.
 
Κανένα όμως έγκλημα εξυπηρέτησης του εφοπλιστικού λόμπι, που έχει τρελαθεί στην είσπραξη από την μεταφορά του αμερικανικού LNG και των ρωσικών λαθραίων πετρελαίων, όσο καλά σχεδιασμένο και να είναι, δεν είναι τέλειο. Αφήνει όλα τα πιο πάνω ίχνη που δεν σβήνουν πλέον εύκολα και ζητούν τώρα απάντηση στο
 
"Γιατί ρε;; Οικόπεδα του παππούλη σου πουλάς με αντάλλαγμα την διαρκή ενεργειακή μας φτώχεια για να κονομήσουν καμιά δεκαριά χορηγοί σου και ένα καρτέλ ενέργειας;; Ποιόν ρώτησες;;"
 
ΤΙ δεν καταλαβαίνεις ;; ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: