ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Ινδία: Εγκρίθηκε η αγορά 21 MiG-29 και 12 Su-30MKI

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Στην πραγματικότητα η Ρωσσία πουλάει όπλα και στην Ινδία όσο και στην Κίνα. Η Ινδία είναι δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην εισαγωγή όπλων σε όλο τον κόσμο. Πρώτοι έρχονται οι Κελεμπίες (Σ.Αραβία). Είναι όμως και η χώρα που έχει τους μισούς στρατιώτες της αναλφάβητους και να λιμοκτονούν. Ο Modi είναι ένας χαζός ινδουιστής , αμόρφωτος  ο οποίος παίρνει εντολές από τους σιωνιστές αφέντες του. Αν σπρωχθεί σε έναν καταστροφικό πόλεμο με την Κίνα θα χάσει καθώς Κίνα και Πακιστάν έχουν υπογράψει στρατιωτικό σύμφωνο συμμαχίας.
Το Πακιστάν έχει ήδη μεταφέρει 20.000 επιπλέον ορεινούς στρατιώτες στο LoC: Report...αυτή η συσσώρευση Πακιστανικών στρατευμάτων κοντά στους Κινέζους συμμάχους τους θα είναι ένα ακόμα πολύ σοβαρό πρόβλημα για την Ινδία. Οπότε ο πόλεμος για την Ινδία θα έχει ΔΥΟ ΜΕΤΩΠΑ. Καθώς εκτός απο τους Κινέζους το Πακιστάν θα επιτεθεί στην Ινδία στο Κασμίρ προτού καν το καταλάβουν. Αυτά που έχω δει στο έδαφος  είναι εντελώς καινούργια σκέπαστρα για το  JF-17 που έχουν γίνει σε μόλις δύο εβδομάδες στην μπροστινή βάση του Πακιστάν στο Dras-Skardu LOC, μόλις 25 χιλιόμετρα από τα σύνορα και το κινεζικό Super J-16 που πετάει πάνω από την περιοχή. Πιστεύω ότι το αεροδρόμιο Skardu μπορεί να χειριστεί το J-11/16, αλλά είναι λίγο ανώμαλο για τα  Κινέζικα και Πακιστανικα JF-17 που έχουν πολύ σύντομη απογείωση.
Επίσης, δεν πιστεύω ότι οι Ινδοί θα είναι αρκετά ανόητοι για να αυτοκτονήσουν μαζικά σε εθνικό επίπεδο, αντιμετωπίζοντας  την Κίνα  μαζί με το σύμμαχό της «παντός καιρού» το Πακιστάν. 

Το Συμβούλιο Αμυντικών Προμηθειών (DAC) της Ινδία αποφάσισε την απόκτηση 21 μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 και 12 Su-30MkI ώστε να εξυπηρετηθεί η μακροπρόθεσμη ανάγκη της ινδικής Αεροπορίας (IAF) για την αύξηση των Μοιρών μαχητικών.
Η έγκριση της προμήθειας των μαχητικών MiG-29 και Su-30MkI πραγματοποιήθηκε εν μέσω της συνοριακής έντασης με την Κίνα.
Το DAC ενέκρινε επίσης την πρόταση για την αναβάθμιση των υφιστάμενων 59 αεροσκαφών MiG-29. Καθώς η αξίας προμήθειας και αναβάθμισης των MiG-29 απο την Ρωσία εκτιμάται περίπου στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια, τα Su-30MkI θα αποκτηθούν απο την εταιρεία  Hindustan Aeronautics Limited (HAL) με εκτιμώμενο κόστος περίπου 1,4 δισ. $.
Mikoyan MiG-29

Το Mikoyan MiG-29 (νατοϊκό όνομα αναφοράς: Fulcrum) είναι ένα δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε στην Σοβιετική Ένωση. Η IAF απόκτησε πρώτη φορά τα ρωσικά αεριωθούμενα μέσα στην δεκαετία του 1908 και επί του παρόντος διαθέτει τρείς Μοίρες που αναβαθμίζονται απο την υπηρεσία στην Βάση Επισκευών Συντήρησης (BRD).
Το Ναυτικό διαθέτει την ναυτική έκδοση του MiG-29 -ονόματι MiG-29K-, η οποία είναι ανεπτυγμένη πάνω στο INS Vikramaditya, το μοναδικό επιχειρησιακό αεροπλανοφόρο της Ινδίας. Το ινδικό Ναυτικό διαθέτει σε υπηρεσία συνολικά 45 μαχητικά MiG 29K/KUB, τα τελευταία εκ των οποίων παραγγέλθηκαν το 2010.
Sukhoi Su-30MkI
Το Sukhoi Su-30MkI (νατοϊκή ονομασία αναφοράς: Flanker-H) είναι ενα δικινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων αεροπορικής υπεροχής που σχεδιάστηκε απο την ρωσική Sukhoi και κατασκευάστηκε κατόπιν έγκρισης απο την ινδική εταιρεία Hindustan Aeronautics Limited (HAL) για την ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF).
Η έκδοση του Sukhoi Su-30, είναι ένα βαρύ, παντός καιρού, μεγάλου βεληνεκούς μαχητικό αεροσκάφος. Το αεροσκάφος είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ινδικές απαιτήσεις και ενσωματώνει ινδικά συστήματα και ηλεκτρονικά βοηθήματα πτήσης (avionics) όπως επίσης και γαλλικά και ισραηλινά υποσυστήματα.
Το Su-30MkI αναμένεται να αποτελέσει την ραχοκοκαλιά του στόλου μαχητικών της IAF απο το 2020 και μετέπειτα.

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δείτε το κοινό κινεζικό-πακιστανικό JF-17 που εδρεύει τώρα στο Skardu.
https://www.youtube.com/watch?v=59cnBttqIwI

Είναι 4ης γενιάς σχεδόν και μπορεί να καταστρέψει τόσο το Mig-21 όσο και το SU-30, αλλά και πάλι οι Ινδοί πιλότοι είναι χάλια. Οι Κινέζοι έχουν αναβαθμίσει το πρότυπο SU-30 σε J-16 με νέα ηλεκτρονικά και οι Ινδοί θα εκτοξευτούν από τους ουρανούς σε λίγα λεπτά. Το J-16 είναι 5ης γενιάς.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οι Ινδοί είναι χάλια πιλότοι

https://www.youtube.com/watch?v=bLL2eBNke9Q