ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τις πλημμύρες στην Εύβοια που άφησαν πίσω τους 8 νεκρούς: Διπλή έρευνα για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Κυκλοφορεί η φήμη, το άκουσε το αυτί μου, ότι το τηλέφωνο της Κερακατίνας (της κοντής ντέ)  έχει πάρει φωτιά σε μια απέλπιδα προσπάθεια να μεταπείσει τους εισαγγελείς καθώς κινδυνεύει με ποινική δίωξη ο Νίκος Hardαλιάς κι ο Κώστας Μπακογιάννης. Κατά τα άλλα το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε ότι μετά την ξαφνική αναστάτωση, το πρόγραμμα διακοπών του πρωθυπουργού  συνεχίζεται κανονικά.

Την εντολή για την διενέργεια διπλής εισαγγελικής έρευνας για αδικήματα και σε βαθμό κακουργήματος διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου με αντικείμενο να διαπιστωθούν τα αίτια και οι ευθύνες για τον τραγικό χαμό 8 συνανθρώπων μας από τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.
Η πρώτη παραγγελία για έρευνα δόθηκε στο ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής Χαλκίδας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της «πρόκλησης πλημμυρών με κοινό κίνδυνο για ανθρώπους και επιγενόμενους θανάτους κατά συρροή» καθώς και όποια άλλα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα προκύψουν.

Η δεύτερη παραγγελία (κατεπείγουσα) στάλθηκε στην πταισματοδίκη Χαλκίδας με αίτημα να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από πράξεις ή παραλείψεις που ανάγονται σε πιθανές παράνομες επιχωματώσεις ή παράνομες δομήσεις στην κοίτη του ποταμού «Λήλαντα» ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο των πλημμυρών έχει σχέση με τους θανάτους των πολιτών.
Στο πλαίσιο της δεύτερης έρευνας θα αναζητηθούν ευθύνες πέραν των πολιτών που έχτισαν ή μπάζωσαν παράνομα, κυρίως των αρμόδιων υπηρεσιών και στελεχών τους που δεν έπραξαν το καθήκον τους.
Μάλιστα αναμένεται να οριστεί και ειδικός πραγματογνώμονας από τον κατάλογο των πραγματογνωμόνων, ο οποίος θα συντάξει πόρισμα- μελέτη για να διαπιστωθούν οι τυχόν παθογένειες.
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως με εντολή του κ. Προκοπίου , αντεισαγγελέας Χαλκίδας θα μεταβεί αύριο στα σημεία των καταστροφών, συνοδευόμενος από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, προκειμένου να διενεργηθεί αυτοψία.
πηγή: newsit.gr

5 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Κατάλαβα πάλι οι πολίτες θα την πληρώσουν, ο λαουτζίκος που έχτισε ένα σπιτάκι με τον κόπο του για να έχει που την κεφαλήν κλίνη και τώρα θα ψάξουν για να βρουν ευθύνες.. εσύ Λ πιστεύεις ότι και καλά το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο οι άνθρωποι είναι για γέλια το ακούς Σίμο...
Α ρε Σίμο πολύ κολόπαιδο ο Κυριάκος...



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όχι φίλε Χρήστο το μαχαίρι δεν θα φτάσει μέχρι το κόκκαλο...μέχρι να ξεσηκωθούμε όλοι και να τους πάρουμε με τις πέτρες. Βρίσκουν χαϊβάνια και τα κάνουν.! Ο Σίμων ή Simon γνωρίζει καλά και τι λέει και πως το λέει, ΔΕΝ είναι χαζός. Εμάς περνάει για χαζούς..αλλά εδώ έπαιξε και έχασε.

Ανώνυμος είπε...

Το ανέκδοτο της ημέρας:

Στις πληγείσες περιοχές μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να επιβλέψει τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και να συντονίσει τις διαδικασίες για την επαναφορά της Εύβοιας στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 11 Αυγούστου 2020 - 3:06 π.μ.

χα χα χα χα πολύ καλό...τώρα είναι που δεν θα μπορέσουν να συνέλθουν ποτέ εκεί.!! Όπου πατάει αυτός ο Γκαντέμης...τίποτε δεν μένει όρθιο.

Χρήστος είπε...

Αγαπητέ Λ δεν βλέπω να υπάρχει σωτηρία με τίποτα από τη μία υπάρχουν άτομα σαν τον Σίμο συγνώμη Σίμο που σε κάνω παράδειγμα προς αποφυγήν για τις πολιτικές σου θέσεις και από την άλλη όταν μιλάς με παιδιά 25 χρόνων και σου λένε είμαστε γένος Εβραίων πατέρας μας είναι ο Αβραάμ ο Ισαάκ ο Δαβίδ και Σάρα και η Μάρα με αυτήν την εβραίο θρησκεία που μπλέξαμε,συγνώμη αλλά καλύτερα είναι να μην υπάρξει Σωτηρία.. όσο για την Εύβοια ας σκεφτούν αυτοί ότι αν πατήσει το κατσίκι εκεί οι καταστροφές θα είναι πολλαπλάσιες..