ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020

Στη Χαλκιδική εμφανίστηκε το σπάνιο και μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο λιθόκερος, με το δηλητηριώδες δάγκωμα (pics & vid)

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Έχω χάσει το μέτρημα ,  σε ποιά πληγή είπαμε είμαστε ;;;;; Σύν τοίς άλλοις.... χθές βράδυ είχαμε και πτώση μετεωρίτη. Από τότε που έγινε πρωθυπουργός αυτός ο γκαντεμόσαυρος όλα πάνε στραβά. Οι εξωγήινοι έμειναν από τη λίστα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο 🤣 Αυτός θα κάνει τις εφτά πληγές, ...δεκαεφτά!.
Τις τελευταίες μέρες στη Χαλκιδική έκανε την εμφάνισή του το ανατριχιαστικό έντομο λιθόκερος, που μοιάζει με γιγαντιαία κατσαρίδα, αλλά πρόκειται για αμφίβιο έντομο, που δαγκώνει...
Στη Χαλκιδική δεν τους έφταναν τα πρόβλημά τους με τον κορονοϊό, εμφανίστηκε άλλο ένα: Το μεγαλύτερο υδρόβιο έντομο της Ευρώπης, ο λιθόκερος!
Ο λιθόκερος (Lethocerus patruelis) μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα, αλλά πρόκειται για αμφίβιο έντομο. Το ανησυχητικό είναι ότι το συγκεκριμένο, που δημοσιεύτηκε στο ergoxalkidikis.gr, φωτογραφήθηκε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, μακριά από τη θάλασσα και το μέγεθός είναι περίπου όσο ένα πακέτο τσιγάρα.
Το δάγκωμά του, να σημειώσουμε, είναι δηλητηριώδες και προκαλεί οξύ πόνο, αλλά όχι θάνατο στους ανθρώπους.


Λιθόκερος εμφανίστηκε και το 2018 έξω από το δημαρχείο Λαμίας, προκαλώντας πανικό στους υπαλλήλους
Eπίσης το 2019 είχε τσιμπήσει ένα 10χρονο αγοράκι, που έκανε μπάνιο με την οικογένεια του στην παραλία Λακκόπετρα, στην Αχαΐα.

Δείτε και ένα βίντεο αν δεν ανατριχιάσατε αρκετά:

 

ΠΗΓΗ

5 σχόλια:

kakos04 είπε...

Τι πιστεύεις με αυτά τα ζωύφια , καθώς και την παρουσία πχ του λαγοκέφαλου σε όλες τις θάλασσες μας , στοχέυουν τον τουρισμό μας λόγω θαλασσών ή ήταν αδύνατη η μη εμφάνιση τους αναγκαστικά . Ειδικά λαγοκέφαλους έχει γεμίσει και η Κρήτη και παντού από ότι διαβάζω . Καλό απόγευμα .

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

ΝΙΚΟΛΑΣ : Τι πιστεύεις με αυτά τα ζωύφια , καθώς και την παρουσία πχ του λαγοκέφαλου σε όλες τις θάλασσες μας

Aυτό που πιστεύω φίλε Νικόλα είναι ότι για αυτό ευθύνεται η αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια. Το κλίμα στην Ελλάδα από Εύκρατο έγινε τροπικό ή ημιτροπικό....και έτσι ευνοείται η παρουσία αυτών των ζωυφίων εδώ. Στην Νότια και Νοτιοανατολική Ασία συνήθως συναντάει κανείς αυτό το συγκεκριμένο είδος .Το οποίο το συλλέγουν και το μαγειρεύουν μπλιάχ.!!

Συνήθως όταν έχουμε διασάλευση του θερμού και του υγρού πάνω στον πλανήτη...έχουμε και μετανάστευση στην πανίδα και στην χλωρίδα.!!

Όλα είναι ατμός.... είπε...

Σε μεγέθυνση θα μπορούσε να ήταν και διαστημόπλοιο των δρακονιανών.....

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Ακριβώς φίλε Ατμέ σαν το διαστημόπλοιο Narada στο Star Trek. Τελικά η φύση αντιγράφει εμάς ή εμείς την φύση;;
Δες εδώ το διαστημόπλοιο.

https://media.oneman.gr/onm-images/Narada.jpg

Χρήστος είπε...

Αγαπητέ Λ όταν λες τροπικό ημι τροπικό κλίμα μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες δηλαδή το χειμώνα τι θα μας κάνει βέβαια των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν οπότε προμηθευτήκαμε ξύλα και περιμένουμε....