ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Ένα βήμα πριν την στάση πληρωμών από τους πολίτες

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Αρχίζει και αναφέρεται και στον τύπο αυτά που λέμε καιρό τώρα

Το πρόβλημα της κοινωνίας μας δεν είναι μόνο ο ιός .Είναι οι και οι οικονομικές συνέπειες που θα εμφανιστούν εν μέσω και μετά την πανδημία, αλλά που η αφετηρία τους είναι οι σκληρές πολύχρονες αντιπαραγωγικές μνημονιακές πολιτικές μέσα στα όρια του αυταρχισμού και της αντισυνταγματικότητας που μοναδικό στόχο στην ουσία έχουν την φτωχοποίηση και εξαθλίωση των Ελλήνων. Και το ντόμινο αυτό θα πλήξει τους πάντες Βολεμένους και αβόλευτους γιατί θα σπάσουν κρίκοι της οικονομικής αλυσίδας. Μακάρι μια στάση πληρωμών - ως μέσο αντίστασης και αντίδρασης - να γινόταν σε εποχές καλύτερες αλλά από επιλογή των πολιτών Μια τέτοια μαζική αντίδραση θα δημιουργούσε πολιτικό αποτέλεσμα προ το καλύτερο. Τώρα όμως θα γίνει από ανάγκη και ένας ένας θα πέφτει στην κιμαδομηχανή με αποτέλεσμα οι όποιες απώλειες να είναι πολλαπλάσιες αλλά και στην ουσία τους αχρείαστες.Φαινόταν χρόνια το πράγμα που πήγαινε απλά η πανδημία το επιτάχυνε κατά τι...

Κρύβουν την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας και των νοικοκυριών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης συστημικής τράπεζας, ανέλυε στο newsbreak.gr την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πραγματική οικονομία και τα νοικοκυριά.

Δεν είναι μόνο τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών τα οποία πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδη ρυθμό, καθώς τα νοικοκυριά, εκτός από τις επιχειρήσεις, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους είτε αυτές αφορούν επιχειρηματικά είτε καταναλωτικά δάνεια.
Το πιο ανησυχητικό στοιχείο όμως είναι ότι οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν ούτε στους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ειδικά οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της Δ.Ε.Η. έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και προκαλεί εντύπωση διότι ουδείς ασχολείται με αυτή την στάση πληρωμών που είναι υπαρκτή και όχι κάποια άσκηση επί χάρτου του οικονομικού επιτελείου.

Η κατάσταση είναι πλέον εκρηκτική και η επιδοματική πολιτική της κυβέρνησης αφορά μόνο την επιβίωση και όχι την διαβίωση. Επισήμως βέβαια ουδείς τολμά να ζητήσει αυτά τα στοιχεία, ούτε καν η αξιωματική αντιπολίτευση που όφειλε να το κάνει προκειμένου να έχει μία πλήρη εικόνα της πραγματικής κατάστασης. Διότι εδώ μιλάμε για την σκληρή καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και όχι μακροοικονομικά μεγέθη τα οποία μαγειρεύονται κατά το δοκούν για να εξυπηρετήσουν την όποια προπαγάνδα.

ΠΗΓΗ
 

2 σχόλια:

Μμ. είπε...


Εκ του ¨στάσις¨ προς ¨επανάστασις¨
ένα λοκδάον απόστασις.
(Αμήν και πότε!)

Strange days είπε...

Με δυο λόγια..."μαύρη είν΄η νύχτα στα βουνά"! Και κάποιοι ακόμα τρώνε το σανό των νεοφιλελεύθερων που ασκούν την εξουσία στον τόπο μας, επ΄ονόματι των ξένων φυσικά και που δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό το σχέδιο της φτωχοποίησης των Ελλήνων, σύντομα όμως θα ξυπνήσουν και αυτοί...