ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Πρέπει να γυρίσουμε στις "ρίζες" μας και να αρχίσουμε να εφαρμόζουμε την ΕΥΓΟΝΙΑ που έλεγαν οι πρόγονοι μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

O γάμος στους Έλληνες ήταν από παλιά ιερός και τίμιος, όπως αναφέρουν οι φιλόσοφοι και ιστορικοί της αρχαιότητας. Ο ελληνικός γάμος στην αρχαιότητα και ιδιαίτερα στην Αθηναϊκή Πολιτεία, μπορεί να καθοριστεί ως η ένωση του άνδρα και της γυναίκας "επί σκοπώ παιδοποιίας γνησίων (νομίμων) τέκνων", όπως αναφέρει ο Δημοσθένης  (Δημοσθένους: Κατά Νεαίρας, 120-123) .και μάλιστα αγοριών. Ο θείος Πλάτων, ο πατέρας της ευγονικής, στην ιδανική "Πολιτεία" του θέσπισε πρώτος το νόμο:
"Από αυτούς που βρίσκονται στην ακμή τους πρέπει να γεννιούνται απόγονοι". "Εξ ακμαζόντων δει τα έκγονα γίγνεσθαι". Ακόμη, ο Ξενοφών  προσθέτει τα ακόλουθα:
"Όρισε (ο νομοθέτης) να γίνονται οι γάμοι όταν τα σώματα βρίσκονται στην ακμή τους ,και αυτό επειδή το θεωρούσε συμφέρον για την ε υ γ ο ν ί α".

Οι απόψεις περί ευγονικής του Πυθαγόρου του Σαμίου  συνοψίζονται στα εξής:
"Καλοί γονείς, καλύτερα παιδιά, άριστοι απόγονοι". "Αγαθοί γονείς, βελτίονα τέκνα, βέλτιστοι έγκονοι" .! Βλέπουμε λοιπόν ότι η φύση ορίζει ο άνθρωπος να ερωτεύεται στην σωστή ηλικία και λόγω αυτού του γεγονότος να αναπαράγεται. Με τη δογματική πορνεία που μας εξωθεί στο να "πρέπει να ζήσουμε πολλά" και με τον χρόνο να κυλάει, όλο και περισσότερα τα τέκνα του έθνους είναι προϊόντα συμβιβασμού και όχι έρωτα. Αφύσικοι νόθοι. Συν τις άλλοις από γερούς και ερωτευμένους γονείς γεννιούνται τα καλύτερα παιδιά. Όταν οι σχέσεις είναι "ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσετε" όπως έχουν γίνει στην εποχή μας , τότε οι άνθρωποι αισθάνονται σαν χρηστικά αντικείμενα , αποκτάνε καχυποψία και μίσος για το αντίθετο φύλο και πολλές φορές συμβιβάζονται με ότι νά ναι .

Επομένως η λεγόμενη σεξουαλική απελευθέρωση οδηγεί τον δυτικό και λευκό άνθρωπο είτε στην αποτροπή αναπαραγωγής, είτε σε αναπαραγωγή δυσλειτουργικής οικογένειας, είτε στην μιγαδοποίηση.! Μιας και μας διαφημίζεται συνεχώς το "Έρωτας δίχως σύνορα". Μόλις μισός αιώνας "σεξουαλικής επανάστασης" ήταν αρκετός για να οδηγήσει σε δημογραφική κατρακύλα ολόκληρη την Δύση και να εκτινάξει τους αριθμούς των διαζυγίων σε ιστορικά πρωτοφανή επίπεδα. Απόδειξη πως οι ενορχηστρωτές της σίγουρα δεν δρούσαν από την καλή τους την καρδιά.

2 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


ΕΡΩΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ ΒΙΑΣΤΗΣ

Ο Έρως έχει σκοπόν ευγονικόν, εθνοφυλετικόν και θείον.
Δεν αποτελεί αυτοσκοπόν ούτε αντλιοστάσιον ηδονής αμέτρου.

Ο αποκλειστικά ηδονοθηρικός σαρκικός Έρως είναι παθολογικός, είναι
κατά Πλάτωνα, τύραννος-Μονάρχης όστις εκτρέπει και τρέφει την ακόρεστον επιθυμίαν του
παρά λόγον και νόμον αφήνων οπίσω του ερωτικοψυχικά κακοποιημένους
δούλους, διαστροφήν, δυστυχίαν και άσβεστον μίσος.
Αντίθετα ο σώφρων έρως, ο γνήσιος ελληνικός, είναι προαγωγός αρετής,
αρωγός ψυχικής υγείας και κίνητρον δημιουργίας υλικής τε και πνευματικής.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=ibKpV4Z6IL4